Ухвала
від 17.10.2022 по справі 461/5423/22
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/5423/22

Провадження № 1-кс/461/4610/22

У Х В А Л А

Іменем України

17.10.2022 року. м. Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання відносно підозрюваного

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Довге, Стрийського р-ну, Львівської області, українця, громадянина України, який є приватним підприємцем, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, не адвоката, депутата VIII скликання Моршинської міської ради Стрийського району, Львівської області, -

в с т а н о в и в :

Слідчий відділу розслідуваннязлочинів усфері господарськоїта службовоїдіяльності слідчогоуправління ГУНПу Львівськійобласті ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022140000000430 від 29.08.2022, за підозрою ОСОБА_4 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, погодженим прокурором першого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Львівської обласної прокуратури ОСОБА_5 про застосування до підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання, з покладенням на останнього обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України.

В обґрунтування заявленого клопотання покликається на те, що 08.12.2021 між КП «Ходорівське управління комунальним господарством» Ходорівської міської ради (ЄДРПОУ №34128664) в особі начальника ОСОБА_6 з однієї сторони та ПП «ДОРОЖНІ РОБОТИ І.К.» (ЄДРПОУ №40731976), в особі директора ОСОБА_7 з другої сторони, укладено договір підряду №3, предметом якого є виконання робіт на об`єкті: «Капітальний ремонт вулиці Героїв Євромайдану та вулиці І. Франка в м. Ходорів Львівської області».

Крім цього, 09.12.2021 між КП «Ходорівське управління комунальним господарством» з однієї сторони та Фізичною особою-підприємцем ОСОБА_4 з другої сторони (кваліфікаційний сертифікат інженера технічного нагляду серії АТ003776, виданий Атестаційною архітектурно-будівельною комісією 03.07.2015), укладено договір № 177 на виконання робіт із технічного нагляду та окремих функцій замовника з будівництва об`єкту, предметом якого є виконання оплатної роботи з технічного нагляду та окремі функції замовника з будівництва об`єкту «Капітальний ремонт вулиці Героїв Євромайдану та вулиці І. Франка в м. Ходорів Львівської області», розташованого за адресою: Львівська область, м. Ходорів, будівництво якого здійснюється згідно умов договору підряду № 3 від 08.12.2021 та порядком здійснення технічного нагляду під час будівництва об`єктів архітектури, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2007 № 903.

Згідно договору № 177 від 09.12.2021, укладеного КП «Ходорівське управління комунальним господарством» та Фізичною особою-підприємцем ОСОБА_4 , останній під час здійснення технічного нагляду, зобов`язаний на виконання робіт з проведення технічного нагляду та окремі функції замовника з будівництва об`єкту «Капітальний ремонт вулиці Героїв Євромайдану та вулиці І. Франка в м. Ходорів Львівської області», розташованого за адресою: Львівська область, м. Ходорів, зокрема перевіряти наявність документів, які підтверджують якісні характеристики конструкцій, виробів, матеріалів та обладнання, що використовується під час будівництва об`єкта, технічного паспорта, сертифіката, документів, що відображають результати лабораторних випробувань тощо; відповідності виконаних Підрядником будівельно-монтажних робіт, якості конструкцій виробів, матеріалів вимогам державних стандартів, відповідності до будівельних норм і правил технічних умов, проектної документації інших нормативних документів; виконання Підрядником вказівок і приписів, виданих за результатами технічного нагляду, державного архітектурно-будівельного контролю та державного нагляду, про що робить відмітку у загальному журналі робіт; відповідності до проектно-кошторисної документації прокладання інженерних мереж Підрядником; відповідності актів приймання виконаних робіт (КБ-2в) наданих Підрядником за договором, укладеним між Замовником та Підрядником, проектно-кошторисній документації та договірній ціні згідно фактично виконаним роботам на об`єкті будівництва; веде облік обсягів прийнятих і оплачених будівельно-монтажних робіт, а також будівельно-монтажних робіт, які були виконані з недоліками і підлягають виправленню; проводить разом з Підрядником огляд та оцінку результатів виконаних робіт, у тому числі прихованих робіт, і конструктивних елементів; повідомляє Підряднику та Замовнику про невідповідність виробів, матеріалів та обладнання вимогам нормативних документів та проектній документації; за участю Замовника оформляє акти виявлених недоліків (дефектів) у роботі Підрядника виконаних з недоліками, проводить запис недоліків у загальний журнал робіт; бере участь у проведенні перевірок на об`єкті будівництва: робочою комісією якості будівельно-монтажних робіт усіх видів; органами державного нагляду (Державна аудиторська служба України, у т.ч. її територіальні органи) та архітектурно-будівельного контролю; виконує інші функції, пов`язані з технічним наглядом на відповідному об`єкті, допомагає Замовнику в оформленні виконавчої документації та введенні об`єкта в експлуатацію.

Так, в період часу з 09.12.2021 по 16.12.2021, ОСОБА_4 , будучи службовою особою, наділеною згідно договору № 177 від 09.12.2021, укладеного між КП «Ходорівське управління комунальним господарством» з однієї сторони та Фізичною особою-підприємцем ОСОБА_4 з другої сторони, спеціальними повноваженнями виконувати організаційно-розпорядчі функції, будучи відповідальним за проведення робіт з технічного нагляду за об`єктом «Капітальний ремонт вулиці Героїв Євромайдану та вулиці І. Франка в м. Ходорів Львівської області», діючи всупереч положенням ст. 11 Закону України «Про архітектурну діяльність», яким регламентовано, що у разі виявлення відхилень від проектних рішень, допущених під час будівництва об`єкта архітектури, та відмови підрядника щодо їх усунення особа, яка здійснює авторський або технічний нагляд, повідомляє про це замовника і орган державного архітектурно-будівельного контролю для вжиття заходів відповідно до законодавства, п.п. 5.1, 5.3, 7 «Порядку здійснення технічного нагляду під час будівництва об`єкта архітектури», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2007 № 903, згідно якого особи, що здійснюють технічний нагляд, проводять перевірку відповідності виконаних будівельно-монтажних робіт, конструкцій, виробів, матеріалів та обладнання проектним рішенням, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил, технічних умов та інших нормативних документів, повідомляють про виявлення відхилень від проектних рішень, допущених під час будівництва об`єкта, неналежно поставився до виконання покладених на нього службових обов`язків, не здійснивши перевірку виконаних будівельних робіт, підписав акти виконаних будівельних робіт форми КБ-2в, зокрема Акт №1приймання виконанихбудівельних робітза грудень2021року пооб`єкту «Капітальнийремонт вулиціГероїв Євромайданув м.Ходорів Львівськоїобласті» від16.12.2021та Акт№1приймання виконанихбудівельних робітза грудень2021року пооб`єкту «Капітальнийремонт вулиціІ.Франка вм.Ходорів Львівськоїобласті» від16.12.2021 із недостовірними даними в частині виконаних по об`єкту робіт та використаних матеріалів, а саме робіт які не були виконані в повному об`ємі та включено у вартість виконаних робіт вартість будівельних робіт, які не виконувались.

Відтак, ОСОБА_4 , будучи службовою особою, тимчасово наділеною спеціальними повноваженнями, у період часу з 09.12.2021 по 16.12.2021, неналежно поставився до виконання покладених на нього службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, не здійснивши перевірку виконаних будівельних робіт, 16.12.2021 перебуваючи у с. Розвадів Львівської області підписав акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2021 року по об`єкту «Капітальний ремонт вулиці Героїв Євромайдану в м. Ходорів Львівської області» від 16.12.2021 та Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2021 року по об`єкту «Капітальний ремонт вулиці І. Франка в м. Ходорів Львівської області» від 16.12.2021, із недостовірними даними в частині виконаних по об`єкту робіт та використаних матеріалів.

В подальшому, 16.12.2021 на підставі підписаних ОСОБА_4 актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2021 рік по об`єкту «Капітальний ремонт вулиці Героїв Євромайдану в м. Ходорів Львівської області» від 16.12.2021 та Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2021 рік по об`єкту «Капітальний ремонт вулиці І. Франка в м. Ходорів Львівської області» від 16.12.2021, Жидачівський РВ ГУ ДКСУ у Львівській області здійснив згідно договору перерахування грошових коштів на розрахунковий ПП «ДОРОЖНІ РОБОТИ І.К.», відкритий у АТ «РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ», у сумі 9033525, 60 грн., з яких 320512, 60 грн. (триста двадцять тисяч п`ятсот дванадцять гривень шістдесят копійок) за виконання підприємством будівельних робіт, які станом на 16.12.2021 в повному обсязі виконані не були та включені будівельні роботи, які не виконувались взагалі.

У зв`язку із чим, внаслідок неналежного виконання ОСОБА_4 своїх службових обов`язків, через несумлінне ставлення до них, спричинено тяжкі наслідки державним інтересам на загальну суму 320512, 60 грн. (триста двадцять тисяч п`ятсот дванадцять гривень шістдесят копійок).

30.09.2022, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю села Довге, Стрийського р-ну, Львівської області, українцю, громадянину України, який є приватним підприємцем, зареєстрованому та проживаючому за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, не адвоката, депутата VIII скликання Моршинської міської ради Стрийського району, Львівської області, було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України.

Обгрунтованість підозри ОСОБА_4 у вчиненні інкримінованого йому злочини у підтверджується наступними доказами, отриманими у встановленому КПК України порядку:

- протоколом огляду веб-сайту https://prozorro.gov.ua, а саме оприлюдненого на ньому оголошення про проведення публічної закупівлі по об`єкту «Капітальний ремонт вулиці Героїв Євромайдану та вулиці І. Франка в м. Ходорів Львівської області» (ідентифікатор закупівлі: UA-2021-11-03-001513-a) від 19.01.2022;

- протоколом тимчасового доступу до речей і документів від 08.02.2022 в ході якого було вилучено належним чином завірені копії документів, щодо укладення договору та проведення будівельних робіт по об`єкту «Каптіальний ремонт вулиці Героїв Євромайдану та вулиці І. Франка в м. Ходорів Львівської області»;

- висновком експерта №408-Е від 01.06.2022 за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи;

- протоколом тимчасового доступу до речей і документів від 16.04.2022 в ході якого було здійснено розкриття асфальтобетонних конструкцій та вилучено керни (шуфри) в місцях проведення робіт по об`єкту «Капітальний ремонт вулиці Героїв Євромайдану та вулиці І. Франка в м. Ходорів Львівської області»;

- показами свідка ОСОБА_6 від 06.06.2022;

- показами ОСОБА_8 від 16.06.2022;

- показами ОСОБА_7 від 16.06.2022;

- висновком №СЕ-19/114-22/9347-ПЧ від 15.06.2022;

- висновком №2079/22-28/2209/22-28 від 18.07.2022 за результатами проведення судової економічної експертизи;

- іншими матеріалами досудового розслідування та документами, вилученими в ході проведення слідчих (розшукових) та процесуальних дій.

Враховуючи вищезазначене, ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у вчиненні службової недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

З урахуванням викладених ризиків та особи підозрюваної, обставин вчинення нею злочинних дій, слідчий просить обрати підозрюваному ОСОБА_9 запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання із покладенням на останнього процесуальних обов`язків.

Прокурор та слідчий у судове засідання не з`явились, просили здійснювати розгляд клопотання за їх відсутності, вимоги клопотання підтримують повністю.

Підозрюваний ОСОБА_4 у судове засідання не з`явився, просив здійснювати розгляд клопотання за його відсутності, проти клопотання не заперечує.

На підставі ч.4 ст.107 КПК України, фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Дослідивши клопотання, приходжу до наступного висновку.

В судовому засіданні встановлено, що СУ ГУ Національної поліції у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12022140000000430 від 29.08.2022, за підозрою ОСОБА_4 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

30.09.2022, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України.

Обгрунтованість підозри ОСОБА_4 у вчиненні інкримінованого йому злочини у підтверджується наступними доказами, отриманими у встановленому КПК України порядку:

- протоколом огляду веб-сайту https://prozorro.gov.ua, а саме оприлюдненого на ньому оголошення про проведення публічної закупівлі по об`єкту «Капітальний ремонт вулиці Героїв Євромайдану та вулиці І. Франка в м. Ходорів Львівської області» (ідентифікатор закупівлі: UA-2021-11-03-001513-a) від 19.01.2022;

- протоколом тимчасового доступу до речей і документів від 08.02.2022 в ході якого було вилучено належним чином завірені копії документів, щодо укладення договору та проведення будівельних робіт по об`єкту «Каптіальний ремонт вулиці Героїв Євромайдану та вулиці І. Франка в м. Ходорів Львівської області»;

- висновком експерта №408-Е від 01.06.2022 за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи;

- протоколом тимчасового доступу до речей і документів від 16.04.2022 в ході якого було здійснено розкриття асфальтобетонних конструкцій та вилучено керни (шуфри) в місцях проведення робіт по об`єкту «Капітальний ремонт вулиці Героїв Євромайдану та вулиці І. Франка в м. Ходорів Львівської області»;

- показами свідка ОСОБА_6 від 06.06.2022;

- показами ОСОБА_8 від 16.06.2022;

- показами ОСОБА_7 від 16.06.2022;

- висновком №СЕ-19/114-22/9347-ПЧ від 15.06.2022;

- висновком №2079/22-28/2209/22-28 від 18.07.2022 за результатами проведення судової економічної експертизи;

- іншими матеріалами досудового розслідування та документами, вилученими в ході проведення слідчих (розшукових) та процесуальних дій.

Стороною обвинувачення дотримано вимогу розумної підозри, оскільки наявні на даний час докази у кримінальному провадженні свідчать про об`єктивний зв`язок підозрюваного ОСОБА_4 із вчиненням кримінального правопорушення, тобто виправдовують необхідність подальшого розслідування у цьому кримінальному провадженні з метою дотримання імперативних завдань кримінального провадження, визначених ст. 2 КПК України.

Статтею 194 КПК України, визначено загальний порядок розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу.

Відповідно до норм даної статті слідчий суддя, зобов`язаний встановити, чи доводять надані сторонами кримінального провадження докази обставини, які свідчать про: 1) наявність обґрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним, обвинуваченим кримінального правопорушення; 2) наявність достатніх підстав вважати, що існує хоча б один із ризиків, передбачених статтею 177 цього Кодексу, і на які вказує слідчий, прокурор; 3) недостатність застосування більш м`яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні.

Статтею 177 КПК України передбачено, що метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам: 1) переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; 2) знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; 3) незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні; 4) перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; 5) вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, обвинувачується.

Підставою для обрання щодо ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання є обґрунтована підозра останнього у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, наявність передбачених ст. 177 КПК України ризиків, яким неможливо запобігти без застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання, а саме те, що у разі визнання винним у вчиненні інкримінованого злочину ОСОБА_4 загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п`яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п`ятдесяти до семисот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого, а також те, що на даний час органом досудового розслідування ще не проведено всіх необхідних слідчих (розшукових) та процесуальних дій, орган досудового розслідування приходить до висновку в наявності передбачених ст. 177 КПК України підстав для застосування запобіжного заходу, з огляду на наявність обґрунтованої підозри у вчиненні кримінального правопорушення та ризиків, які дають підстави вважати, що ОСОБА_4 з метою уникнення кримінальної відповідальності та призначення вищевказаного покарання може: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, оскільки володіє паспортом громадянина України для виїзду за кордон № НОМЕР_1 від 01.11.2021 виданого Стрийським відділом ГУ ДМС у Львівській області та у разі визнання винуватим, ОСОБА_4 , загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п`яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п`ятдесяти до семисот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого, а тому страх та невідворотність в майбутньому покарання за вчинене ним діяння, може спонукати останнього ухилитися (змінити місце проживання, у т.ч. шляхом виїзду за кордон, тощо) від органів досудового розслідування, суду з метою уникнення покарання. Крім того, ОСОБА_4 , з метою уникнення від кримінальної відповідальності, у випадку доведення його вини судом може незаконно впливати на свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_8 та ОСОБА_7 та інших у даному кримінальному провадженні шляхом їх переконання та залякування і схилити їх до зміни даних ними показань чи до дачі неправдивих показань, які б виправдовували останнього. Підозрюваний може вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється. Цей ризик обґрунтовується тим, що підозрюваний ОСОБА_4 офіційно зареєстрований як Фізична особа-підприємець та володіє кваліфікаційним сертифікат інженера технічного нагляду серії АТ003776, виданий Атестаційною архітектурно-будівельною комісією 03.07.2015, відтак одним з джерел його доходу, є здійснення технічного нагляду за виконанням будівельних робіт, в тому числі і за бюджетні кошти, а тому в органу досудового розслідування є всі підстави вважати, що підозрюваний ОСОБА_4 , може продовжити займатися аналогічною злочинною діяльністю або вчиняти інші кримінальні правопорушення.

З метою забезпечення виконання ОСОБА_4 покладених на нього процесуальних обов`язків, як підозрюваного, щодо нього необхідно застосувати запобіжний захід.

При оцінці обставин, передбачених ст. 178 КПК України, слідчий суддя приходить до висновків, що наявні докази вчинення підозрюваним інкримінованого йому кримінального правопорушення є вагомими та допустимими, отриманими у встановленому КПК України порядку; у разі визнання винним, ОСОБА_4 загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п`яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п`ятдесяти до семисот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого; шкода державі, заподіяна внаслідок протиправних дій ОСОБА_4 складає 320512, 60 грн., яка відповідно до п. 4 примітки ст. 364 КК України, у 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, що є тяжкими налсдіками.

Із урахуванням ризиків, які виникли внаслідок дій ОСОБА_4 запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання забезпечить належну поведінку підозрюваного ОСОБА_4 , щодо виконання нею процесуальних рішень та не унеможливить спроби останньої перешкоджати кримінальному провадженню, а відтак запобігти зазначеним ризикам.

Відповідно до ч.1 ст. 179 КПК України особисте зобов`язання полягає у покладені на підозрюваного, обвинуваченого зобов`язання виконувати покладені на нього слідчим суддею, судом обов`язки, передбаченіст. 194 цього Кодексу.

Таким чином, враховуючи те, що ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України, та достатність підстав вважати, що існують ризики, передбачені ст.177 КПК України, а запобіжний захід, який просить застосувати орган досудового розслідування є найм`якішим, приходжу до висновку про необхідність застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання.

Керуючись ст.ст. 176 - 179, 193, 194, 196 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в :

клопотання задовольнити.

Застосувати до підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання строком на 60 діб, тобто, до 15.12.2022 року включно.

Покласти напідозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 наступні обов`язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України:

- прибувати до слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 або іншого слідчого з числа групи слідчих, у кримінальному провадженні за №12022140000000430 від 29.08.2022, прокурорів групи прокурорів, та суду за викликом;

- не відлучатися з Львівської області, без дозволу слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 або іншого слідчого з числа групи слідчих, у кримінальному провадженні за №12022140000000430 від 29.08.2022, прокурорів групи прокурорів, або суду;

- повідомляти слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 або іншого слідчого з числа групи слідчих, у кримінальному провадженні за №12022140000000430 від 29.08.2022, прокурорів групи прокурорів, , чи суд про зміну свого місця проживання;

- утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні №12022140000000430 від 29.08.2022, зокрема ОСОБА_6 , ОСОБА_8 та ОСОБА_7 ;

- здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Роз`яснити підозрюваному ОСОБА_4 , що в разі невиконання вищезазначених обов`язків до неї може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і на неї може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Контроль за виконанням особистого зобов`язання покласти на слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 .

Ухвала остаточна, оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.10.2022
Оприлюднено17.01.2023
Номер документу106770097
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання відносно підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Довге, Стрийського р-ну, Львівської області, українця, громадянина України, який є приватним підприємцем, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, не адвоката, депутата VІІІ скликання Моршинської міської ради Стрийського району, Львівської області

Судовий реєстр по справі —461/5423/22

Ухвала від 17.10.2022

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні