Постанова
від 27.07.2010 по справі 2а-17004/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 липня 2010 р. спр ава № 2а-17004/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: < г одина >

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Буряк І. В.

при секретарі Яровій Ю.Ю.

за участю представників ст орін:

позивача: Граніна О. В. (дов. 116/10-013 від 12.01.2010р.)

відповідача: не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні

позовну заяву Горлівс ької об' єднаної державної п одаткової інспекції

до Товариства з обмеж еною відповідальністю «Сора т-Аир»

про припинення ю ридичної особи

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Горлівська об' єднана дер жавна податкова інспекція (н адалі - позивач, Горлівська ОДПІ) звернулась до Донецько го окружного адміністративн ого суду із позовом до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Сорат-Аир» (надалі - в ідповідач) про припинення юр идичної особи.

Позов мотивовано неподанн ям до податкового органу, в по рушення вимог Закону України «Про систему оподаткування України» від 25.06.1991р. № 1251-ХІІ бухг алтерської та податкової зві тності більше одного року, що згідно положень Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців» від 15.05.2004р. № 755- ІV є - підставою для застосуван ня нормативного припису п. 2 ст . 46 вказаного Закону та припин ення підприємницької діяльн ості фізичної особи-підприєм ця.

В судовому засіданні від 27.07. 2010р. представник позивача поз ов підтримав та просив суд за довольнити його у повному об сязі, посилаючись на обстави ни, викладені в позовній заяв і.

Відповідач в судове засіда ння від 27.07.2010р. не з'явився, про ча с та місце судового розгляду повідомлений належним чином , не повідомив суд про причину неявки в судове засідання.

Суд, заслухавши пояснення с торін, що з' явилися, перевір ивши матеріали справи і обго воривши доводи адміністрати вного позову,-

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою від повідальністю «Сорат-Аир» за реєстроване Виконавчим комі тетом Горлівської міської ра ди Донецької області. Місцез находження відповідача: 84646, До нецька область, м. Горлівка, ву л. Кірова, б. 29, кв. 31; ідентифікац ійний код відповідача - 34383661. Від повідач став на податковий о блік до Горлівської ОДПІ.

Відповідно до Довідки Горл івської ОДПІ від 15.06.2010р., відпов ідач податкову звітність не надає з 1 кварталу 2009р.

Згідно наданої позивачем д овідки станом на 16.06.2010р. відпові дач не має заборгованості із сплати податків, зборів (обов ' язкових платежів).

Статтею 67 Конституції Украї ни встановлено, що кожен зобо в'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, в становлених законом.

Усі громадяни щорічно пода ють до податкових інспекцій за місцем проживання деклара ції про свій майновий стан та доходи за минулий рік у поряд ку, встановленому законом.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 9 Закон Україн и «Про систему оподаткування », від 25.06.1991, № 1251-XII (із врахуванням змін та доповнень) платники п одатків зборів (обов' язкови х платежів) зобов' язані под авати до державних податкови х органів та інших державних органів відповідно до закон ів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчис ленням і сплатою податків і з борів (обов'язкових платежів ).

Відповідно до ч. 1. ст. 33 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців» від 15.0 5.2004р. № 755-IV, юридична особа припин яється в результаті переданн я всього свого майна, прав та о бов'язків іншим юридичним ос обам - правонаступникам у рез ультаті злиття, приєднання, п оділу, перетворення (реорган ізації) або в результаті лікв ідації за рішенням, прийняти м засновниками (учасниками) ю ридичної особи або уповноваж еним ними органом, за судовим рішенням або за рішенням орг ану державної влади, прийнят им у випадках, передбачених з аконом.

Частиною 2 ст. 38 вказаного Зак ону визначено, що правовою пі дставою для постановлення та кого судового рішення є - непо дання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону.

Як встановлено у ході розгл яду справи відповідач не над ає звітність до податкового органу з лютого 2009р.

Керуючись викладеним, суд в бачає наявність правових під став для застосування норми ст.38 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів» від 15.05.2004р. № 755-IV та припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Сорат-Аир».

Згідно з ч. 1 ст. 38 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців» суд, який постановив рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов'язане з банкрутством юр идичної особи, у день набранн я таким рішенням законної си ли направляє його копію держ авному реєстратору за місцез находженням юридичної особи для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про су дове рішення. Дата надходжен ня відповідного судового ріш ення вноситься державним реє стратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Нормою ч. 4 ст. 94 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни у справах, в яких позива чем є суб'єкт владних повнова жень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові вит рати, здійснені позивачем, з в ідповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 11, 17, 69-72, 86, 87, 94, 158-163, 1 67, 254 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов Горлівської об' єдн аної державної податкової ін спекції задовольнити повніс тю.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відп овідальністю «Сорат-Аир» (ЄД РПОУ 34383661, юридична адреса: 84646, До нецька область, м. Горлівка, ву л. Кірова, б. 29, кв. 31).

2. Копію постанови у день наб рання нею законної сили напр авити державному реєстратор у місцем реєстрації фізичної особи - підприємця для внесен ня до Єдиного державного реє стру запису про судове рішен ня щодо припинення підприємн ицької діяльності фізичної о соби - підприємця.

3. Постанова набирає законно ї сили в порядку, передбачено му ст. 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України

4. Постанова прийнята у нара дчій кімнаті та проголошена у судовому засіданні 27 липня 2 010 року.

5. Постанова може бути оскар жена до Донецького апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Донецький окружний адмі ністративний суд.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 цього Кодек су - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було п роголошено у відсутності осо би, яка бере участь у справі, т о строк подання заяви про апе ляційне оскарження обчислює ться з дня отримання нею копі ї постанови. Апеляційна скар га на постанову суду першої і нстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Суддя Буряк І. В.

Дата ухвалення рішення27.07.2010
Оприлюднено13.08.2010
Номер документу10662734
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-17004/10/0570

Постанова від 27.07.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 06.07.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні