Ухвала
від 13.10.2022 по справі 365/463/22
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 365/463/22

Номер провадження: 2/365/231/22

У Х В А Л А

13 жовтня 2022 року смт Згурівка

Суддя Згурівського районного суду Київської області ХИЖНИЙ Р. В.,

вивчивши позовну заяву заступника керівника Броварської окружної прокуратури Київської області (місцезнаходження: вул. Київська, 137, м. Бровари, Київська область, 07400)

в інтересах держави в особі

Бориспільської міської ради (місцезнаходження: вул. Київський Шлях, 72, м. Бориспіль, Київська область, 08300),

Вороньківської об`єднаної територіальної громади (місцезнаходження: вул. Паркова, 2, с. Вороньків, Бориспільський район, Київська область, 08352),

Пристоличної об`єднаної територіальної громади (місцезнаходження: вул. Фестивальна, 39, с. Щасливе, Бориспільський район, Київська область, 08335),

Гірської об`єднаної територіальної громади (місцезнаходження: вул. Центральна, 5, с. Гора, Бориспільський район, Київська область, 08324),

Золочівської об`єднаної територіальної громади (місцезнаходження: вул. Нова, 1, с. Гнідин, Бориспільський район, Київська область, 08340)

до ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ),

третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог: Комунальне некомерційне підприємство «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» (місцезнаходження: вул. Котляревського, 1, м. Бориспіль, Київська область, 08301),

про відшкодування витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину, -

ВСТАНОВИВ:

Заступника керівника Броварської окружної прокуратури Київської області Шайтанова М. звернувся до суду із вище вказаним позовом.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175,177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі згідно ст.ст. 185-186 ЦПК України, відсутні.

Справа підсудна Згурівському районному суду Київської області.

Згідно з п. 1 ч. 6 ст. 19 ЦПК України справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, є малозначними та відповідно до ч. 1 ст. 274 ЦПК України підлягають розгляду у порядку спрощеного позовного провадження.

В силу ч. 5 ст. 279 ЦПК України за клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З метою дотримання прав осіб на участь у розгляді своєї справи та забезпечення принципу змагальності сторін, суд вбачає за необхідне розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін, за відсутності клопотання сторін про інше.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19,175,177,184-187,274,279 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду тавідкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін, за відсутності клопотання сторін про інше.

Призначити розгляд справи по суті в залі судових засідань № 1 Згурівського районного суду Київської області (вул. Українська, 43, смт. Згурівка Київської області, 07601) на 11 годину 00 хвилин 14 листопада 2022 року.

В судове засідання викликати учасників справи.

Про час та дату розгляду справи повідомити Броварську окружну прокуратуру та Згурівський відділ Броварської окружної прокуратури

На підставі ч. 1 ст. 212 ЦПК України роз`яснити учасникам справи про можливість їхньої участі в справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Визначити відповідачу ОСОБА_1 п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвалидля подання відзиву напозовну заяву.У зазначений строк відповідачмає правонадіслати судувідзив напозовну заяву,який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України,і всіписьмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертіві заявисвідків,що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно довимог ч.4ст.178ЦПК України,одночасно знадісланням (наданням) відзиву досуду,копію відзивута доданихдо ньогодокументів відповідач зобов`язаний надіслати позивачу.У разіненадання відповідачемвідзиву увстановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст.178ЦПК України). Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити стороні позивача п`ятиденний строк з дня отримання копії відзиву для надання відповіді на відзив до суду та відповідачу за правилами, встановленими частинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Запропонувати відповідачу ОСОБА_1 у триденний строк з дня отримання відповіді на відзив, подати до суду та позивачу заперечення, тобто викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Третій особі Комунальному некомерційному підприємству «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» роз`яснити проправо нанадання судута іншим учасникам справи пояснень щодопозову абовідзиву,в якихвикласти своїаргументи іміркування напідтримку або заперечення протипозову,у п`ятиденний строк з дня отримання позову, за правилами, встановленими частинами третьою-шостою статті 178 ЦПК України.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, також відповідачу та третій особі - копії позовноїзаяви зкопіями доданихдо неїдокументів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1011.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СУДДЯР.В. ХИЖНИЙ

Дата ухвалення рішення13.10.2022
Оприлюднено17.10.2022
Номер документу106738834
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину

Судовий реєстр по справі —365/463/22

Рішення від 08.02.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні