Ухвала
від 07.10.2022 по справі 127/22621/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/22621/22

Провадження №1-кс/127/9066/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 жовтня 2022 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотаннястаршого слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий в ОВС слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області підполковник юстиції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про обшук за адресою: АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , право власності зареєстровано за ОСОБА_5 , мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22022020000000135 від 09.08.2022 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 КК України.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження встановлено, що на території РФ з 15.10.2009 зареєстровано «ООО «ТЕРМИНУС» (юридический и почтовый адрес г.Электросталь Южный проспект 6, ИНН 5053067424, ОГРН 1095053001724, ОКПО 63502961), засновником та кінцевим бенефіціаром якого є громадянин України - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , зареєстрований в АДРЕСА_2 , фактично проживає в АДРЕСА_1 (на території РФ зареєстрований АДРЕСА_3 ), має закордонний паспорт НОМЕР_2 та внутрішній паспорт НОМЕР_3 , закордонний паспорт РФ НОМЕР_4 . Вказана особа протягом тривалого часу була засновником, керівником та фактичним кінцевим бенефіціаром TOB «ТЕРМІНУС» (33623434) та МПП «УКРСЕРВІС» (24901274), які зареєстровані в м. Калинівка Вінницької області. Крім того, відповідно отриманої інформацію ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 причетні до діяльності TOB «Термінус» (ЄДРПОУ 33623434) та являються засновниками TOB «Термінус Сталь Трейд» (ЄДРПОУ 41881866).

За місцем проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , можуть зберігатися документи щодо здійснюваної господарської діяльності, грошові кошти здобуті злочинним шляхом, ПЕОМ (інші носії інформації), які можливо використати як докази в рамках кримінального провадження.

Вказані речі мають значення для даного кримінального провадження, оскільки є предметами та засобами вчинення кримінальних правопорушень, зберегли на собі їх сліди, містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Отримати доступ до зазначених речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, у добровільному порядку шляхом їх витребування, або за допомогою інших слідчих (розшукових) дій неможливо, оскільки існує ризик їх знищення чи пошкодження, а частина з них є знаряддям вчинення кримінальних правопорушень.

Враховуючи викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення вказаних кримінальних правопорушень, відшукання знаряддя вчинення кримінальних правопорушень або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, є необхідність у проведенні обшуку за адресою АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Під час проведення обшуку планується відшукати зазначені вище предмети, речі та документи, просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий вимоги клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому та вказав, що за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитись документи щодо здійснюваної господарської діяльності, грошові кошти здобуті злочинним шляхом, ПЕОМ (інші носії інформації), які можливо використати як докази в рамках кримінального провадження.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до відомостей, що містяться у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно, право власності на земельну ділянку за адресою: АДРЕСА_1 зареєстровано за ОСОБА_5 .

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для задоволення клопотання про проведення обшуку, оскільки дана слідча дія має важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінального правопорушення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , право власності зареєстровано за ОСОБА_5 , з метою виявлення та вилучення документів господарської діяльності, бухгалтерського обліку, чорнових записів, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, носії інформації (картки пам`яті, флеш-носії, тощо), грошових коштів здобутих внаслідок здійснення протиправної діяльності та інших речей, які як окремо так і в сукупності з іншими відомостями можуть бути використанні як докази вини останньої, а також встановлення інших осіб, причетних до вчинення цього та інших злочинів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення07.10.2022
Оприлюднено13.10.2023
Номер документу106704320
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/22621/22

Ухвала від 07.10.2022

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні