Постанова
від 05.08.2010 по справі 2а-3493/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 серпня 2010 року < ЧАС > м. Полтава Справа № 2а-3493/10/1670

Полтавський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді - Алєк сєєвої Н.Ю.,

при секретарі - Кусайло Я .Г.,

за участю:

представника позивача - Д рогало О.О.,

представника відповідача - Стешенко Т.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом То вариства з обмеженою відпові дальністю "Український еколо гічний продукт" до Управлінн я з питань державної реєстра ції юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців Виконавч ого комітету Полтавської міс ької ради про скасування зап ису, -

В С Т А Н О В И В:

20 липня 2010 року Товарис тво з обмеженою відповідальн істю "Український екологічни й продукт" звернулось до Полт авського окружного адмініст ративного суду з адміністрат ивним позовом до Управління з питань державної реєстраці ї юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Виконавчог о комітету Полтавської міськ ої ради про скасування запис у в Єдиному державному реєст рі юридичних осіб та фізични х - осіб підприємців від 22 сі чня 2008 року № 1 588 127 0013 003607 про внесенн я рішення засновників (учасн иків) юридичної особи або упо вноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відпо відальністю "Український еко логічний продукт", яке не пов`я зано з реорганізацією.

В обгрунтування своїх вимо г позивач посилався на те, що 1 6 жовтня 2008 року скасував своє р ішення про припинення. Але на звернення до державного реє стратора з проханням скасува ти внесений 22 січня 2008 року зап ис про припинення Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Український екологічний п родукт" шляхом приєднання, от римав відмову, у зв' язку з ти м що на даний момент порядку с касування рішення засновник ів щодо припинення юридично ї особи законодавчо не встан овлено.

Представник позивача в суд овому засіданні підтримав св ої позовні вимоги, просив їх з адовольнити, посилаючись на обставини, викладені в позов ній заяві.

Представник відповідача в судовому засіданні, позовні вимоги визнав, проти їх задо волення не заперечував.

Суд, заслухавши поясн ення представників сторін, в ивчивши та дослідивши матері али справи, надані сторонами докази, всебічно і повно з' ясувавши всі фактичні обстав ини, на яких ґрунтуються позо вні вимоги, об' єктивно оцін ивши докази, які мають юридич не значення для розгляду спр ави і вирішення спору по суті , приходить до наступних висн овків.

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю "Український екологіч ний продукт" зареєстровано В иконавчим комітетом Полтавс ької міської ради 10 грудня 2004 р оку (свідоцтво про державну р еєстрацію юридичної особи се рії А00 № 084724; код ЄДРПОУ 32500304).

Відповідно до статуту Това риства з обмеженою відповіда льністю "Український екологі чний продукт" (із змінами від 2 5 грудня 2007 року, номер запису п ро зміни в установчих докуме нтах 15888050012003607) його засновниками (учасниками) є Товариство з об меженою відповідальністю "По лісся Агро" (код ЄДРПОУ 34868569) та ф ізична особа - громадянка Укр аїни ОСОБА_3 (ідентифікаці йний код НОМЕР_1).

25 грудня 2007 року проведено За гальні збори учасників Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Український екологіч ний продукт", на яких прийнято рішення (протокол б\н від 25 гр удня 2007 року) припинити Товари ство з обмеженою відповідаль ністю "Український екологічн ий продукт" шляхом приєднанн я до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Полтаваеко продукт". Також затверджена к омісія з припинення у складі Малахова Ю.А. (голова), Ом ельченка Н.І. (секретар), Ку лініча Ю.В.

Судом встановлено, що 22 січн я 2008 року до Єдиного державног о реєстру юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців де ржавним реєстратором Викона вчого комітету Полтавської м іської ради внесено запис № 1 5 88 127 0013 003607 про прийняття рішення з асновників щодо припинення Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Український екол огічний продукт" шляхом приє днення до Товариства з обмеж еною відповідальністю "Полта ваекопродукт".

16 жовтня 2008 року на Загальних зборах учасників Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Український екологічний п родукт" вирішено скасувати р ішення щодо припинення Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Український екологіч ний продукт" шляхом приєднан ня до Товариства з обмеженою відповідальністю "Полтаваек опродукт".

13 листопада 2008 року позивач н адіслав лист до Управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців Виконавчого комітету Полтавської місько ї ради про скасування запису про припинення підприємства .

Листом від 14 листопада 2008 рок у за № 01-30/01/403 Управлінням з питан ь державної реєстрації юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців виконавчого коміт ету Полтавської міської ради відмовлено в скасуванні заз наченого запису, із посиланн ям на те, що на даний момент ві дміна рішення засновників що до припинення юридичної особ и законодавчо не визначена, а тому така заява залишена без розгляду.

Відповідно до положення ча стини 1 статті 4 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003 N 755-IV, який набрав чинності 01.07.2004 (надалі За кон N 755-IV) державна реєстрація ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців - це засвідчен ня факту створення або припи нення юридичної особи, засві дчення факту набуття або поз бавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчин ення інших реєстраційних ді й, які передбачені цим Закон ом, шляхом внесення відповід них записів до Єдиного держа вного реєстру.

Відповідно до статті 33 Закону N 755-IV юридична особа пр ипиняється в результаті пере дання всього свого майна, пра в та обов'язків іншим юридичн им особам - правонаступникам у результаті злиття, приєд нання, поділу, перетворенн я (реорганізації) або в резул ьтаті ліквідації за рішенням , прийнятим засновниками (уча сниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за р ішенням органу державної вл ади, прийнятим у випадках, пер едбачених законом. Юридична особа є такою, що припинилася , з дати внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про державну реєстрацію припине ння юридичної особи.

Згідно з частиною 1 статті 35 З акону N 755-IV державний реєстрато р за відсутності підстав для залишення документів, які по дані для внесення до Єдиного державного реєстру запису п ро рішення засновників (учас ників) юридичної особи або уп овноваженого ними органу щод о припинення юридичної особи , без розгляду повинен у день н адходження цих документів, в нести до Єдиного державного реєстру запис про рішення за сновників (учасників) юридич ної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи та в той же де нь повідомити органи статист ики, державної податкової сл ужби, Пенсійного фонду Украї ни, фондів соціального страх ування про внесення такого з апису.

Як встановлено в судовому з асіданні та підтверджується матеріалами справи, державн им реєстратором Управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців виконавчого комітету Полтавської місько ї ради внесено до Єдиного дер жавного реєстру запис за № 1 588 127 0013 003607 про рішення засновників (учасників) юридичної особи а бо уповноваженого ними орган у щодо припинення юридичної особи. Рішення про припиненн я товариства, в даному випадк у, є виключним правом засновн иків позивача, а тому він тако ж може прийняти рішення про п родовження діяльності підпр иємства.

Згідно частини 3 статті 112 Код ексу адміністративного судо чинства України у разі повно го визнання відповідачем адм іністративного позову і прий няття його судом приймається постанова суду про задоволе ння адміністративного позов у.

Підстав для неприйняття ви знання відповідачем адмініс тративного позову судом не в становлено.

Зважаючи на вищевикладене , враховуючи, що в Єдиний держа вний реєстр внесений тільки запис про рішення засновникі в, хоча державна реєстрація п рипинення юридичної особи не відбувалася, суд вважає за мо жливе скасувати запис № 1 588 127 0013 0 03607, внесений до Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців 22 січня 2008 року про рішення учасників юридичної особи а бо уповноваженого ними орган у щодо припинення юридичної особи.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 Ко дексу адміністративного суд очинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Український екологічний продукт" до Упра вління з питань державної ре єстрації юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців Вик онавчого комітету Полтавськ ої міської ради про скасуван ня запису задовольнити.

Скасувати запис в Єдиному державному реєстрі юридични х осіб та фізичних - осіб під приємців від 22 січня 2008 року за № 1 588 127 0013 003607 про внесення рішення засновників (учасників) юрид ичної особи або уповноважено го ними органу щодо припинен ня юридичної особи Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Український екологічний продукт", яке не пов`язано з ре організацією (код ЄДРПОУ 32500304).

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня пр оголошення постанови з одноч асним поданням її копії до су ду апеляційної інстанції. У р азі складення постанови у по вному обсязі відповідно до с татті 160 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апе ляційна скарга подається про тягом десяти днів з дня отрим ання копії постанови.

Повний текст постан ови виготовлено 06 серпня 2010 рок у.

Суддя Н.Ю. Алєксєєва

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.08.2010
Оприлюднено13.08.2010
Номер документу10666222
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3493/10/1670

Постанова від 03.08.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Алєксєєва Н.Ю.

Постанова від 03.08.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Постанова від 05.08.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 20.07.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 20.07.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні