Постанова
від 02.08.2010 по справі 44/441-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

02.08.2010 справа № 44/441-б

За заявою Фізич ної особи - підприємця ОСО БА_1

до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Астрея - С"

про визнан ня банкрутом

Суддя Чеберяк П.П.

Представники:

Від заявника ОСОБА_2 - представник

Від боржника Не з' яви вся

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Фізична особа-підприєме ць ОСОБА_1 звернувся до Го сподарського суду м.Києва із заявою про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника - товариства з обм еженою відповідальністю “Ас трея - С” у зв'язку з наявністю ознак, передбачених ст.52 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом".

згідно реєстраційних доку ментів боржник зареєстрован ий за адресою: АДРЕСА_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1) заборгува в заявнику 46 000 грн. і нес проможний виконати свої грош ові зобов'язання щодо сплати заборгованості.

Ухвалою Господарського су ду м.Києва від 08.07.2010р. заяву прий нято до розгляду, та порушено провадження у справі №44/441-б.

Розглянувши матеріали спр ави, подані заявником, Господ арський суд м.Києва встанови в:

Заявник - фізична особа-пі дприємець ОСОБА_1, згідно зі Свідоцтва про державну ре єстрацію фізичної особи-підп риємця, зареєстрований Дніпр овською районною у місті Киє ві державною адміністрацією за адресою: АДРЕСА_2 (код ЄД РПО НОМЕР_2).

Боржник - товариство з обмеж еною відповідальністю «Астр ея - С»згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб - підпр иємців зареєстроване Шевчен ківською районною у місті Ки єві державною адміністраціє ю за адресою: АДРЕСА_1 (код Є ДРПОУ НОМЕР_1).

При виконанні умов договор у про надання послуг №445, уклад еного між заявником і боржни ком від 14.01.2010р. боржник доручає та сплачує, а заявник приймає на себе обов' язки по забезп еченню боржникові інформаці йно-консультаційних послуг н а загальну суму 46 000 грн. 00 коп.

Розділом 4 наведеного вище д оговору встановлено обов' я зок боржника сплатити за над ані послуги не пізніше остан нього дня дії договору. У вказ аний термін ТОВ «Астерея - С»з а надання вищезгаданих посл уг не розрахувалось.

12.02.2010 р. було проведено звірку взаємних розрахунків, згідн о з якою сторони підтверджую ть, що заборгованість ТОВ «Ас трея - С»перед ФОП ОСОБ А_1. становить 46 000 грн.

Задля врегулювання спору т а отримання заборгованості 2 2.02.2010 р. Кредитором було направл ено претензію боржнику з вим огою розрахуватися за вищезг адані послуги у триденний те рмін.

26.02.2010 р. боржник у своєму листі -відповіді на претензію заяв ника визнав суму заборговано сті у 46 000 грн. та, посилаючись на скрутне фінансове становище , просив надати більш тривали й період для врегулювання пи тання сплати визнаної суми з аборгованості.

На день розгляду справи в ма теріалах справи відсутні док ази сплати визнаного боргу.

У судовому засіданн і представник заявника креди торські вимоги підтримав.

Боржник в судовому за сіданні не з' явився, відзив до суду не надіслав, про наявн ість поважних причин неподан ня відзиву і неявки представ ника суд не повідомив.

Заявлені вимоги ФОП ОСОБА_1 на суму 46 000 грн 00 коп до кументально підтверджені, бо ржником не спростовані, тому визнаються судом безспірним и та обгрунтованими.

Поданими суду доказа ми підтверджена неспроможні сть боржника погасити заборг ованість,

Оцінивши докази за св оїм внутрішнім переконанням , що грунтується на всебічном у, повному і об' єктивному ро згляді в судовому процесі вс іх обставин справи в їх сукуп ності, Господарский суд м.Киє ва дійшов до висновку про дов еденість факту відсутності б оржника за місцезнаходження м спираючись на таке:

1. В матеріалах спра ви наявний витяг з Єдиного ре єстру юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців на зап ит ОСОБА_2 - законного пре дставника заявника, від 25.06.2010 р. за № 6293196 за станом на 25.06.2010 р. про відсутність боржника за міс цезнаходженням

Сукупність доказів, я кі містяться в матеріалах сп рави №44/441-б доводять безспірні сть грошових вимог заявника та неспроможність боржника в иконати свої зобов'язання пе ред кредитором у встановлени й Законом строк.

Оскільки, у відповідності з ч.1 ст. 52 Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом” кредитор має пра во звернутися до суду із заяв ою про порушення справи про б анкрутство незалежно від роз міру його вимог до боржника т а строку виконання зобов' яз ань, якщо боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезн аходженням, за наявності інш их ознак, що свідчать про відс утність підприємницької дія льності боржника, та врахову ючи вищевказане, у суду є всі п ідстави для визнання боржник а банкрутом та відкриття лік відаційної процедури.

Оскільки нормами ст. 52 Закон у не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Керуючись ст.ст. 22 - 24,52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, Господарський суд міста Киє ва, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати товариства з обм еженою відповідальністю “Ас трея - С”, (АДРЕСА_1 (код ЄДРП ОУ НОМЕР_1) банкрутом.

2. Припинити процедуру розп орядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру.

4. Визнати розмір вимог кред итора фізичної особи-підприє мця ОСОБА_1, який подав за яву про порушення справи про банкрутство товариства з об меженою відповідальністю “А стрея - С” в сумі 46 000 грн 00 коп.

5. Задовольнити клопотання заявника та призначити лікв ідатором у справі ініціюючог о кредитора ОСОБА_1

5. Зобов' язати ліквідатор а у п' ятиденний строк з дня п рийняття постанови про визна ння боржника банкрутом подат и до офіційного друкованого органу оголошення про визнан ня боржника банкрутом і відк риття ліквідаційної процеду ри з метою виявлення, встанов лення всіх кредиторів відсут нього боржника та повідомлен ня їх (кредиторів) про визнанн я відсутнього боржника банкр утом, та надати суду докази пу блікації вищевказаного огол ошення протягом двох тижнів з моменту опублікування (ори гінал примірника газети). Газ етне оголошення повинно міст ити: повне найменування борж ника, його поштову адресу, бан ківські реквізити; найменува ння та адресу господарського суду, в провадженні якого зна ходиться справа про банкрутс тво, дату прийняття господар ським судом постанови про ви знання боржника банкрутом, н омер справи, відомості про лі квідатора.

7. Зобов' язати лікві датора письмово повідомити п ро визнання Товариства з обм еженою відповідальністю “Ас трея - С” банкрутом усіх відом их йому кредиторів відсутньо го боржника, які в місячний ст рок з дня одержання повідомл ення можуть направити ліквід атору заяви з вимогами до бан крута.

8. Підприємницьку діял ьність банкрута завершити.

9. Строк виконання всіх грошових зобов' язань банкр ута та зобов' язання щодо сп лати податків і зборів (обов' язкових платежів) вважати та ким, що настав з 02.08.2010 року.

10. Припинити нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута з 02.08.2010року.

11. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом з 02.08.2010року.

12. Ліквідатору провест и ліквідаційну процедуру та надати суду свій звіт та лікв ідаційний баланс банкрута у строк до 02.08.2011 року.

13. Постанову направити сторонам, ліквідатору та дер жавному реєстратору за місце м знаходження боржника для в несення до Єдиного державног о реєстру запису про відпові дне судове рішення (п.1 ст.39 Зако ну України “Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців”).

Суддя П.П.Чеберяк

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення02.08.2010
Оприлюднено09.08.2010
Номер документу10671217
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —44/441-б

Ухвала від 09.11.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 18.10.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Постанова від 02.08.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні