Ухвала
від 23.10.2007 по справі 24/55-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

24/55-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                          У  Х  В  А  Л  А  

          

23.10.07 р.                                                                                 № 24/55-63                                                                                                                                                                 

за позовом: Державне підприємство „Дзержинськвугілля” в інтересах відособленого підрозділу шахти „Південна” м. Дзержинськ сел. Ленінське

до відповідача: Дзержинського відділення 5369 Ощадбанку України в особі керуючої Ухової Наталії Анатоліївни м. Дзержинськ

про договір від 01.01.2002р. № 1 та про примусове звільнення відповідача із приміщення, що орендується

         Суддя                 Н.В. Ломовцева    

Представники:

         від позивача:

         від відповідача:

Державне підприємство „Дзержинськвугілля” в інтересах відособленого підрозділу шахти „Південна” м. Дзержинськ сел. Ленінське звернулось до господарського суду Донецької області з позовною заявою до Дзержинського відділення 5369 Ощадбанку України в особі керуючої Ухової Наталії Анатоліївни м. Дзержинськ про договір від 01.01.2002р. № 1 та про примусове звільнення відповідача із приміщення, що орендується.

Відповідно до п. 1 ст. 54 ГПК України позовна заява підписується повноважною посадовою особою позивача або його представником.

Згідно ст. 28 ГПК України повноваження представників юридичних осіб підтверджуються довіреністю від імені підприємства, організації. Довіреність видається за підписом керівника або іншої уповноваженої ним особи та посвідчується печаткою підприємства, організації.

Подану позовну заяву підписано директором шахти „Південна” В.Д. Герт. Доказів, підтверджуючих право директора „Південна” підписувати позовні заяви від імені Державного підприємства „Дзержинськвугілля” не надано.

Таким чином, суду не надано доказів того, що позов підписано повноважною особою.  

До позову не додано доказів сплати державного мита у встановленому порядку.

Відповідно до Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита, зареєстрованої Міністерством юстиції від 19.05.1993р., необхідно надати докази зарахування держмита у доход державного бюджету.

Напис кредитної установи про зарахування державного мита до державного бюджету скріплюється першим і другим підписами посадових осіб і відтиском печатки кредитної установи з відміткою дати виконання платіжного доручення.

До матеріалів позову, в підтвердження сплати держмита, додано платіжне доручення № 95 від 16.10.2007р., з якого вбачається, що державне мито в сумі 85 грн. справлене з порушенням вимог вищевказаної Інструкції, а саме, відсутні напис кредитної установи про зарахування державного мита до бюджету, підписи посадових осіб та відтиск печатки кредитної установи з відміткою дати виконання платіжного доручення.

Згідно п. 4 ст. 57 ГПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Відповідно до ст. 36 ГПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвіченій копії.

До позовної заяви додані ксерокопії документів, не засвідчені належним чином, тому вони не можуть вважатись належними доказами.

Додатково повідомляю, що зазначення Вами у позовній заяві відповідачем – Дзержинське відділення 5369 Ощадбанку України в особі керуючої Ухової Наталії Анатоліївни суперечить нормам  Господарського процесуального кодексу України, оскільки позов поданий до фізичної особи не підлягає розгляду в господарських судах.

За таких обставин позовна заява та додані до неї документи підлягають поверненню без розгляду.

          

На підставі Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита, зареєстрованої Міністерством юстиції від 19.05.1993р., керуючись ст.ст. 28, 36, 54, 57,  п.п. 1, 2, 3, 4 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

                                                                УХВАЛИВ:

Повернути без розгляду позовну заяву Державного підприємства „Дзержинськвугілля” в інтересах відособленого підрозділу шахти „Південна” м. Дзержинськ сел. Ленінське до Дзержинського відділення 5369 Ощадбанку України в особі керуючої Ухової Наталії Анатоліївни м. Дзержинськ про договір від 01.01.2002р. № 1 та про примусове звільнення відповідача із приміщення, що орендується та додані до неї документи згідно з переліком на 36 аркушах, поштовий конверт.

Додаток: акт канцелярії господарського суду Донецької області № 02-57/389 від 22.10.2007р.

Суддя                                                                                         Ломовцева Н.В.                               

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення23.10.2007
Оприлюднено30.10.2007
Номер документу1066660
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —24/55-63

Ухвала від 31.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Н.В.

Ухвала від 10.06.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ломовцева Н.В.

Ухвала від 23.10.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ломовцева Н.В.

Ухвала від 15.12.2006

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ломовцева Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні