Ухвала
від 11.10.2022 по справі 580/4678/22
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі

11 жовтня 2022 року справа № 580/4678/22м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Гаращенко В.В., перевіривши матеріали адміністративного позову Служби автомобільних доріг у Черкаській області до Державної аудиторської служби України про визнання протиправним та скасування висновку,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду надійшов позов Служби автомобільних доріг у Черкаській області до Державної аудиторської служби України, в якому позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати висновок Державної аудиторської служби України про результати моніторингу закупівель UA-2021-11-25-007745-b.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивачем зазначено, що на його думку висновок Державної аудиторської служби України про результати моніторингу закупівель є протиправним та підлягає до скасування.

Спір виник із публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Позивач у позовній заяві просить залучити до участі у справі в якості третіх осіб ТОВ «ШРБУ-48», ТОВ «Спільне Українсько-німецьке підприємство «Автострада» та ТОВ «Ростдорстрой».

Згідно частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов?язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи, що оскаржуваний висновок Державної аудиторської служби України про результати моніторингу закупівель UA-2021-11-25-007745-b стосується прав та інтересів вищезазначених юридичних осіб, тому суддя дійшов висновку про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ТОВ «ШРБУ-48», ТОВ «Спільне Українсько-німецьке підприємство «Автострада» та ТОВ «Ростдорстрой».

Керуючись ст.ст. 49, 77 79, 80, 166, 168, 169, 171, 251, 257, 260 - 263 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження (без виклику учасників справи в судове засідання).

Роз`яснити учасникам справи, що розгляд справи по суті розпочнеться через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - ТОВ «ШРБУ-48» (код ЄДРПОУ 39835082), ТОВ «Спільне Українсько-німецьке підприємство «Автострада» (код ЄДРПОУ 40148165) та ТОВ «Ростдорстрой» (код ЄДРПОУ 33658865).

Зобов?язати позивача протягом трьох днів з дня отримання копії ухвали направити:

- ТОВ «ШРБУ-48», ТОВ «Спільне Українсько-німецьке підприємство «Автострада» та ТОВ «Ростдорстрой» копію позовної заяви з додатками;

- до Черкаського окружного адміністративного суду - докази направлення копії позовної заяви з додатками ТОВ «ШРБУ-48», ТОВ «Спільне Українсько-німецьке підприємство «Автострада» та ТОВ «Ростдорстрой».

Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариству з обмеженою відповідальністю «Автогазсервіс», надіслати у строк протягом трьох днів з дня отримання копії ухвали: до суду - пояснення щодо позову та докази надіслання їх копій позивачу та відповідачу.

Встановити відповідачу 15 (п`ятнадцятиденний) строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Роз`яснити учасникам справи, що докази, не подані у встановлений судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Установити, що до заяв та клопотань щодо процесуальних питань, а також до заперечень проти таких заяв і клопотань застосовуються правила, встановлені частинами другою-четвертою статті 162 КАС України.

Інформацію у справі, що розглядається учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.ck.court.gov.ua/sud2370.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання.

СуддяВалентин ГАРАЩЕНКО

Дата ухвалення рішення11.10.2022
Оприлюднено14.10.2022

Судовий реєстр по справі —580/4678/22

Ухвала від 29.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Жук А.В.

Ухвала від 25.10.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Жук А.В.

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Жук А.В.

Ухвала від 08.08.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Данилевич Н.А.

Постанова від 26.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Коротких Андрій Юрійович

Постанова від 26.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Коротких Андрій Юрійович

Ухвала від 12.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Коротких Андрій Юрійович

Ухвала від 23.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Коротких Андрій Юрійович

Ухвала від 01.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Коротких Андрій Юрійович

Ухвала від 01.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Коротких Андрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні