Ухвала
від 11.10.2022 по справі 490/7566/21
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 490/7566/21

н\п 2/490/874/2022

Центральний районний суд м. Миколаєва

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 жовтня 2022 року Центральний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючого судді - Черенкової Н.П.,

при секретарі Романовій К.Т.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві цивільну справу за позовом Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Європейська агенція з повернення боргів" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до відповідача про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Сторони в судове засідання не з`явились.

У відповідності до приписів ст.5 ЦПК України, здійснюючи правосуддя, суд захищає права свободи, та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Суд розглядає справи відповідно до Конституції України, законів України, міжнародних договорів та застосовує правові акти, Конвенцію про захист людини і основоположних свобод 1950 року і протоколи до неї, практику Європейського Суду з прав людини як джерело права ( ст.10 ЦПК України).

За приписами ст. 263 ч.4 ЦПК України, при виборі і застосуванні норми права суд враховує висновки щодо застосування відповідних норм права, викладені в Постановах Верховного Суду.

Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Збирання доказів у цивільному процесі не є обов`язком суду.

За висновком Верховного Суду у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду у справі№ 554/4300/16-ц зазначено, що банківські виписки з рахунків позичальника є належними та допустимими доказами у справі, що підтверджують рух коштів по конкретному банківському рахунку, вміщують записи про операції, здійснені протягом операційного дня, та є підтвердженням виконаних за день операцій. Тобто виписки за картковими рахунками можуть бути належними доказами щодо заборгованості за кредитним договором.

Дані виписки позивачем при подачі позову не надані.

У відповідності до ст. 12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Кожна сторона повинна довести обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень та несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням або невчиненням нею процесуальних дій.

Суд сприяє учасникам процесу в реалізації ним прав, передбачених цим Кодексом, та роз`яснює наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій.

За такого, суд вважає за необхідне роз`яснити позивачу право надання доказів ( як-то надання виписку закартковим рахунком ОСОБА_1 , та розрахунок боргу), та роз`яснити, що в разі невчинення таких процесуальних дій, судом буде прийматись рішення на підставі наявних доказів.

Керуючись ст.2,4,5,10,12 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Слухання справи відкласти на 30 листопада 2022 року на 9:00 год. в приміщенні Центрального районного суду м. Миколаєва.

Надати можливість позивачу для надання доказів, та роз`яснити в порядку ст. 12 ЦПК України, що в разі невчинення даної процесуальної дії, позов буде розглянутий на підставі заявлених вимог та доданих доказів.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя : Черенкова Н.П.

Дата ухвалення рішення11.10.2022
Оприлюднено12.10.2022
Номер документу106679373
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —490/7566/21

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Рішення від 30.11.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 07.10.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні