Постанова
від 02.08.2010 по справі 2а-5872/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 серпня 2010 р. № 2а-5872/10/1370

Львівський окружний а дміністративний суд в складі :

головуючого - судді Лунь З.І.,

при секретарі - Івашків В.І.,

за участю представників сторін:

від позивача: Чабан О.С. - головний державний податко вий інспектор

від відповідача: не з'яви вся

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Де ржавної податкової інспекці ї у Франківському районі м. Ль вова до Приватного підприємс тва «Галремсервіс»про припи нення юридичної особи,

в с т а н о в и в :

Державна податко ва інспекція у Франківському районі м. Львова звернулася д о суду з позовом про припинен ня юридичної особи ПП «Галре мсервіс», обґрунтовуючи свої позовні вимоги тим, що відпов ідач більше року не подає под аткову звітність.

Представник позивача в судовому засіданні позовн і вимоги підтримав, дав анало гічні викладеним у позовній заяві пояснення.

Відповідач в судове з асідання явку уповноваженог о представника не забезпечив , письмового заперечення на п озов суду не подав. На адресу с уду повернувся поштовий конв ерт, адресований ПП «Галремс ервіс»за адресою: м. Львів, в ул. Ген. Чупринки, 18, кв. 11 з відм іткою про те, що за зазначеною адресою не проживає.

Відповідно до ст. 18 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців", я кщо відомості, які підлягают ь внесенню до Єдиного держав ного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вваж аються достовірними і можуть бути використані в спорі з тр етьою особою, доки до них не вн есено відповідних змін.

Як вбачається з витяг у з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців, місцезна ходженням ПП «Галремсервіс» зазначено: 79013, м. Львів, вул. Ге нерала Чупринки, буд. 18, кв. 11. С таном на день розгляду справ и змін до ЄДР внесено не було. Відтак, суд вважає за можливе розглядати справу у відсутн ості представника відповіда ча на основі наявних у справі доказів.

Розглянувши подані докум енти і матеріали, заслухавши пояснення представника пози вача, дослідивши та оцінивши докази, які мають значення дл я справи, суд встановив насту пне.

Контроль за своєч асністю подання платниками п одатків бухгалтерських звіт ів і балансів, податкових дек ларацій, розрахунків та інши х документів, пов'язаних з о бчисленням податків, інших п латежів відповідно до п.3 ст.10 З акону України «Про державну податкову службу в Україні»п окладено на податкову інспек цію.

Органи Державної по даткової служби у межах своє ї компетенції та у встановле ному законами порядку мають право звертатися до судових органів із заявою про скасув ання державної реєстрації су б'єкта підприємницької дія льності - п.17 ст.11 цього ж Закон у.

Відповідач - ПП «Гал ремсервіс»як юридична особа зареєстроване Виконавчим ко мітетом Львівської міської р ади 16.02.2005 року, включене до ЄДРП ОУ та присвоєно ідентифікаці йний код № 33419513.

Відповідно до Акту ві д 09.06.2010 року, складеного позивач ем, відповідач з 2008 року по дан ий час не подає податкову зві тність.

Відповідно до довідк и ДПІ у Франківському районі м. Львова від 15.06.2010 року № 12575/9/19-031, ст аном на 11.06.2010 року у ПП «Галремс ервіс»заборгованість перед бюджетом відсутня.

Згідно п.2, п.3 ст.9 Закону України «Про систему оподат кування»платники податків і зборів (обов'язкових плате жів) зобов'язані подавати д о державних податкових орган ів та інших державних органі в відповідно до законів декл арації, бухгалтерську звітні сть та інші документи і відом ості, пов'язані з обчисленн ям та сплатою податків та збо рів (обов'язкових платежів) , а також сплачувати належні с уми податків і зборів (обов' язкових платежів) у встановл ені законом терміни.

Згідно з п.3 ч.2 ст. 46 Зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців» , підставою для постановленн я судового рішення щодо прип инення підприємницької діял ьності фізичної особи-підпри ємця, є, зокрема, неподання про тягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону.

Відповідачем не пре дставлено суду доказів про п одання до органів державної податкової інспекції передб ачених законодавством докум ентів податкової звітності.

Згідно з ч.5 ст.38 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців», суд призначає в рішенні щодо при пинення юридичної особи у зв 'язку з її ліквідацією комі сію з припинення (ліквідаці йну комісію) та встановлює с трок і порядок її роботи. Д ержавний реєстратор вносит ь до Єдиного державного ре єстру запис про призначення комісії з припинення (лікв ідаційної комісії) не пізніш е наступного робочого дня з дати надходження відповідно го рішення.

Згідно з ч.3 ст.11 КАС України суд розглядає адміністратив ні справи не інакше як за позо вною заявою, поданою відпові дно до вимог цього Кодексу і н е може виходити за межі позов них вимог.

Враховуючи те, що позивач в позовній заяві не ставить ви моги про призначення ліквіда ційної комісії та не предста вив суду кандидатур, які б вхо дили в згадану комісію, суд, з врахуванням положень ст.19 Кон ституції України, позбавлени й правових підстав зобов'яз увати будь-яких осіб виконув ати обов'язки членів ліквід аційної комісії.

Втім, як передбачено ч.6 ст. 38 З акону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” , у разі, якщо в судовому рішен ні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідаці єю не призначена комісія з п рипинення (ліквідаційна комі сія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як гол ову комісії з припинення (лік відаційної комісії) юридичн ої особи керівника органу уп равління або особу, яка згідн о з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особ и без довіреності, якщо інше н е встановлено судовим рішенн ям.

Враховуючи наведене, суд пр ийшов до висновку про обґрун тованість позовних вимог і в важає, що позов підлягає задо воленню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України, судові витрати з відповідача не стягуються .

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд

постановив:

Позов задовольнит и.

Припинити юридичну особу Приватне підприємство «Галр емсервіс»(місцезнаходження : 79013, м. Львів, вул. Генерала Чуп ринки, буд. 18, кв. 11, ідентифіка ційний код 33419513).

Копію постанови у день на брання постановою законної с или надіслати державному реє стратору - Виконавчому комі тету Львівської міської ради , 79006, м. Львів, пл. Ринок, 1.

Постанова набирає закон ної сили в строк та в порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу а дміністративного судочинст ва України.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Львівський окружний адмі ністративний суд. Копія апел яційної скарги одночасно над силається особою, яка її пода є, до суду апеляційної інстан ції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом деся ти днів з дня її проголошення . У разі застосування судом ча стини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття по станови у письмовому провадж енні апеляційна скарга подає ться протягом десяти дн ів з дня отримання копії пост анови.

В судовому засіданні ого лошено вступну та резолютивн у частини постанови.

Постанова у повному обсязі складена 06.08.2010 року.

Суддя Л унь З.І.

Дата ухвалення рішення02.08.2010
Оприлюднено16.08.2010
Номер документу10665099
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5872/10/1370

Постанова від 02.08.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 05.07.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 02.07.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні