Постанова
від 02.08.2010 по справі 2а-2500/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 серпня 2010 р. № 2а-2500/10/1370

Львівський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого - судді Лунь З.І.

при секретарі Івашків В .І.

за участю:

від прокуратури: Клак Ю.Г.

від позивача: Кріль А.Ю.

від відповідача: не з' яви вся

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Пр окурора Шевченківського рай ону м. Львова, в інтересах держ ави, Головної державної інсп екції на автомобільному тран спорті, в особі уповноважено го органу - Територіального у правління Головної державно ї інспекції на автомобільном у транспорті у Львівській об ласті до Товариства з обмеже ною відповідальністю «Гал-Да р»про стягнення фінансових с анкцій в сумі 680 грн. 00 коп.,

ВСТАНОВИВ:

Позов заявлено Прокуро ром Шевченківського району м . Львова, в інтересах держави, Головної державної інспекці ї на автомобільному транспор ті, в особі уповноваженого ор гану - Територіального управ ління Головної державної інс пекції на автомобільному тра нспорті у Львівській області до Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Гал-Дар»про стягнення фінансових санкці й в сумі 680 грн. 00 коп.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав, просив позов за довольнити і стягнути з відп овідача фінансову санкцію в сумі 680,00 грн.

Прокурор в судовому засіда нні позовні вимоги підтримав з аналогічних підстав, що і по зивач.

Відповідач явку уповнова женого представника в судове засідання не забезпечив, хоч а належним чином був повідом лений про дату, час та місце ро згляду справи.

Відповідно до ч.1 ст.71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення. Оскільки відповідач жодних заперечень проти поз ову не подав, суд розглядає сп раву на основі наявних доказ ів.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр окурора, представника позива ча, дослідивши та оцінивши до кази, які мають значення для с прави, суд встановив наступн е.

Територіальним управлінн ям Головавтотрансінспекції у Львівській області провед ено перевірку додержання вим ог законодавства про автомоб ільний транспорт під час вик онання перевезень пасажирів і вантажів автомобільним тр анспортом транспортного зас обу, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Гал-Дар». За результатами пе ревірки складено Акт № 125322 від 12.07.2009 року (далі-Акт).

В Акті встановле но порушення: в дорожньому ли сті відсутність штампу лікар я про проведення передрейсов ого медогляду водія.

На підставі вищевказаног о Акту № 125322 від 12.07.2009 року Тер иторіальним управлінням Гол овавтотрансінспекції у Льві вській області винесено Пост анову про застосування фінан сових санкцій № 065819 від 11.08.2009 року , якою до ТзОВ «Гал-Дар»застос овано фінансові санкції в су мі 680,00 грн.

Статтею 60 Закону України "П ро автомобільний транспорт", в редакції від 23.02.2006 року № 3492-IV, з наступними змінами, встанов люється відповідальність за порушення законодавства про автомобільний транспорт. Ві д імені центрального органу виконавчої влади з питань ав томобільного транспорту роз глядати справи про стягнення у вигляді штрафів за порушен ня, викладені у цій статті, маю ть право посадові особи уряд ового органу державного упра вління з питань контролю на а втомобільному транспорті. По рядок оскарження і опротесту вання постанови по справі пр о правопорушення визначає Ка бінет Міністрів України.

Відповідно до п.32 Порядку з дійснення державного контро лю на автомобільному транспо рті, затв. Постановою Кабінет у Міністрів України від 08.11.2006 ро ку №1567, скарга на постанову пр о застосування фінансових са нкцій може бути подана до вищ ого за підпорядкуванням орга ну державного контролю.

Постанова про застосуванн я фінансових санкцій відпові дачем (ТзОВ «Гал-Дар») не оскар жувалась, а в матеріалах спра ви відсутні докази сплати ві дповідачем фінансових санкц ій у передбачений законом ст рок.

Таким чином, на підставі н аявних у справі доказів, суд п рийшов до висновку, що позовн і вимоги обґрунтовані та під лягають задоволенню.

Пунктом 4 ст. 94 КАС України вс тановлено, що у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних п овноважень, а відповідач - ф ізична чи юридична особа, суд ові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 158, 160- 163, 167 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити ад міністративний позов повніс тю.

Стягнути з Товариства з о бмеженою відповідальністю « Гал-Дар»(місцезнаходження: 7903 1, м. Львів, вул. Стрийська, 195, іде нтифікаційний код 23269130) до держ авного бюджету фінансову сан кцію в сумі 680 (шістсот вісімде сят) грн. 00 коп.

Постанова набирає законної сили в строк та в пор ядку, передбаченому ст. 254 Коде ксу адміністративного судоч инства України.

Заява про апеляційне оска рження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному об сязі. Якщо постанову було про голошено у відсутності особи , яка бере участь у справі, то с трок подання заяви про апеля ційне оскарження обчислюєть ся з дня отримання нею копії п останови. Апеляційна скарга на постанову суду першої інс танції подається протягом дв адцяти днів після подання за яви про апеляційне оскарженн я або в порядку визначеному ч .5 ст. 186 КАС України.

В судовому засіданні огол ошено вступну та резолютивну частини постанови.

Постанова в повному обсязі складена 03.08.2010 року.

Суддя Лу нь З.І.

Дата ухвалення рішення02.08.2010
Оприлюднено16.08.2010
Номер документу10665116
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2500/10/1370

Ухвала від 05.05.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Постанова від 02.08.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні