Постанова
від 19.07.2010 по справі 2-а-2380/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-2380/10/1970

"19" липня 2010 р. м. Тернопіль

Тернопільський окруж ний адміністративний суд, в с кладі головуючого судді Оста ша А.В. при секретарі Твердохл іб Н.В.

за участю:

представника прокуратури: прокурора відділу предст авництва інтересів громадян та держави в судах прокурату ри області - Олійника А .Д.

представника позивача - Гурського Ю.М.

представника відповідача - не з' явився .

розглянувши у відкритому с удовому засіданні залі суду місті Тернополі адміністрат ивну справу

за позовом Прокурора За ліщицького району в інтереса х держави в особі Пенсійного фонду України, управління Пе нсійного фонду України в Зал іщицькому районі

до Товстенської кредит ної спілки «Народна скриня»

про стягнення заборгов аності в сумі 522,16 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Заліщицького р айону в інтересах держави в о собі Пенсійного фонду Україн и, управління Пенсійного фон ду України в Заліщицькому ра йоні звернувся до суду з адмі ністративним позовом про стя гнення з Товстенської кредит ної спілки «Народна скриня»з аборгованості в сумі 522,16 грн.

Позовні вимоги обґрунтову ються тим, що відповідач є пла тником збору на обов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я та зобов' язаний здійснюва ти оплату внесків в порядку т а розмірах встановлених зако ном, сума заборгованості по н едоїмці, штрафних санкціях т а пені відповідача до Пенсій ного фонду України становить 522,16 грн., яка в добровільному по рядку не сплачена, а тому, пози вач просить стягнути її в при мусовому порядку.

В судовому засіданні проку рор та представник позивача позовні вимоги підтримали в повному обсязі, з мотивів вик ладених у позовній заяві.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився, про день, час, м ісце судового засідання пові домлявся судом належним чино м - у відповідності до вимог ст . ст. 33, 35 КАС України. Про причини неявки відповідач суд не пов ідомив.

Отже, суд вважає що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача на лежним чином про час і місце р озгляду судової справи з йог о участю та реалізації ним пр ава судового захисту своїх п рав та інтересів, тому можлив о розглянути справу без учас ті відповідача, представник а відповідача, відповідно до положень ст. 128 КАС України.

Заслухавши пояснення прок урора та представника позива ча, повно і всебічно з' ясува вши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинн ого законодавства, перевірив ши їх дослідженими у судовом у засіданні доказами, суд вва жає, що позов підлягає до задо волення з наступних міркуван ь.

Відповідно до ст. 1 Закону У країни «Про збір на обов'язко ве державне пенсійне страхув ання»відповідач є платником збору на обов'язкове державн е пенсійне страхування та зо бов' язаний здійснювати опл ату внесків в порядку та розм ірах встановлених законом.

Статтею 1 Закону України “Пр о загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування” в ід 09.07.2003 року №1058 встановлено, що страховими внесками є кошти відрахувань на соціальне ст рахування та збір на обов'язк ове державне пенсійне страху вання, сплачені згідно із зак онодавством, що діяло раніше ; кошти, сплачені на загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до цього Закону.

Згідно ч.6 ст. 20 цього ж Закону страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внеск и, нараховані за відповідний базовий звітний період, не п ізніше ніж через 20 календарн их днів із дня закінчення цьо го періоду.

У відповідності з вимогами ст. 106 Закону України “Про зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування”, суми с трахових внесків своєчасно н е нараховані та/або не сплаче ні страхувальниками у строки , визначені статтею 20 цього За кону, в тому числі обчислені т ериторіальними органами Пен сійного фонду у випадках, пер едбачених частиною третьою с татті 20 цього Закону, вважають ся простроченою заборговані стю із сплати страхових внес ків.

Як вбачається з матеріалів справи в порушення ст.20 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування»Товстенська креди тна спілка «Народна скриня»з а період з 1.04.2010 р. по 1.05.2010 р. не спла чує в повному обсязі страхов і внески на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування.

Так, станом на даний час сум а заборгованості до Пенсійно го фонду України Товстенсько ї кредитної спілки «Народна скриня»становить 522,16 грн., в то му числі: 439,87 грн. - недоїмка зі сплати страхових внесках, 80,15 г рн. - штрафні санкції та 2,14 грн . - пеня.

Відповідно до ст.121 Конститу ції України та ст.36-1 Закону Укр аїни «Про прокуратуру» на ор гани прокуратури покладаєть ся представництво інтересів громадян і держави у судах. Пр окурор здійснює представниц тво інтересів громадянина аб о держави в порядку, встановл еному КАС України та іншими з аконами, і може здійснювати п редставництво на будь-якій с тадії адміністративного про цесу.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати відповідно до ст.94 КАС України не стягуют ься.

Керуючись ст.36-1 Закону Укра їни «Про прокуратуру»,ст.ст. 20 , 106 Закону України “Про загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування», ст.4 Закон у України «Про збір на обов' язкове державне пенсійне стр ахування», ст.ст. 94, 160-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Товстенської кредитної спілки «Народна ск риня»(Тернопільська область , Заліщицький район, смт. Товст е, вул. Українська, 71 а, код 26569654) на користь Пенсійного фонду Ук раїни, управління Пенсійного фонду України в Заліщицьком у районі заборгованість по н едоїмці, штрафних санкціях т а пені в загальній сумі 522,16 грн .

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження б уло подано, але апеляційна ск арга не була подана у встанов лений строк, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10 днів з дня ї ї проголошення, а в разі скла дення постанови в повному об сязі - з дня складення в повн ому обсязі. Апеляційна скарг а на постанову суду першої ін станції подається протягом 2 0-ти днів після подання заяви п ро апеляційне оскарження. Ап еляційна скарга може бути по дана без попереднього поданн я заяви про апеляційне оскар ження, якщо скарга подається у строк, встановлений для под ання заяви про апеляційне ос карження.

Головуючий суддя Осташ А. В.

копія вірна

Суддя Осташ А. В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.07.2010
Оприлюднено13.08.2010
Номер документу10666621
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2380/10/1970

Ухвала від 01.07.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А. В.

Постанова від 19.07.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні