Ухвала
від 12.09.2022 по справі 908/1644/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 24/117/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

12.09.2022 Справа № 908/1644/22

м. Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Азізбекян Тетяни Анатоліївни, розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Концерну «Міські теплові мережі» (юридична адреса: бул. Гвардійський, буд. 137, м. Запоріжжя, 69091, фактична адреса: вул. Адмірала Ушакова, буд. 251, м. Запоріжжя, 69009, ідентифікаційний код 32121458),

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Фінвест Груп» (пр-т Богдана Хмельницького, буд. 208Б, офіс 9, м. Дніпро, 49033, адреса споживання послуг: вул. Вроцлавська, буд. 19, м. Запоріжжя, 69067, ідентифікаційний код 42323667)

про стягнення 61986,10 грн.

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява Концерну «»Міські теплові мережі» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Фінвест Груп» про стягнення основного боргу в сумі 61986,10 грн. за типовим індивідуальним договором про надання послуг з постачання теплової енергії № 77202511 від 01.11.2021 за період з листопада 2021 року по травень 2022 року.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 05.09.2022, наведену вище позовну заяву передано для розгляду судді Азізбекян Т.А.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України, далі ГПК України.

Також, у позовній заяві Концерн «Міські теплові мережі» просить суд розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 247 ГПК України,у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Положеннями ч. 5 ст. 12 ГПК України визначено, що малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно ст. 249 ГПК України клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній. Таке клопотання має стосуватися розгляду в порядку спрощеного позовного провадження всієї справи і не може стосуватися лише певної частини позовних вимог, інакше суд не приймає його до розгляду, про що зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Положеннями ст. 250 ГПК України визначено, що питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі. У випадку, передбаченому частиною другою статті 247 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може:

1) задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження; або

2) відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Якщо суд за результатами розгляду клопотання позивача дійде висновку про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, він зазначає про це в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Розглянувши матеріали позовної заяви та клопотання позивача, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

24.02.2022 в Україні введено воєнний стан.

15.08.2022 Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому проект Закону про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», за яким воєнний стан в Україні продовжують з 05 години 30 хвилин 23 серпня 2022 року строком на 90 діб.

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» правосуддя на території, на якій введено воєнний стан, здійснюється лише судами. На цій території діють суди, створені відповідно до Конституції України. Скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється. У разі неможливості здійснювати правосуддя судами, які діють на території, на якій введено воєнний стан, законами України може бути змінена територіальна підсудність судових справ, що розглядаються в цих судах, або в установленому законом порядку змінено місцезнаходження судів. Створення надзвичайних та особливих судів не допускається.

Господарський суд Запорізької області не припинив здійснювати судочинство.

Керуючись ст. 12, 176, 234, 247, 249, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 908/1644/22.

2. Присвоїти справі номер провадження 24/117/22.

3. Клопотання Концерну «Міські теплові мережі» про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін, задовольнити.

4. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження із повідомленням (викликом) сторін.

5. Судове засідання для розгляду справи призначити на 24.10.2022 о 14 год. 20 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корпус 2, каб. 217 (про відповідний зал судового засідання буде повідомлено додатково) з повідомленням (викликом) сторін, телефон контакт-центру: 044-207-35-46.

6. Запропонувати відповідачу не пізніше п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати заяву із запереченнями щодо розгляду в порядку спрощеного позовного провадження; проте не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі відзив на позов із урахуванням вимог ст.165 ГПК України, одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи (з описом вкладення).

Суд зазначає, що відповідно до ч. 2 ст. 178 ГПК України в разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

7. Запропонувати позивачу подати відповідь на відзив із урахуванням вимог ст.166 ГПК України не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву від відповідача, одночасно надіслати відповідачу копію відповіді на відзив та доданих до неї документів, докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи (з описом вкладення).

8. Запропонувати позивачу надати всі докази, які будуть подані на підтвердження своєї правової позиції у справі. Надати пояснення щодо назви товариства відповідача вказаної у позовній заяві та доданих до неї документах, враховуючи відомості що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Суд роз`яснює позивачу що відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 46 ГПК позивач вправі збільшити або зменшити розмір вимог до початку першого судового засідання а також відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

9. Запропонувати відповідачу подати заперечення із урахуванням вимог ст. 167 ГПК України, одночасно надіслати позивачу копію заперечень.

10. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

11. Подання письмових доказів сторонами має здійснюватися до дня судового засідання з супровідним листом через службу діловодства суду.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу зазначену в Заявці.

12. Попередити сторони про відповідальність передбачену ст. 135 ГПК України.

Відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

13. Відповідно до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України, ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

14. Копії цієї ухвали надіслати сторонам у цій справі для відома та виконання.

15. Ухвалу підписано 14.10.2022.

Суддя Т.А. Азізбекян

Дата ухвалення рішення12.09.2022
Оприлюднено18.10.2022

Судовий реєстр по справі —908/1644/22

Ухвала від 14.11.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Ухвала від 14.11.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Ухвала від 17.10.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Ухвала від 12.09.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні