Ухвала
від 05.10.2022 по справі 273/1031/21
БАРАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 273/1031/21

Провадження № 2/273/13/22

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2022 року Баранівський районний суд Житомирської області в складі: головуючого - судді Васильчук О. В. , при секретарі судових засідань Муравській М.М., з участю представника позивача - адвоката Желіховського В.М., представника відповідача - адвоката Невмержицької Т.О., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м.Баранівка в порядку загального позовного провадження справу за позовом позивача ОСОБА_1 до відповідача Приватного сільськогосподарського підприємства ім. Шевченка, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Комісія з організації вирішення майнових питань, що виникають в процесі реформування приватного сільськогосподарського підприємства ім. Шевченка, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Дубрівська сільська рада про визнання недійсним рішення загальних зборів співвласників сільськогосподарського підприємства ім. Шевченка,-

В с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася досуду зпозовом,в якомупросить:визнати недійснимрішення загальнихзборів співвласниківприватного сільськогосподарськогопідприємства іменіШевченка оформленого протоколом№2від 21березня 2001року простворення Комісіїз реорганізаціївирішення майновихпитань,що виникаютьв процесіреформування;затвердження Положенняпро Комісіюз реорганізаціївирішення майновихпитань,що виникаютьв процесіреформування;стягнути звідповідача судовівитрати посправі .

Ухвалою судді Баранівського районного суду від 06.10.2021 року справу прийнято до свого провадження, надано відповідачу строк для подання відзиву, роз`яснено права учасникам справи та наслідки невчинення ними відповідних процесуальних дій, справу призначено до розгляду у підготовчому судовому засіданні (а.с. 169 ).

У підготовчому судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 адвокат Желіховський В.М. позовні вимоги підтримав, просив їх задовільнити, справу призначити до судового розгляду .

Представник відповідача ПСП ім. Шевченка Невмержицька Т.О. в підготовчому судовому засіданні позов не визнала, просила призначити справу до судового засідання.

Третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача, Комісія з організації вирішення майнових питань, що виникають в процесі реформування приватного сільськогосподарського підприємства ім. Шевченка свого представниика в судове засідання не направила, належним чином повідомлені.

Третя особа ,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивача ,Дубрівська сільськарада - в підготовче судове засідання свого представника не направила, надіслала до суду заяву, в якій просила слухати справу у підготовчому судовому засіданні без преставника ( а.с. 11).

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований.

При цьому, підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимог ст. 199 ЦПК України судом встановлено не було та учасники процесу таких клопотань не заявляли.

З`ясувавши зазначені обставини, вислухавши сторін, встановивши порядок зясування обставин на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обгрунтовуються під час розгляду справи по суті, суд приходить до висновку про закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

Статтею 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно з п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

За приписами ст. 210 ЦПК України, суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження, не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст.196-198, 200, 247, 258-261 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Підготовче провадження по справі за позовом позивача ОСОБА_1 до відповідача Приватного сільськогосподарського підприємства ім. Шевченка,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача -Комісія зорганізації вирішеннямайнових питань,що виникаютьв процесіреформування приватногосільськогосподарського підприємстваім.Шевченка,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивача -Дубрівська сільськарада провизнання недійснимрішення загальнихзборів співвласниківсільськогосподарського підприємстваім.Шевченка закрити.

Призначити цивільну справу за позовом позивача ОСОБА_1 до відповідача Приватного сільськогосподарського підприємства ім. Шевченка, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Комісія з організації вирішення майнових питань, що виникають в процесі реформування приватного сільськогосподарського підприємства ім. Шевченка, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Дубрівська сільська рада про визнання недійсним рішення загальних зборів співвласників сільськогосподарського підприємства ім. Шевченка, до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Баранівка по вул. Першотравенська, 30, на 13 год. 00 хв. 25.11.2022 року.

Встановити порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу свої підстав та заперечень, дослідження письмових доказів.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя: О. В. Васильчук

СудБаранівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення05.10.2022
Оприлюднено07.10.2022
Номер документу106625372
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —273/1031/21

Ухвала від 24.06.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

Ухвала від 05.10.2022

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Васильчук О. В.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Васильчук О. В.

Ухвала від 07.09.2021

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Бєлкіна Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні