Рішення
від 07.10.2022 по справі 500/3116/22
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 500/3116/22

07 жовтня 2022 рокум.ТернопільТернопільський окружний адміністративний суд у складі судді Чепенюк О.В., розглянувши у письмовому провадженні за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, в якому просить зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області внести зміни до відомостей Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування шляхом внесення відсутніх відомостей про страховий стаж ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) у період роботи з 06.01.2009 по 31.12.2009 у Приватному підприємстві «Інтерсат» (код ЄДРПОУ 30249688), яке сплатило страхові внески для нарахування пенсії із суми 19752,86 грн заробітку ОСОБА_1 за даний період часу.

В обґрунтування позову вказує, що з 30.05.2016 йому призначено пенсію за віком відповідно до Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування». При цьому до страхового стажу позивача не враховано період роботи у Приватному підприємстві «Інтерсат», оскільки вказаним підприємством як роботодавцем-страхувальником, при поданні звітності щодо сплати страхових внесків до органів Пенсійного фонду був зазначений невірний реєстраційний номер облікової картки платника податків ОСОБА_1 - НОМЕР_2 замість НОМЕР_1 . На даний час вказане підприємство припинено, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців внесений відповідний запис. Дана обставина унеможливлює подання Приватним підприємством «Інтерсат» уточнюючих відомостей про утримання та сплату страхових внесків за вказаний період.

Позивач стверджує, що у Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування наявні індивідуальні відомості про застраховану особу ОСОБА_1 , як з вірно зазначеним реєстраційним номером його облікової картки платника податків - НОМЕР_3 , у якій відсутні відомості про страховий стаж, набутий за час роботи у Приватному підприємстві «Інтерсат», так і з невірно зазначеним реєстраційним номером облікової картки платника податків - НОМЕР_2 , в якій наявні відомості про страховий стаж у спірний період.

Таким чином, за період роботи ОСОБА_1 з 06.01.2009 по 31.12.2009 у Приватному підприємстві «Інтерсат» страхові внески були сплачені, але страховий стаж протиправно не був врахований через незалежні від позивача причини, а саме: невірно вказаний його реєстраційний номер облікової картки платника податків страхувальником при поданні звітів, що, на переконання позивача, порушує його права та законні інтереси в сфері пенсійного забезпечення та стало підставою для звернення до суду з цим позовом.

Ухвалою суду від 01.09.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, постановлено судовий розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи (у письмовому провадженні) за наявними у справі матеріалами у строк, встановлений статтею 258 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), та з урахуванням положень статей 257-262 КАС України.

20.09.2022 до суду надійшов відзив на позовну заяву, у якому Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області вказує, що ОСОБА_1 з 30.05.2016 одержує пенсію за віком відповідно до Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

17.01.2022 позивач звернувся до Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області із заявою про працевлаштування (звільнення), початок (припинення) діяльності, пов`язаної з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування. 18.01.2022 здійснено перерахунок пенсії позивача.

Представник відповідача звертає увагу, що період роботи з січня 2009 року по грудень 2009 року в Приватному підприємстві Інтерсат не зарахований до страхового стажу позивача, оскільки в даних персоніфікованого обліку відсутні дані про сплату страхових внесків щодо ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за цей період. При цьому даний період частково зарахований до страхового стажу, а саме по 08.01.2009 (робота в ТОВ Густав).

Таким чином, Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області не вбачає у своїх діях будь-яких ознак порушення прав позивача на соціальне забезпечення, тому просить відмовити у задоволенні позову повністю (а.с.20-21).

23.09.2022 надійшла відповідь на відзив, у якій позивач зазначає, що за нормами чинного законодавства України, відповідач не наділений правом на самостійне та на підставі звернення застрахованої особи внесення змін та уточнень до відомостей Реєстру застрахованих осіб в разі припинення страхувальника такої особи, оскільки вимогами Положення про реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування визначено, що у разі припинення страхувальника зміни та уточнення до відомостей Реєстру застрахованих осіб вносяться на підставі відомостей, поданих правонаступником. У разі припинення або зняття з обліку у фіскальних органах страхувальника без визначення правонаступника зміни та уточнення до відомостей Реєстру застрахованих осіб вносяться відповідно до рішення суду, що набрало законної сили.

З огляду на наведені положення законодавства та припинення юридичної особи страхувальника Приватного підприємства «Інтерсат» позивач не вбачає інших способів поновлення своїх прав, аніж постановлення судом відповідного рішення, відтак просить позовні вимоги задовольнити у повному обсязі (а.с.35-37).

Дослідивши письмові докази та перевіривши доводи, викладені у заявах по суті справи, суд встановив наступні обставини.

Позивач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) перебуває на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Тернопільській області та з 30.05.2016 отримує пенсію за віком відповідно до Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

З довідки форми ОК-5 позивач дізнався, що інформація про сплату страхових внесків за період його роботи з 06.01.2009 по 31.12.2009 у Приватному підприємстві «Інтерсат» відсутня у відомостях Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування при пошуку відомостей про ОСОБА_1 за РНОКПП НОМЕР_1 (а.с.12).

Згодом у відповідь на свою заяву отримав з Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській відомості про себе, але з іншим, помилково вказаним РНОКПП НОМЕР_2 . З таких відомостей Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування при пошуку відомостей про застраховану особу ОСОБА_1 з РНОКПП НОМЕР_2 вбачається сплата страхувальником Приватним підприємством «Інтерсат» (код ЄДРПОУ 30249688) страхових внесків за період з січня 2009 по грудень 2009 року включно (а.с.13).

З розрахунку стажу позивача слідує, що пенсія ОСОБА_1 обчислена відповідачем без урахування стажу за період його роботи з 09.01.2009 по 31.12.2009 (а.с.25).

Не погоджуючись із не зарахуванням відповідачем спірного періоду роботи до його страхового стажу, позивач звернувся до суду з цим позовом.

Надаючи правову оцінку спірним правовідносинам, суд враховує частину другу статті 19 Конституції України, відповідно до якої органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Статтею 46 Конституції України встановлено, що громадяни мають право на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законом.

За змістом пункту 6 частини першої статті 92 Конституції України основи соціального захисту, форми і види пенсійного забезпечення визначаються виключно законами України.

Закон України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування від 09.07.2003 №1058 (далі - Закон №1058-IV), який набрав чинності з 01.01.2004, передбачає перехід від системи пенсійного забезпечення до страхової пенсійної системи і встановлення прямої залежності розмірів пенсій від страхового стажу й заробітку, з якого були фактично обчислені та сплачені страхові внески до Пенсійного фонду.

Відповідно до статті 1 Закону №1058-IV у цьому Законі наведені нижче терміни вживаються в такому значенні:

застрахована особа - фізична особа, яка відповідно до цього Закону підлягає загальнообов`язковому державному пенсійному страхуванню і сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачуються чи сплачувалися у встановленому законом порядку страхові внески на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та до накопичувальної системи загальнообов`язкового державного пенсійного страхування;

страховий стаж - період (строк), протягом якого особа підлягала державному соціальному страхуванню, якою або за яку сплачувався збір на обов`язкове державне пенсійне страхування згідно із законодавством, що діяло раніше, та/або підлягає загальнообов`язковому державному пенсійному страхуванню згідно із цим Законом і за який сплачено страхові внески;

страхові внески - кошти відрахувань на соціальне страхування, збір на обов`язкове державне пенсійне страхування та страхові внески на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, сплачені (які підлягають сплаті) згідно із законодавством, що діяло раніше; надходження від сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, що спрямовуються на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування;

страхувальники - роботодавці та інші особи, які відповідно до закону сплачують єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та/або є платниками відповідно до цього Закону.

Згідно із абзацом першим частини першої статті 24 Закону №1058-IV страховий стаж - період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов`язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Як передбачено частиною другою статті 24 Закону №1058-IV страховий стаж обчислюється територіальними органами Пенсійного фонду відповідно до вимог цього Закону за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, а за періоди до впровадження системи персоніфікованого обліку - на підставі документів та в порядку, визначеному законодавством, що діяло до набрання чинності цим Законом, а також даних, включених на підставі цих документів до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування.

Статтею 11 Закону №1058-IV визначено осіб, які підлягають загальнообов`язковому державному пенсійному страхуванню.

Так, відповідно до пункту 1 статті 11 Закону №1058-IV загальнообов`язковому державному пенсійному страхуванню підлягають громадяни України, іноземці (якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України) та особи без громадянства, які працюють на підприємствах, в установах, організаціях, створених відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, у тому числі які є резидентами Дія Сіті, у філіях, представництвах, відділеннях та інших відокремлених підрозділах цих підприємств та організацій, у громадських об`єднаннях, у фізичних осіб - підприємців, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та в інших фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або працюють на інших умовах, передбачених законодавством, або виконують роботи (надають послуги) на зазначених підприємствах, в установах, організаціях чи у фізичних осіб за гіг-контрактами, іншими договорами цивільно-правового характеру.

При цьому, як передбачено пунктом 1 статті 14 Закону №1058-IV, страхувальниками відповідно до цього Закону є: підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, об`єднання громадян, профспілки, політичні партії (у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ, організацій, об`єднань громадян, профспілок, політичних партій, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами), фізичні особи - підприємці та інші особи (включаючи юридичних та фізичних осіб - підприємців, які обрали особливий спосіб оподаткування (єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок), які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, або за договорами цивільно-правового характеру, - для осіб, зазначених у пунктах 1, 4-1, 10, 14 статті 11 цього Закону.

За змістом частин п`ятої та шостої статті 20 Закону №1058-IV страхові внески сплачуються страхувальниками шляхом перерахування безготівкових сум з їх банківських рахунків.

Страхувальники - фізичні особи, які не мають банківських рахунків, сплачують страхові внески шляхом готівкових розрахунків через банківські установи.

Страхувальники зобов`язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Базовим звітним періодом для страхувальників, зазначених у пунктах 1, 2, 4 статті 14 цього Закону є календарний місяць.

Системний аналіз вказаних вище нормативно-правових норм дає підстави для висновку про те, що до страхового стажу зараховується період (строк), протягом якого особа підлягала загальнообов`язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески.

Як встановлено судом, ОСОБА_1 з 06.01.2009 по 31.12.2009 працював в Приватному підприємстві «Інтерсат» на посаді старшого монтера, що підтверджується відомостями про роботу у трудовій книжці позивача НОМЕР_4 (записи №21 та №22, а.с.9).

Страхові внески за цей час відповідно до вищевказаного механізму законодавчого регулювання мали сплачуватись за застраховану особу ОСОБА_1 його роботодавцем - Приватним підприємством «Інтерсат».

Як слідує з наданої відповідачем довідки форми ОК-5 з індивідуальними відомостями про застраховану особу ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування за 1998-2022 роки, наявні відомості про сплачені страхові внески ТОВ «Густав» за січень 2009 року, однак інформація про сплачені страхові внески Приватним підприємством «Інтерсат» за спірний період з січня 2009 року по грудень 2009 року у реєстрі відсутня (а.с.26-31).

Водночас матеріали справи містять індивідуальні відомості про застраховану особу ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_2 ) з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, з яких вбачається сплата страхувальником Приватним підприємством «Інтерсат» страхових внесків за таку застраховану особу у період з січня 2009 по грудень 2009 року включно (а.с.13).

За змістом частини шостої статті 21 Закону №1058-IV (у редакції, чинній на час виникнення спірних правовідносин), відомості про осіб, зазначених у пунктах 1, 2, 5-10, 12-15, 18 статті 11 цього Закону, подаються до територіального органу Пенсійного фонду страхувальниками-роботодавцями, відповідними підприємствами, установами, організаціями, військовими частинами та органами, які виплачують цим особам заробітну плату, грошове забезпечення (заробіток), допомогу.

Судом встановлено та вбачається з наданого відповідачем розрахунку стажу позивача (а.с.25), що при призначені його пенсії з 30.05.2016 не було зараховано до страхового стажу період роботи з 09.01.2009 по 31.12.2009 у Приватному підприємстві «Інтерсат» у зв`язку із наявними розбіжностями в індивідуальних відомостях про застраховану особу. Такі розбіжності в РНОКПП позивача були допущені при складанні та поданні відповідної звітності до контролюючих органів страхувальником-роботодавцем Приватним підприємством «Інтерсат», а саме із зазначенням неправильного РНОКПП ОСОБА_1 НОМЕР_2 замість 2060302351.

При цьому суд зауважує, що позивач не повинен відповідати за неналежне виконання страхувальником свого обов`язку щодо подання індивідуальних відомостей про застраховану особу до контролюючих органів та звітності щодо сплати внесків за застраховану особу.

Така обставина не може бути підставою для не зарахування спірного періоду до страхового стажу особи.

Пунктами 3, 4 розділу IV "Дані облікової картки Реєстру застрахованих осіб, зміни та уточнення до них" Положення про реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 18.06.2014 .№10-1 (далі - Положення) передбачено, що відомості до Реєстру застрахованих осіб, зміни, уточнення до них вносяться в електронній формі в автоматичному режимі на підставі: звітності, що подається страхувальниками до Пенсійного фонду України, відомостей центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту населення, фондів загальнообов`язкового державного соціального страхування, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

У разі припинення страхувальника зміни та уточнення до відомостей Реєстру застрахованих осіб вносяться на підставі відомостей, поданих правонаступником.

У разі припинення, або зняття з обліку у фіскальних органах страхувальника без визначення правонаступника зміни та уточнення до відомостей Реєстру застрахованих осіб вносяться відповідно до рішення суду, що набрало законної сили.

Внесення змін до відомостей про застраховану особу в Реєстрі застрахованих осіб відповідно до рішення суду, що набрало законної сили, здійснюється територіальними органами Пенсійного фонду України на підставі наказу керівника відповідного органу у десятиденний строк після надходження (надання особою) рішення суду.

За змістом відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань юридичну особу Приватне підприємство «Інтерсат» припинено, що унеможливлює подання страхувальником змін до індивідуальних відомостей про застраховану особу ОСОБА_1 до органу Пенсійного фонду (а.с.10).

Поряд з цим, суд вважає за необхідне зазначити, що відповідно до пункту 7 частини першої статті 1 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 №2464-VI (далі Закон №2464-VI) Пенсійний фонд України - орган, уповноважений відповідно до цього Закону вести реєстр застрахованих осіб Державного реєстру та виконувати інші функції, передбачені законом.

За приписами пунктів 2, 3 частини першої статті 14-1 Закону №2464-VI Пенсійний фонд та його територіальні органи зобов`язані забезпечувати своєчасне внесення відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру та здійснювати контроль за достовірністю відомостей, поданих до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру. При цьому, на переконання суду, встановлення недостовірності (неповноти) відомостей у реєстрі застрахованих осіб через допущені помилки (описки) не позбавляє органи пенсійного фонду при наявності достатніх та достовірних підтверджуючих документів враховувати інші (дійсні, фактичні) відомості про застрахованих осіб.

Підсумовуючи викладене, суд зазначає, що позивач у спірний період з 06.01.2009 по 31.12.2009 перебував у трудових відносинах з Приватним підприємством «Інтерсат», за нього у порядку, визначеному законодавством, нараховувались та сплачувались страхові внески на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, що вказує на наявність підстав для зарахування вказаного періоду до його страхового стажу.

З огляду на встановлені обставини справи та положення чинного законодавства, об`єктивно оцінивши докази, що мають юридичне значення для вирішення спору по суті, суд приходить до переконання про наявність підстав для задоволення позовних вимог шляхом зобов`язання відповідача внести зміни до індивідуальних відомостей про застраховану особу ОСОБА_1 в Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування шляхом внесення інформації про сплату страхових внесків страхувальником Приватним підприємством «Інтерсат» (код ЄДРПОУ 30249688) за застраховану особу ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за період з 06.01.2009 по 31.12.2009. При цьому до зарахування до страхового стажу позивача має включатися період з 09.01.2009 по 31.12.2009, оскільки відповідно до наданого відповідачем розрахунку стажу позивача до страхового стажу ОСОБА_1 вже зараховано період з 01.01.2009 по 08.01.2009 включно (а.с.25). Також суд зауважує, що до Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування вноситься інформація саме про сплату страхових внесків, а не про страховий стаж (як помилково вказує позивач у позовних вимогах), на підставі якої визначається страховий стаж, як період (строк), протягом якого сплачено страхові внески за застраховану особу.

Оскільки позов підлягає задоволенню повністю, то відповідно до частини першої статті 139 КАС України позивачу слід відшкодувати за рахунок бюджетних асигнувань відповідача судовий збір пропорційно до задоволених позовних вимог у розмірі 992,40 грн, сплачений відповідно до квитанції від 30.08.2022 (а.с.6).

Керуючись статтями 72-77, 90, 139, 241-246, 250, 255, 262, 295 КАС України, суд

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії задовольнити повністю.

Зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області внести зміни до індивідуальних відомостей про застраховану особу ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) в Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування шляхом внесення інформації про сплату страхових внесків страхувальником Приватним підприємством «Інтерсат» (код ЄДРПОУ 30249688) за застраховану особу ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) за період з 06.01.2009 по 31.12.2009.

Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області на користь ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 992,40 грн (дев`ятсот дев`яносто дві грн 40 коп.).

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку повністю або частково шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається учасниками справи до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Позивач: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ).

Відповідач: Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області (Майдан Волі, 3, місто Тернопіль, Тернопільська область, 46001, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 14035769).

Повний текст рішення складено та підписано 07 жовтня 2022 року.

СуддяЧепенюк О.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.10.2022
Оприлюднено11.10.2022
Номер документу106665078
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, з них

Судовий реєстр по справі —500/3116/22

Рішення від 07.10.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 31.08.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні