Ухвала
від 16.09.2022 по справі 757/24894/22-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/24894/22-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 вересня 2022 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №12021041160000730 від 12.11.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204, ч.3 ст.321-1 КК України, про обшук -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим із прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України розслідується кримінальне провадження № 12021041160000730 за фактами вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст.204, ч.3 ст.321-1 КК України.

В ході проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що організована група осіб на території Дніпропетровської області здійснює незаконне виготовлення, перевезення та збут підакцизних товарів (спирт етиловий ректифікований та суміш на основі спирту етилового, тютюнові вироби) та фальсифікованих лікарських засобів (розчин спирту етилового та спиртовмісних медичних препаратів) в особливо великих розмірах. Також встановлено що, членами злочинної групи, з метою забезпечення вище вказаної злочинної діяльності на території Дніпропетровської області організовано ряд місць для незаконного виробництва предметів злочину, зберігання сировини для його виробництва, тари, упаковки, підроблених етикеток, марок акцизного податку, а також обладнання для незаконного виготовлення предметів злочину та готової «продукції».

Проведеними слідчими діями та розшуковими заходами встановлено, що до вище вказаної протиправної діяльності причетний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживаючі: АДРЕСА_1 які являючись фактичними власниками (керівниками) та беніфіціаріями ТОВ «ТАБАК МАРКЕТ» ЄДРПОУ 41093039, ТОВ «МІЛЛС» ЄДРПОУ 40758567, ТОВ «Тобакко шоп» ЄДРПОУ 40206626, ТОВ «ОПТІ Трейд ЛТД» ЄДРПОУ 43284632, здійснюють контроль господарської діяльності вказаних підприємств, що включає логістику, безпеку підприємства, контроль торгівельних представників, облік прибуткових-видаткових накладних, діяльності складських приміщень при незаконному збуті горілчаних та тютюнових виробів тощо. Таким чином останній причетний до незаконного зберігання підакцизних товарів (фальсифікованих горілчаних тютюнових виробів) яке здійснюється у незареєстрованому складському приміщенні за адресою: Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. Запорізьке шосе, буд. 26, 28м на земельній ділянці із кадастровим номером 1210100000:02:242:0116.

Також встановлено, що за вище вказаною адресою у приміщенні яке, знаходиться у користуванні ТОВ «ТАБАК МАРКЕТ» ЄДРПОУ 41093039, ТОВ «МІЛЛС» ЄДРПОУ 40758567, ТОВ «Тобакко шоп» ЄДРПОУ 40206626, ТОВ «ОПТІ Трейд ЛТД» ЄДРПОУ 43284632, можуть зберігатися речі та предмети, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати значення речових доказів у кримінальному провадженні, та в подальшому бути використані у встановленні обставин, які відповідно ст. 91 КПК України підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, що надасть можливість використати їх як докази у суді.

Враховуючи зазначене, та те, що в інший спосіб встановити обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення не надається можливим, з метою фіксації відомостей про вчинення кримінального правопорушення та встановлення осіб, які причетні до його вчинення, відшукання та вилучення: незаконно виготовлених підакцизних товарів (спирту етилового, спиртових дистилянтів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну) сировини та обладнання для їх незаконного виготовлення, тари, підроблених етикеток, упаковки та марок акцизного збору, фальсифікованих лікарських засобів; обладнання, що використовується для виготовлення лікарських засобів; штампів, печаток, кліше, які використовуються для підроблення документів; мобільних телефонів, сім-карток; чорнових записів, які містять або можуть містити дані про підроблення документів бухгалтерської та фінансової звітності щодо походження товарно-матеріальних цінностей, банківських карток; комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації; а також інших речей, предметів та документів, які містять на собі сліди кримінального правопорушення та є речовими доказами у зазначеному кримінальному провадженні, у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку у нежитловому приміщенні, розташованому за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Запорізьке шосе, буд. 28М .

Згідно відомостей інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна відомості про право власності на будівлі та споруди, розташовані за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Запорізьке шосе, 28М , на праві приватної власності належить ТОВ «Грандмарт» ЄДРПОУ 40241858.

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України розслідується кримінальне провадження № 12021041160000730 за фактами вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 204, ч.3 ст.321-1 КК України.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зважаючи на викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 233, 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку у нежитловому приміщенні, розташованому за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Запорізьке шосе, буд. 28М , з метою відшукання і вилучення запитуваних слідчим предметів, речей і документів, які можуть мати важливе значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 107, 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 та слідчим слідчої групи, яким доручено здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12021041160000730 від 12.11.21 року на проведення обшуку нежитлових приміщень, розташованих за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Запорізьке шосе, буд. 28М, які знаходяться у користуванні ТОВ «ТАБАК МАРКЕТ» ЄДРПОУ 41093039, ТОВ «МІЛЛС» ЄДРПОУ 40758567, ТОВ «Тобакко шоп» ЄДРПОУ 40206626, ТОВ «ОПТІ Трейд ЛТД» ЄДРПОУ 43284632, та на праві приватної власності належать ТОВ «Грандмарт» ЄДРПОУ 40241858, з метою фіксації відомостей про вчинення кримінального правопорушення та встановлення осіб, які причетні до його вчинення, відшукання та вилучення: незаконно виготовлених підакцизних товарів (спирту етилового, спиртових дистилянтів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну) сировини та обладнання для їх незаконного виготовлення, тари, підроблених етикеток, упаковки та марок акцизного збору, фальсифікованих лікарських засобів; обладнання, що використовується для виготовлення лікарських засобів; штампів, печаток, кліше, які використовуються для підроблення документів; мобільних телефонів, сім-карток; чорнових записів, які містять або можуть містити дані про підроблення документів бухгалтерської та фінансової звітності щодо походження товарно-матеріальних цінностей, комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації; а також інших речей, предметів та документів, які містять на собі сліди кримінального правопорушення та є речовими доказами у зазначеному кримінальному провадженні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.09.2022
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу106641698
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —757/24894/22-к

Ухвала від 16.09.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Константінова К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні