Ухвала
від 05.10.2022 по справі 760/10271/21
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

С О Л О М ' Я Н С Ь К И Й Р А Й О Н Н И Й С У Д М І С Т А К И Є В А

вул. Максима Кривоноса, 25, м. Київ, 03037; тел. (044) 249-79-26, факс:249-79-28;

вул. Полковника Шутова, 1, м. Київ, 03113; тел.: (044) 456-51-65; факс: 456-93-08

e-mail:inbox@sl.ki.court.gov.ua, web: https://sl.ki.court.gov.ua

Код ЄДРПОУ: 02896762


Провадження 6/760/72/22

В справі 760/10271/21

У Х В А Л А

І. Вступна частина

05 жовтня 2022 року Солом`янський районний суд міста Києва в складі

головуючого судді Коробенка С.В.

за участю секретаря Семененко А.Д.

розглянув заявипредставника ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за заявою про визнання виконавчого листа, виданого на підставі рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 04.07.2011 в справі №2-291/11 таким, що не підлягає виконанню.

ІІ. Описова частина

Солом`янським районним судом міста Києва розглядається заява ОСОБА_1 про визнання таким, що не підлягає виконанню, виданого на підставі рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 04.07.2011 в справі за позовом ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит» до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Свої вимоги Заявник мотивує тим, що права вимоги за кредитним договором неодноразово передавалися іншим юридичним особам, про що Заявник не повідомлявся. Враховуючи при цьому факт позасудового звернення ТОВ «Ваканда» стягнення на предмет іпотеки, яким забезпечувалося виконання позичальником своїх зобов`язань за кредитним договором, Заявник вважає основне зобов`язання припиненим.

У зв`язку з цим, з метою підтвердження факту звернення стягнення на предмет іпотеки, представник ОСОБА_4 просить витребувати від Київського державного нотаріального архіву, до якого були передані нотаріальні справи приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Юдіна Максима Анатолійовича, наступні документи, які підтверджують факт переходу прав вимоги до ТОВ «Ваканда» та підстави звернення стягнення на предмет іпотеки - квартиру АДРЕСА_1 :

- належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких 23 грудня 2019 року відбулося відступлення права вимоги за кредитним договором № 03-08-Ип/41 від 20 серпня 2008 року від ТОВ «Фінансова компанія «Арагон» на користь ТОВ «Ваканда» (код ЄДРПОУ 43065527);

- належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких 23 грудня 2019 року було вчинено відступлення права вимоги за Іпотечним договором від 20 серпня 2008 року від ТОВ «Фінансова компанія «Арагон» на користь ТОВ «Ваканда» (код ЄДРПОУ 43065527);

- засвідчена іпотекодержателем квартири, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , копія письмової вимоги про усунення порушення основного зобов`язання та/або умов іпотечного договору, надісланої іпотекодержателем іпотекодавцю та боржникові, якщо він є відмінним від іпотекодавця.

- засвідчена іпотекодержателем квартири, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , копія повідомлення про вручення рекомендованого поштового відправлення або поштового відправлення з оголошеною цінністю, яким надіслано вимогу про усунення порушення основного зобов`язання та/або умов іпотечного договору, з відміткою про вручення адресату, або копія рекомендованого поштового відправлення або поштового відправлення з оголошеною цінністю, яким надіслано вимогу, з позначкою про відмову адресата від одержання такого відправлення, або копії рекомендованих поштових відправлень або поштових відправлень з оголошеною цінністю (поштових конвертів), якими не менше ніж двічі з періодичністю не менше ніж один місяць надсилалася вимога, та які повернулися відправнику у зв`язку із відсутністю адресата або закінченням встановленого строку зберігання поштового відправлення.

- належним чином засвідчена копія довідки іпотекодержателя квартири, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , що містить відомості про суму боргу за основним зобов`язанням станом на дату не раніше трьох днів до дня подання документів для проведення відповідної державної реєстрації та відомості про вартість предмета іпотеки, визначену суб`єктом оціночної діяльності, станом на дату не раніше 90 днів до дня подання документів для проведення відповідної державної реєстрації.

- належним чином засвідчені копії інших документів, які було надано приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Юдіну Максиму Анатолійовичу, і на підставі яких право власності на квартиру, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , було зареєстровано за ТОВ «Ваканда» (код ЄДРПОУ 43065527).

Ухвалою від 04.11.2021 зазначені документи були витребувані від ТОВ «Ваканда», проте відповіді на ухвалу суду не надійшло.

ІІІ. Мотивувальна частина

Відповідно до ч.2 ст.77 ЦПК України предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Згідно з ч.1 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Представником Заявника надані докази самостійного звернення до зазначених осіб із запитами про отримання відповідних документів, що підтверджує неможливість отримання витребуваних доказів самостійно.

Предметом дослідження у даному спорі є, в тому числі, підтвердження переходу права вимоги до боржників до нового кредитора - ТОВ «Ваканда», а також підтвердження звернення стягнення предмету іпотеки в порядку погашення заборгованості.

Відтак, враховуючи, що ухвала про витребування аналогічних доказів від ТОВ «Ваканда» залишена без виконання, клопотання про витребування доказів від Київського державного нотаріального архівупідлягає задоволенню.

ІV. Резолютивна частина

Керуючись ст.ст.149-150, 153, 353, 354 ЦПК України, суд ухвалив:

1.Заяву задовольнити.

Витребувати у Київського державного нотаріального архіву (пр. Повітрофлотський, 76Г, м.Київ, 03151) копію матеріалів нотаріальної справи щодо реєстрації права власності (номер запису про право власності: 36465012) на квартиру АДРЕСА_1 за Товариством з обмеженою відповідальністю «Ваканда» (код 43065527) на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 52202349 від 12.05.2020, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Юдін Максим Анатолійович, в тому числі:

- копії документів, на підставі яких 23 грудня 2019 року відбулося відступлення права вимоги за кредитним договором № 03-08-Ип/41 від 20 серпня 2008 року від ТОВ «Фінансова компанія «Арагон» на користь ТОВ «Ваканда» (код ЄДРПОУ 43065527);

- копії документів, на підставі яких 23 грудня 2019 року було вчинено відступлення права вимоги за Іпотечним договором від 20 серпня 2008 року від ТОВ «Фінансова компанія «Арагон» на користь ТОВ «Ваканда» (код ЄДРПОУ 43065527);

- копію письмової вимоги про усунення порушення основного зобов`язання та/або умов іпотечного договору, надісланої іпотекодержателем іпотекодавцю та боржникові;

- копію повідомлення про вручення рекомендованого поштового відправлення або поштового відправлення з оголошеною цінністю, яким надіслано вимогу про усунення порушення основного зобов`язання та/або умов іпотечного договору, з відміткою про вручення адресату, або копія рекомендованого поштового відправлення або поштового відправлення з оголошеною цінністю, яким надіслано вимогу, з позначкою про відмову адресата від одержання такого відправлення, або копії рекомендованих поштових відправлень або поштових відправлень з оголошеною цінністю (поштових конвертів), якими не менше ніж двічі з періодичністю не менше ніж один місяць надсилалася вимога, та які повернулися відправнику у зв`язку із відсутністю адресата або закінченням встановленого строку зберігання поштового відправлення.

- копію довідки іпотекодержателя квартири, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , що містить відомості про суму боргу за основним зобов`язанням станом на дату не раніше трьох днів до дня подання документів для проведення відповідної державної реєстрації та відомості про вартість предмета іпотеки, визначену суб`єктом оціночної діяльності, станом на дату не раніше 90 днів до дня подання документів для проведення відповідної державної реєстрації.

- копії інших документів, які було надано приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Юдіну Максиму Анатолійовичу, і на підставі яких право власності на квартиру, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , було зареєстровано за ТОВ «Ваканда» (код ЄДРПОУ 43065527).

2.Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

3.Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення05.10.2022
Оприлюднено12.10.2022
Номер документу106676981
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —760/10271/21

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Коробенко С. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Коробенко С. В.

Ухвала від 05.10.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Коробенко С. В.

Ухвала від 04.11.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Коробенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні