Ухвала
від 21.02.2022 по справі 554/1419/22
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 21.02.2022 Справа № 554/1419/22

Єдиний унікальний номер справи: №554/1419/22

Провадження № 1-кс/554/2449/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 лютого 2022 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань - ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУ НП в Полтавській області капітан поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

У провадженні СУ ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020175510000377 від 07.10.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249, ч.2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом жовтня-листопада 2021, працівники РСКГ «Прибій», ФОП « ОСОБА_4 » здійснюючи промисловий вилов риби в акваторії Кременчуцького водосховища всупереч Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об`єктах України, Інструкції про порядок спеціального використання риби та інших водних живих ресурсів здійснили вилов забороненої риби - синець, у кількості 4000 шт., та у подальшому не оприбуткували на рибоприймальному судні та не відобразили вказане у журналі прийнятих біоресурсів. У подальшому вказана риба не була випущена а була транспортована до місця розвантаження, де була виявлена працівниками поліції.

Так, 24.11.2021 в с. Пронозівка Кременчуцького (колишнього Глобинського району) Полтавської області в автомобілі УАЗ без д.н.з., виявлено та вилучено було свіжовиловлену рибу по видам та кількості: синець 3368 шт., лящ - 3 шт., плітка - 1467 шт., плоскірка - 146 шт., судак - 33 шт., чехонь - 11 шт. та рибальські сітки у кількості 23 шт.

07.10.2021 року під час огляду приміщення риболовецького сільськогосподарське колективне господарство (далі РСКГ) «Прибій» за адресою: Полтавська область, Кременчуцький район, смт. Градизьк, вул. Гвардійська, 27, було виявлено та вилучено свіжовиловлену рибу по видах: судак - 89 шт. вагою 51 кг.; чехонь - 151 шт. вагою 41 кг.; синець - 468 шт., вагою 98 кг.; судак - 194 шт., вагою 111 кг.

Відповідно до протоколу №00030 про адміністративне правопорушення від 27.10.2021 року, державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу ОСОБА_5 було складено адміністративний матеріал на гр. ОСОБА_6 , ланкового РСГКГ «Прибій».

Відповідно до протоколу №02035 про адміністративне правопорушення від 27.10.2021 року, державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу ОСОБА_5 було складено адміністративний матеріал на гр. ОСОБА_7 , «ПП ОСОБА_7 », ТОВ «Риболовний Альянс».

З отриманої інформації з Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області встановлено, що ТОВ «Риболовний Альянс» розташований за адресою: Черкаська область, м. Черкаси, вул. Хрещатик, 196.

Вказане свідчить про те, що ТОВ «Риболовний Альянс» має відношення до кримінального провадження, що зареєстроване по факту незаконного вилову риби та можуть зберігати інформацію, що має значення для досудового розслідування. Крім РСКГ «Прибій» винаймає в останніх деякі риболовецькі судна, які використовуються для підприємницької діяльності.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1209 від 21.11.11 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів» встановлено на рівні 93 неоподаткованих мінімумів доходів громадян за одну рибу виду - синець, незалежно від розміру та ваги. Незаконним вилученням водних ресурсів державі завдано збитків на 6,3 млн. грн., що є тяжкими наслідками.

На даний час отримано інформацію про причетність до такої протиправної діяльності службових осіб РСКГ «Прибій», ФОП « ОСОБА_4 », СФГ «Пивиха», ТОВ «ТД Полтаварибгосп», ФОП « ОСОБА_8 », ФОП « ОСОБА_9 », ФОП « ОСОБА_10 », ТОВ фірма «Вітеко», ФОП « ОСОБА_11 », ФОП « ОСОБА_12 », ФОП « ОСОБА_13 », ТОВ «Риболовний Альянс» та інші, які зловживаючи службовим становищем використовуючи наявність квот та затверджених лімітів на видобування водних біоресурсів загальнодержавного значення здійснюють вилов забороненої риби, понад встановлені квоти та затверджені ліміти забороненими знаряддями лову.

Вподальшому незаконно виловлена риба збувається переробним підприємствам ФОП « ОСОБА_14 », ФОП « ОСОБА_15 », ФОП « ОСОБА_16 », ФОП « ОСОБА_17 » та фізичним особам ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , та інших, які здійснюють виробництво рибної продукції, яка не відповідає вимогам безпечності продукції встановленим НПА, та у подальшому реалізовується населенню.

Юридична адреса риболовецького сільськогосподарське колективне господарство (далі РСКГ) «Прибій», код ЄДРПОУ 02798506, знаходиться за адресою: Полтавська область, Кременчуцький район, смт. Градизьк, вул. Гвардійська, 27.

Керівником РСКГ «Прибій» являється ОСОБА_24 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Так, встановлено, що РСКГ «Прибій» має рибальські судна на яких може зберігатися інформація, що має значення для досудового розслідування.

Володіння РСКГ «Прибій» рибальським судном - (плавзасіб промисловий): МСП-111, ЯПО 0325, підтверджується дозволом №8 «На спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах (їх частинах) від 15.02.2019 року.

Відповідно, на вказаному плавзасобі (рибальському судні), що належить РСКГ «Прибій» може зберігатися господарча документація, яка має значення для досудового розслідування, дозволів на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах (їх частинах), програми виконання робіт (у разі здійснення вилову водних біоресурсів у науково-дослідних, науково-промислових, дослідно-конструкторських цілях, контрольного вилову водних біоресурсів з метою отримання біологічного матеріалу для штучного відтворення їх записів та здійснення аквакультури), суднові білети, суднові книги, акти технічного огляду суден, які перебувають у користуванні чи на балансі РСКГ «Прибій», накази про призначення на (звільнення) працівників на роботу, журнали по експлуатації баркасів, риболовних суден, журнали по ремонту баркасів, риболовних суден, плавзасобів, які перебувають на балансі РСКГ «Прибій», чи у користуванні, журнали записів маршрутів, журнали місць вигрузки виловлених біоресурсів, їх об`ємів, товаро-транспортних накладних, інструкції з охорони праці при роботі на маломірних суднах непіднаглядних класифікаційному товариству РСКГ «Прибій», журнали обліку вилучених водних біоресурсів (промислові журнали), журнал обліку прийнятих водних біоресурсів, журнали реєстрації аварійних ситуацій, посадові інструкції працівників РСКГ «Прибій», квоти на вилов біоресурсів, табелі робочих днів працівників РСКГ «Прибій», цифрові накопичувачі інформації, на яких містяться господарча інформація по вилову риби, заборонені до вилову сітки, що мають значення речових доказів для кримінального провадження.

Слідчий в судовому засіданні прохав клопотання задовольнити, пояснення надав аналогічно викладеним в клопотанні.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникати до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків установлених частиною 3 ст. 233 КПК України.

Згідно ч.3 ст.233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення такий дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Враховуючи вищевикладене, з метою встановлення істини у кримінальному провадженні № 12021175510000377 від 07.10.2021 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249, ч.2 ст. 364 КК України, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись вимогами ст. 234 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СУ ГУ НП в Полтавській області капітан поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку на рибальському судні - (плавзасіб промисловий): МСП-111, ЯПО 0325, з метою відшукання та вилучення зазначених в клопотанні речових доказів, а саме: господарча документація, яка має значення для досудового розслідування, дозволів на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об`єктах (їх частинах), програми виконання робіт (у разі здійснення вилову водних біоресурсів у науково-дослідних, науково-промислових, дослідно-конструкторських цілях, контрольного вилову водних біоресурсів з метою отримання біологічного матеріалу для штучного відтворення їх записів та здійснення аквакультури), суднові білети, суднові книги, акти технічного огляду суден, які перебувають у користуванні чи на балансі РСКГ «Прибій», накази про призначення на (звільнення) працівників на роботу, журнали по експлуатації баркасів, риболовних суден, журнали по ремонту баркасів, риболовних суден, плавзасобів, які перебувають на балансі РСКГ «Прибій», чи у користуванні, журнали записів маршрутів, журнали місць вигрузки виловлених біоресурсів, їх об`ємів, товаро-транспортних накладних, інструкції з охорони праці при роботі на маломірних суднах непіднаглядних класифікаційному товариству РСКГ «Прибій», журнали обліку вилучених водних біоресурсів (промислові журнали), журнал обліку прийнятих водних біоресурсів, журнали реєстрації аварійних ситуацій, посадові інструкції працівників РСКГ «Прибій», квоти на вилов біоресурсів, табелі робочих днів працівників РСКГ «Прибій», цифрові накопичувачі інформації, на яких містяться господарча інформація по вилову риби, заборонені до вилову сітки, що мають значення речових доказів для кримінального провадження, та підтверджуватимуть факт вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення21.02.2022
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу106625858
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —554/1419/22

Ухвала від 20.02.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 10.02.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 12.12.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 13.01.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 04.01.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 04.01.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 04.01.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 04.01.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 06.12.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 06.12.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні