Ухвала
від 05.10.2022 по справі 914/2350/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

05.10.2022 р. Справа №914/2350/18(914/2409/22)

Суддя Морозюк А.Я., розглянувши матеріали

за позовом: Заступника керівника Франківської окружної прокуратури міста Львова в інтересах держави, в особі

позивача: Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, м. Львів

до відповідача: Приватного акціонерного товариства «Львівський електроламповий завод «Іскра», м. Львів

про: зобов`язання укласти договір безоплатного зберігання споруд цивільного захисту (цивільної оборони)

у межах справи №914/2350/18

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю Львівський завод РЕМА, м. Львів

про банкрутство: Приватного акціонерного товариства Львівський електроламповий завод Іскра (79066, м. Львів, вул. Вулецька, буд. 14, ідентифікаційний код 00214244)

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Франківської окружної прокуратури міста Львова в інтересах держави, в особі позивача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, звернувся до Господарського суду Львівської області з позовом до Приватного акціонерного товариства «Львівський електроламповий завод «Іскра» про зобов`язання укласти договір безоплатного зберігання споруд цивільного захисту (цивільної оборони) сховища №48400, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Вулецька, 14, в редакції, запропонованій Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях.

Згідно протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду, при розподілі позовної заяви визначено єдиний унікальний номер судової справи 914/2350/18 (914/2409/22), головуючим суддею визначено суддю Морозюка А.Я., в провадженні якого перебуває справа №914/2350/18 про банкрутство Приватного акціонерного товариства Львівський електроламповий завод Іскра.

Так, ухвалою господарського суду Львівської області від 03.01.2019 р. відкрито провадження у справі №914/2350/18 про банкрутство ПрАТ «Львівський електроламповий завод «Іскра». На даний час розгляд справи №914/2350/18 триває.

Згідно із ч. 1 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства, спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею. Згідно із ч. 2 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Таким чином, враховуючи положення ч. 1, ч. 2 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства, пункту 2 ч. 1 та частини 3 ст. 12 ГПК України, пункту 1 ч. 4 ст. 247 ГПК України, суд дійшов висновку, що вищезазначений позов має розглядатися Господарським судом Львівської області за правилами загального позовного провадження в межах справи №914/2350/18 про банкрутство ПрАТ «Львівський електроламповий завод «Іскра».

Дослідивши позовну заяву та додані до неї матеріали, суд встановив, що вона відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 162, 164, 172 ГПК України та що підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч. 1 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 50 ГПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У прохальній частині позовної заяви позивач просить суд залучити до участі в даній справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Головне управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Львівській області (79008, м. Львів, вул. Підвальна, 6, ідентифікаційний код 38627339) та Департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації (79039, м. Львів, вул. Шевченка, 90, ідентифікаційний код 14372975).

Враховуючи те, що Головне управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Львівській області та Департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації є безпосередніми учасниками правовідносин, які виникають при укладенні договору зберігання захисної споруди цивільного захисту, і рішення у справі за результатом розглянутого позову може безпосередньо вплинути на їхні права або обов`язки, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Головне управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Львівській області та Департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

Виходячи із наведеного, керуючись ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 12, 20, 50, 74, 162, 164, 176, 178, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Заступника керівника Франківської окружної прокуратури міста Львова в інтересах держави, в особі позивача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, до Приватного акціонерного товариства «Львівський електроламповий завод «Іскра» про зобов`язання укласти договір безоплатного зберігання споруд цивільного захисту (цивільної оборони) прийняти до розгляду за правилами загального позовного провадження в межах справи №914/2350/18 про банкрутство Приватного акціонерного товариства Львівський електроламповий завод Іскра, та відкрити провадження у справі.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Головне управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Львівській області (79008, м. Львів, вул. Підвальна, 6, ідентифікаційний код 38627339).

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації (79039, м. Львів, вул. Шевченка, 90, ідентифікаційний код 14372975).

4. Підготовче засідання призначити на: 01.11.22 на 11:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області (79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128).

5. Прокурору, сторонам та третім особам: 1) направити в судове засідання своїх повноважних представників; 2) письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст.91 ГПК України.

6. Встановити відповідачу строк у 20 (двадцять) календарних днів з моменту отримання цієї ухвали для подання відзиву на позов. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) відзив на позов та додані до нього документи іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) такого відзиву до суду. Докази такого надіслання надати суду (частина 5 статті 165 Господарського процесуального кодексу України).

7. Встановити прокурору та позивачу строк у 15 (п`ятнадцять) календарних днів з моменту отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив; Зобов`язати прокурора та позивача надіслати (надати) відповідь на відзив та додані до неї документи іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) такої відповіді до суду. Докази такого надіслання надати суду.

8. Встановити відповідачу строк у 10 (десять) календарних днів з моменту отримання відповіді на відзив для подання заперечення. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) заперечення та додані до нього документи іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) такого заперечення до суду. Докази такого надіслання надати суду.

9. Встановити третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, строк у 15 (п`ятнадцять) календарних днів з моменту отримання даної ухвали, для подання пояснення щодо позову, та строк у 10 (десять) календарних днів з дня отримання відзиву на позов для подання пояснення щодо відзиву. Зобов`язати третіх осіб надіслати (надати) пояснення щодо позову або відзиву та додані до них документи іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) таких пояснень до суду. Докази такого надіслання надати суду.

Звернути увагу прокурора, сторін та третіх осіб на права та обов`язки, передбачені ст.42, ст. 46 ГПК України, зокрема щодо часових рамок їх здійснення.

При направленні у судове засідання уповноважених представників, сторонам, третім особам звернути увагу на вимоги передбачені ст. 58-60 ГПК України, в тому числі й на документи, що підтверджують повноваження представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і окремо оскарженню не підлягає.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://lv.arbitr.gov.ua /sud5015/.

Суддя Морозюк А.Я.

Дата ухвалення рішення05.10.2022
Оприлюднено11.10.2022
Номер документу106635851
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство: Приватного акціонерного товариства Львівський електроламповий завод Іскра (79066, м. Львів, вул. Вулецька, буд. 14, ідентифікаційний код 00214244

Судовий реєстр по справі —914/2350/18

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Матущак Олег Іванович

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Матущак Олег Іванович

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні