Постанова
від 13.07.2010 по справі 2а-8936/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 липня 2010 р. спр ава № 2а-8936/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: 11:3 5

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Наумово ї К.Г.

при секретарі Мельниковій І.І.

за позовом Державної подат кової інспекції у м. Краматор ську Донецької області (м. Кра маторськ)

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Вібрам» (м. Краматорськ)

про припинення юридичної о соби.

За участю:

представника позивача: К оростильов С.В. за дов.

відповідач: не з`явився

Державна податкова інспек ція у м. Краматорську Донецьк ої області («далі за текстом Д ПІ») звернулась до Донецьког о окружного адміністративно го суду з позовною заявою до Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Вібрам» про прип инення підприємницької діял ьності юридичної особи у зв' язку з неподанням до ДПІ доку ментів податкової звітност і більш одного року.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги і просив задово льнити їх в повному обсязі.

Відповідач заперечення на позов не представив, у судове засідання не з' явився, пред ставника у судове засідання не направив, про дату, час і мі сце розгляду справи був нале жним чином повідомлений. Зая в про відкладення розгляду с прави та заперечень на позов ну заяву від нього не надходи ло.

За таких обставин, справу ро зглянуто за відсутності відп овідача на підставі наявних у справі доказів.

Дослідивши наявні в матері алах справи докази та заслух авши пояснення представника позивача, суд -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою від повідальністю «Вібрам» (код ЄДРПОУ 21980095) зареєстровано вик онавчим комітетом Краматорс ької міської ради Донецької області 08.12.2004 року, номер запис у про включення відомостей п ро юридичну особу до Єдиного державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців 1 270 120 0000 000293, що підтвердж ується Довідкою з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців.

Згідно з ч. 8 ст. 19 Господарськ ого кодексу України, усі суб'є кти господарювання зобов'яза ні здійснювати первинний (оп еративний) та бухгалтерський облік результатів своєї роб оти, складати статистичну ін формацію, а також надавати ві дповідно до вимог закону фін ансову звітність та статисти чну інформацію щодо своєї го сподарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Пунктом 4.1.4 ст. 4 Закону Україн и „Про порядок погашення зоб ов' язань платників податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами” перед бачене подання суб' єктами г осподарювання податкових де кларацій за базовий податков ий (звітний) період.

Пунктом 2 ч.1 ст.9 Закону Украї ни «Про систему оподаткуванн я» платники податків і зборі в (обов'язкових платежів) зобо в'язані подавати до державни х податкових органів та інши х державних органів відповід но до законів декларації, бух галтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов'язкови х платежів).

Відповідно до п. 3 ст. 10 За кону України „Про державну п одаткову службу” ДПІ уповнов ажена здійснювати контрол ь за своєчасністю подання пл атниками податків бухгалтер ських звітів і балансів, пода ткових декларацій, розрахунк ів та інших документів, пов'яз аних з обчисленням податків, інших платежів, а також пер евіряють достовірність цих д окументів щодо правильності визначення об'єктів оподатк ування і обчислення податків , інших платежів.

Актом ДПІ про неподання зв ітності № 26/15-1-21980095 від 23.02.2010р. підтв ерджується, що відповідачем не подається податкова звіт ність, яка пов`язана з нарахув анням та сплатою податків, з 14 .01.2009 року, тобто більш одного ро ку.

Як передбачене ст. 46 Закону У країни “Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців” підста вою для постановлення судово го рішення про припинення пі дприємницької діяльності фі зичної особи - підприємця, в тому числі, є неподання прот ягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону.

Таким чином, відповідач не п одає більш року органам держ авної податкової служби пода ткові декларації і інші доку менти фінансової звітності, відповідно, позов є обґрунто ваним та підлягає задоволенн ю.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни, судові витрати з відпов ідача не стягуються.

Згідно ч. 1 ст. 49 Закону Україн и „Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців”, суд, який по становив рішення про припине ння підприємницької діяльно сті фізичної особи - підприєм ця, у тому числі рішення про ви знання фізичної особи - підпр иємця недієздатною або про о бмеження її цивільної дієзда тності, в день набрання таким рішенням законної сили напр авляє його копію державному реєстратору за місцем реєстр ації фізичної особи - підприє мця для внесення до Єдиного д ержавного реєстру запису про судове рішення щодо припине ння підприємницької діяльно сті фізичної особи - підприєм ця.

На підставі вищевикладено го, керуючись ч. 8 ст. 19 Господар ського кодексу України, ст. 9 З акону України „Про систему о податкування”, п. 3 ст. 10 Закону України „Про державну податк ову службу”, п.п. 4.1.4 ст. 4 Закону У країни „Про порядок погашенн я зобов' язань платників под атків перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами”, ст. ст. 46, 49 Закону України „Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб - підпр иємців”, ст.ст. 8 - 11, 40, 94, 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинс тва України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити адміністрат ивний позов Державної податк ової інспекції у м. Краматорс ьку Донецької області до Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Вібрам» про припи нення юридичної особи.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Вібрам» (код ЄДР ПОУ 21980095; адреса: 84331, Донецька о бл., м. Краматорськ, б-р Крамато рський, будинок 6, квартира 114 )

Копію постанови у день наб рання нею законної сили напр авити державному реєстратор у за місцем проживання відпо відача для внесення до Єдино го державного реєстру запису про судове рішення.

Заява про апеляційне оскар ження постанови може бути по дана сторонами протягом деся ти днів з дня її проголошення . Апеляційну скаргу на постан ову може бути подано протяго м двадцяти днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, постанова набирає чинності після закінчення ц ього строку.

Суддя Наумова К.Г.

Дата ухвалення рішення13.07.2010
Оприлюднено13.08.2010
Номер документу10662350
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8936/10/0570

Постанова від 13.07.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Наумова К.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні