Ухвала
від 12.10.2022 по справі 153/1160/22
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"12" жовтня 2022 р. Справа153/1160/22

Провадження2/153/201/22-ц

Ямпільський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Швеця Р.В.

за участю секретаря судового засідання Побережної Т.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в місті Ямпіль цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про встановлення факту проживання однією чоловіка та жінки без реєстрації шлюбу,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває вказана вище цивільна справа.

Відповідно до ухвали Ямпільського районного суду від 12.09.2022 відкрито загальне позовне провадження у справі, призначено підготовче засідання та надано відповідачам строк для подання відзиву.

12.10.2022 у підготовче засідання учасники справи, належним чином повідомлені про дату, час та місце підготовчого засідання, не з`явились.

Позивач ОСОБА_1 надала заяву, вх.№5520 від 12.10.2022, в якій просила провести підготовче судове засідання без її участі, позовні вимоги підтримує.

Відповідач ОСОБА_2 надав заяву, вх.№5519 від 12.10.2022, в якій просив провести підготовче судове засідання без його участі.

Відповідач ОСОБА_3 надав заяву, вх.№5514 від 12.10.2022, в якій просив провести підготовче судове засідання без його участі.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Неявка учасників справи не перешкоджає проведенню підготовчого засідання відповідно до ч.1 ст.198, ч.1 ст.223 ЦПК України.

12.10.2022, позивач ОСОБА_1 через канцелярію суду надала заяву, вх.№5515, про виклик свідків: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , жителів с.Гальжбіївка Могилів-Подільського району Вінницької області, зазначивши, що вказані свідки можуть підтвердити обставини, які мають значення для вирішення справи, зокрема, що з 14.10.2004 по день смерті ОСОБА_6 , вона проживала з ним однією сім`єю як чоловік та жінка без реєстрації шлюбу.

Розглянувши заяву позивача про виклик свідків, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 69 ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Згідно статті 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. В ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Заяву про виклик свідків, позивач мотивувала тим, що вказані особи можуть підтвердити обставини, що стосуються справи, зокрема, що з 14.10.2004 по день смерті ОСОБА_6 , вона проживала з ним однією сім`єю як чоловік та жінка без реєстрації шлюбу.

Заява про виклик свідків є обґрунтованою з огляду на ті обставини, що вказаній у заяві про виклик свідків особам відомі обставини, що входять до складу підстави заявлених вимог, їх показання можуть мати значення для вирішення спірних правовідносин, а тому підлягає задоволенню.

Під час підготовчого засідання у вказаній справі, суд виконав усі дії, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України, та необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

В ході підготовчого засідання та до його початку заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог та заперечень проти них, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, роз`єднання позовних вимог до суду не надходило.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи відсутність інших клопотань, що підлягають вирішенню в підготовчому засіданні згідно ст. 197 ЦПК України, суд вважає можливим завершити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі. Питання про встановлення строків для подання позивачем відповіді на відзив, а відповідачами запереченнь на відповідь на відзив судом в підготовчому засіданні не вирішується, оскільки відповідачами відзивів на позов не подано.

Згідно п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахуванням викладеного, суд вважає за можливе постановити ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, визначити дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Керуючись ст.ст. 91, 197, 198, 200, 258-260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовчепровадження тапризначити справуза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 провстановлення фактупроживання однієючоловіка тажінки безреєстрації шлюбудо судовогорозгляду посуті 02листопада 2022року о09годині 00хвилин в залі судових засідань Ямпільського районного суду Вінницької області за адресою вул. Свободи, 116 м.Ямпіль Вінницької області, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

В судове засідання викликати учасників справи.

Заяву позивача про виклик свідків задовольнити.

В судове засідання викликати свідків:

ОСОБА_4 , жительку с.Гальжбіївка Могилів-Подільського району Вінницької області, 24504;

ОСОБА_5 , жителя с.Гальжбіївка Могилів-Подільського району Вінницької області, 24504.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя Р.В. Швець

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення12.10.2022
Оприлюднено13.10.2022
Номер документу106697380
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —153/1160/22

Рішення від 24.11.2022

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 12.10.2022

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні