Ухвала
від 04.10.2022 по справі 717/1416/22
КЕЛЬМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 717/1416/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 жовтня 2022 року смт. Кельменці

Слідчий суддя Кельменецького районного суду Чернівецької області ОСОБА_1 ,

при секретарі: ОСОБА_2

з участю прокурора: ОСОБА_3

розглянувши клопотання начальника сектору дізнання Дністровського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022263100000138 від 24 серпня 2022року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України.

Сторони кримінального провадження:

сторона обвинувачення: начальник сектору дізнання Дністровського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_4 , прокурор ОСОБА_3

особа, у володінні якої знаходяться речі і документи: Обласне комунальне некомерційне підприємство „ ІНФОРМАЦІЯ_1

ВСТАНОВИВ:

Начальник сектору дізнання Дністровського районного відділу поліції ОСОБА_4 звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів в межах досудового розслідування кримінального провадження №12022263100000138 від 24.08.2022року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України. Клопотання начальника сектору дізнання погоджене із прокурором Дністровської окружної прокуратури ОСОБА_3 .

В клопотанні начальника сектору дізнання зазначає, що 21 серпня 2022 року біля 21 години 05 хвилин в селі Козиряни Дністровського району Чернівецької області, поблизу місцевого ставка між ОСОБА_5 та ОСОБА_6 виникла сварка, в ході якої ОСОБА_6 спричинив ОСОБА_5 тілесні ушкодження.

В ході досудового розслідування виникла необхідність у отриманні медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_5 , який проходив стаціонарне лікування у відділенні хірургічної стоматології Обласного комунальногонекомерційного підприємства „ ІНФОРМАЦІЯ_1 ? з 24.08.2022 по 30.08.2022 року, яка знаходиться в даному медичному закладі.

У начальника сектору дізнання є підстави вважати, що в даний час документи, які містять інформацію про проходження стаціонарного лікування ОСОБА_5 , зберігаються в Обласному комунальному некомерційному підприємстві „ ІНФОРМАЦІЯ_1 ?, через що орган дізнання не має доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю лікарську таємницю.

На підставівикладеного,начальник секторудізнання проситьзобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_2 „ ІНФОРМАЦІЯ_1 ?надати тимчасовийдоступ начальникусектору дізнанняДністровського районноговідділу поліції ОСОБА_4 ,дізнавачу секторудізнання Дністровськогорайонного відділуполіції ОСОБА_7 ,уповноваженій особіна здійсненнядосудового розслідуванняу формідізнання оперуповноваженому СКПДністровського районноговідділу поліції ОСОБА_8 ,до медичної карти стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя с. Балківці Дністровського району Чернівецької області, який проходив стаціонарне лікування в відділенні хірургічної стоматології Обласного комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з 24.08.2022 року по 30.08.2022 року з можливістю її вилучення.

Представник Обласного комунального некомерційного підприємства „ ІНФОРМАЦІЯ_1 ? до суду не з`явився та подав до суду заяву, у якій просить розглянути клопотання за його відсутності.

Розглянувши клопотання, вважаю, що начальник сектору дізнання у клопотанні довів наявність достатніх підстав вважати, що документи, які містять інформацію про проходження стаціонарного лікування ОСОБА_5 , можуть перебувати у володінні Обласного комунального некомерційного підприємства „

ІНФОРМАЦІЯ_1 документи мають самі по собі та в сукупності з іншими документами кримінального провадження суттєве значення для встановлення об`єктивних обставин у кримінальному провадженні. Довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо іншими способами. Документи які містяться у медичній картці необхідні для проведення судово-медичної експертизи.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно до ст. 39-1 КПК України, керівник органу дізнання уповноважений здійснювати досудове розслідування кримінальних проступків, користуючись при цьому повноваженнями дізнавача.

Згідно до ст. 40-1 КПК України дізнавач при здійсненні дізнання наділяється повноваженнями слідчого.

Враховуючи, що матеріалами кримінального провадження встановлено підстави вважати, що вищевказані документи, які містять лікарську таємницю, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з допомогою даних документів можливо встановити фактичні обставини справи і вони можуть бути використанні як докази.

Враховуючи наведене вважаю, що клопотання начальника сектору дізнання слід задовольнити повністю.

Керуючись ст.ст.159, 162 166, 369-372 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання начальника сектору дізнання Дністровського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_4 задовольнити повністю.

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_2 „ ІНФОРМАЦІЯ_1 ?надати тимчасовийдоступ начальникусектору дізнанняДністровського районноговідділу поліціїГоловного управліннянаціональної поліціїв Чернівецькійобласті ОСОБА_4 ,дізнавачу секторудізнання Дністровськогорайонного відділуполіції Головногоуправління національноїполіції вЧернівецькій області ОСОБА_7 ,уповноваженій особіна здійсненнядосудового розслідуванняу формідізнання оперуповноваженому СКПДністровського районноговідділу поліціїГоловного управліннянаціональної поліціїв Чернівецькійобласті ОСОБА_8 ,до медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя с. Балківці Дністровського району Чернівецької області, який проходив стаціонарне лікування в відділенні хірургічної стоматології Обласного комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з 24 по 30 серпня 2022 року з можливістю її вилучення .

Дана ухвала діє до 31 жовтня 2022 року включно.

Відповідно до ч.1 ст. 166 КПК України у разі невиконання даної ухвали, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення04.10.2022
Оприлюднено17.01.2023
Номер документу106583846
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022263100000138 від 24 серпня 2022року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України. Сторони кримінального провадження: сторона обвинувачення: начальник сектору дізнання Дністровського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_4 , прокурор ОСОБА_3 особа, у володінні якої знаходяться речі і документи: Обласне комунальне некомерційне підприємство „ ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —717/1416/22

Ухвала від 04.10.2022

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні