Ухвала
від 06.10.2022 по справі 216/4063/22
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/4063/22

Провадження № 1-кс/216/1544/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 жовтня 2022 року місто Кривий Ріг

Дніпропетровської області

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду № 8 скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «БЕРІНГ КР», щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 в інтересахТОВ «БЕРІНГ»звернулася досуду зіскаргою,щодо невнесеннявідомостей прокримінальне правопорушеннядо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань.В обґрунтуванняскарги зазначила,що 22лютого 2022року ОСОБА_4 звернувся доКриворізького РУПГУНП вДніпропетровській областіз заявою повідомленнямпро злочин.Звернення зареєстрованов ЖЕОза №4134.У зв`язкуз повномасштабноювійськовою агресієюРФ протиУкраїни тавведенням воєнногостану вУкраїні,на початкуберезня 2022року директорТОВ «БЕРІНГКР» ОСОБА_5 евакуювалася замежі Українита повернуласялише напочатку липня2022року.Станом на26.07.2022представники потерпілогоТОВ «БЕРІНГКР» доКриворізького РУПГУНП у Дніпропетровськійобласті не викликались,жодних слідчихдій ізїх участюне проводилися.Витяг зЄРДР ненадавався.26липня 2022року ОСОБА_5 звернулася іззапитом щодонадання інформаціїпро внесеннявідомостей ЄРДРщодо вчиненогозлочину.Однак станомна 23.09.2022року відповідьнадана небула.Посилаючись навикладене,скаржник просив зобов`язати Криворізький РУП ГУНП в Дніпропетровській області внести відомості про вчинення злочину, викладені в його заяві, до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Представник ТОВ «БЕРІНГ КР» - адвокат ОСОБА_6 у судове засідання не з`явився, надавши до суду заяву про розгляд скарги за його відсутності, скаргу підтримує та просить її задовольнити.

Представник Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області в судове засідання не з`явився, подавши письмові заперечення на скаргу в яких просив відмовити в задоволенні скарги.

Дослідивши скаргу та додані до неї матеріали, слідчий суддя вважає, що скарга підлягає задоволенню з таких підстав.

Слідчим суддею встановлено, що 22 лютого 2022 року скаржник звернувся до Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області із заявою-повідомленням про кримінальне правопорушення.

Згідно з інформацією, викладеною в письмових запереченнях Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, 22.02.2022 року до Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області надійшла заява від ОСОБА_4 про вчинення комерційним директором «Промсільгосп Комплект» ОСОБА_7 кримінального правопорушення, а саме те, що останній знищив програмне забезпечення лазерного станку волоконно лазерної маркувальної машини JW-F30, що належав ТОВ «БЕРІНГ КР». Того ж дня відомості за вказаною заявою були зареєстровані до Журналу Єдиного обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події № 4134. Розглядом заяви встановлено відсутність обов`язкових ознак суб`єктивної та об`єктивної сторони кримінального правопорушення та не підлягала внесенню до ЄРДР. Розгляд матеріалів ЖЕО № 4134 за заявою ОСОБА_4 проводився в порядку Закону України «Про звернення громадян». А тому в задоволенні скарги просить відмовити та розгляд проводити за відсутності представника Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області.

Відповідно до ч. ч. 1-3 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Здійснення досудового розслідування до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Згідно ізп.1ч.1ст.303КПК Українина досудовомупровадженні можутьбути оскаржені,зокрема, бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цьогоКодексу,а такожу нездійсненніінших процесуальнихдій,які вінзобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

Частиною 2 ст. 307 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді за результатами розгляду скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування може бути про: 1) скасування рішення слідчого чи прокурора; 2) зобов`язання припинити дію; 3)зобов`язання вчинитипевну дію; 4) відмову у задоволенні скарги.

Ураховуючи те, що ОСОБА_4 в інтересах ТОВ «БЕРІНГ-КР» подано заяву про вчинення кримінального правопорушення - злочину, то відповідно до вимог ч. 1 ст. 214 КПК України невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, слідчий зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За таких обставин слідчий суддя вважає, що скарга є достатньо обґрунтованою, тому її слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 214, 303, 304, 306, 307 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В:

Скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «БЕРІНГ КР», щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань задовольнити.

Зобов`язати уповноважену посадову особу Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області внести відповідні відомості на підставі заяви ОСОБА_4 , який звернувся в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «БЕРІНГ КР» про вчинення злочину, яка була отримана Криворізьким РУП ГУНП в Дніпропетровській області 22.02.2022 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвалаоскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.10.2022
Оприлюднено17.01.2023
Номер документу106701644
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —216/4063/22

Ухвала від 06.10.2022

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ОНОПЧЕНКО Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні