Постанова
від 12.04.2010 по справі 2а-15504/09/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

12 квітня 2010 року < Час п роголошення > № 2а-15504/09/2670

Окружний адміністративни й суд міста Києва у складі гол овуючого судді Васильченко І.П. при секретарі Манічевій В .В. вирішив адміністративну с праву

за позовом Державної податкової ін спекції у Дніпровському райо ні м. Києва

до

третя особа Приватного підприємства «МИТ»

Дніпровська районна у м. Ки єві державна адміністрація

про скасування (припинення) д ержавної реєстрації юридичн ої особи

за участю представників с торін:

від позивача: Мороз С.О.

від відповідача: не з'явив ся

від третьої особи: не з'яви вся

На підставі частини 3 стат ті 160 КАС України в судовому за сіданні 12 квітня 2010 року прогол ошено вступну та резолютивну частини постанови.

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інсп екція у Дніпровському районі м. Києва звернулася до суду з позовом про скасування (прип инення) державної реєстраці ї юридичної особи Приватного підприємства «МИТ».

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач більше рок у не подає до податкової інсп екції податкові декларації, бухгалтерську звітність та і нші документи і відомості, по в'язані з обчисленням і спл атою податків, зборів (обов' язкових платежів), чим поруши в вимоги статті 9 Закону Украї ни “Про систему оподаткуванн я”. У зв'язку з чим, на підставі п. 2 ст. 46 Закону України "Про дер жаву реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підприєм ців" позивач просить суд прип инити підприємницьку діяльн ість відповідача.

В судовому засіданні 12.04.2010 ро ку представник позивача підт римав позовні вимоги в повно му обсязі.

Відповідач в судове засіда ння 12.04.2010 року не з'явився, хоча п ро час, дату і місце проведенн я судового засідання був пов ідомлений належним чином шля хом направлення поштової кор еспонденції на адресу, вказа ну державним реєстратором у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців на в ідповідача.

Третя особа в судове засід ання не з'явилась, подала чере з канцелярію суду клопотання про розгляд справи за відсут ності представника Дніпровс ької районної в місті Києві д ержавної адміністрації.

Розглянувши подані докум енти і матеріали, заслухавши пояснення представника пози вача, всебічно і повно з'ясу вавши всі фактичні обставини , на яких ґрунтується позов, до слідивши докази, наявні в мат еріалах справи, суд встанови в наступне.

Приватне підприємство «М ИТ»(ідентифікаційний код 16396543) зареєстроване Дніпровською районною у місті Києві держа вною адміністрацією 20.02.1992 року . Не подає до державної податк ової інспекції документи под аткової та фінансової звітно сті з 1998 року.

Відповідно до статті 9 Закон у України „Про систему опода ткування” платники податкі в і зборів (обов'язкових п латежів) зобов'язані:

1) вести бухгалтерський облі к, складати звітність про фін ансово-господарську діяльні сть і забезпечувати її збері гання у терміни, встановлені законами;

2) подавати до державних по даткових органів та інших де ржавних органів відповідно д о законів декларації, бухгал терську звітність та інші до кументи і відомості, пов'язан і з обчисленням і сплатою под атків і зборів (обов'язкових п латежів);

3) сплачувати належні суми п одатків і зборів (обов'язков их платежів) у встановлені за конами терміни;

4) допускати посадових осіб державних податкових орган ів до обстеження приміщень, щ о використовуються для одерж ання доходів чи пов'язані з у триманням об'єктів оподатку вання, а також для перевіро к з питань обчислення і сп лати податків і зборів (обов 'язкових платежів).

Пунктом 17 статті 11 Закону Укр аїни „Про державну податкову службу в Україні” встановле не право органів державної п одаткової служби звертатися у передбачених законом випа дках до суду з заявою (позовно ю заявою) про скасування держ авної реєстрації суб'єкта пі дприємницької діяльності.

Згідно із статтею 247 Господа рського кодексу України у ра зі здійснення суб'єктом госп одарювання діяльності, що су перечить закону чи установчи м документам, до нього може б ути застосовано адміністрат ивно-господарську санкцію у вигляді скасування державно ї реєстрації цього суб'єкта т а його ліквідації.

Відповідно до п.2 статті 38 Зак ону України „Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців” п ідставою для постановлення судового рішення щодо

пр ипинення юридичної особи зо крема є неподання протягом р оку органам державної подат кової служби податкових декл арацій, документів фінансов ої звітності відповідно

д о закону.

Відтак, датою вчинення прав опорушення, за яке може бути з астосовано адміністративно -господарську санкцію у вигл яді скасування державної реє страції, слід вважати наступ ний день після спливу річног о терміну з моменту неподанн я відповідних податкових дек ларацій та іншої фінансової звітності.

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції у Дніпро вському районі м. Києва №117/1501 ві д 29.09.2006 року, остання звітність відповідачем подавалась за 1 997 рік. Згідно повідомлення Де ржавної податкової інспекці ї у Дніпровському районі м. Ки єва від 11.10.2006 року № 6543/10/24-114/1 заборг ованості перед бюджетом у ві дповідача немає.

Відповідно до частин 1 та 6 ст атті 59 Господарського кодекс у України припинення діяльно сті суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його лік відації за рішенням суду з пі дстав скасування державної р еєстрації такого суб'єкта го сподарювання.

Враховуючи, що відповідаче м більше року не подаються ор ганам державної податкової с лужби документи фінансової з вітності, а також право орган ів державної податкової служ би звертатися до суду з заяво ю (позовною заявою) про скасув ання державної реєстрації су б'єкта підприємницької дія льності, суд вважає позовні в имоги обґрунтованими та таки ми, що підлягають задоволенн ю.

Керуючись статтями 69, 70, 71, 158-163 К одексу адміністративного су дочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольни ти повністю.

2. Припинити підпр иємницьку діяльність юридич ної особи Приватного підприє мства «МИТ»(ідентифікаційни й код 16396543), що знаходиться за ад ресою: місто Київ, вул. Каунівс ька, 10а та скасувати його держ авну реєстрацію.

3. Постанову надіслати дер жавному реєстратору Дніпров ського району міста Києва дл я внесення до Єдиного держав ного реєстру запису про судо ве рішення та для здійснення заходів з припинення юридич ної особи у встановленому за коном порядку.

Постанова відповідно д о статті 254 Кодексу адміністра тивного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку подання з аяви про апеляційне оскаржен ня.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції за правилами, встановл еними статтями 185-187 Кодексу адм іністративного судочинства України.

Суддя І.П. Васильченко

Повний текст постанови складено та підписано 12 квітн я 2010 року.

Дата ухвалення рішення12.04.2010
Оприлюднено16.08.2010
Номер документу10667591
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-15504/09/2670

Постанова від 12.04.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Васильченко І.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні