Ухвала
від 05.10.2022 по справі 553/1425/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 553/1425/21

Провадження № 2/553/115/2022

У Х В А Л А

Іменем України

05.10.2022м. Полтава

Ленінський районний суд м. Полтави у складі:

головуючої судді - Крючко Н.І.,

за участю секретаря Компанієць А.І.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 доАвтобази Конституційногосуду України,третя особа:Державна казначейськаслужба України,про відшкодуванняморальної шкодизаподіяною власникомджерела підвищеноїнебезпеки , -

В С Т А Н О В И В:

У червні 2021 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Автобази Конституційного суду України про відшкодування моральної шкоди заподіяною власником джерела підвищеної небезпеки..

Згідно ухвали суду від 11 червня 2021 року відкрито провадження у справі та призначено справу до загального позовного провадження та визначено дату підготовчого судового засідання

У відповідності до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями, проведено на підставі розпорядження № 74 від 03 серпня 2021 року, в зв`язку з перебуванням судді Чистик І.О. у відпустці, справу передано у провадження судді Крючко Н.І..

Згідно ухвали судді Ленінського районного суду м. Полтави Крючко Н.І. сраву прийнято до провадження, призначено до підготовчого провадження.

Ухвалою суд від 01 лютого 2022 року закрито підготовче провадження, призначено судове засідання.

Представником відповідача Автобази Конституційного суду України - адвокатом Гавриленко О.В. подано клопотання про залучення до участі у справі, в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна страхова компанія «Оранта», посилаючись на те, що позовні вимоги позивача обґрунтовані завданням йому моральної шкоди внаслідок дорожньо транспортної пригоди, яка мала місце 26.07.2015 року за участі автомобіля належного відповідачу TOYOTA Camry, д.н.з. НОМЕР_1 , яку позивач просить стягнути з відповідача у справі.

В клопотанні заявником вказувалось про те, що під час настання дорожньо транспортної пригоди, яка мала місце 26.07.2015 року цивільно правова відповідальність власника наземного транспортного засобу Автобази Конституційного суду України - TOYOTA Camry, д.н.з. НОМЕР_1 , була застрахована Публічним акціонерним товариством «Національна акціонерна страхова компанія «Оранта» згідно полісу № АІ/1465046.

Згідно страхового полісу АІ/1465046 встановлено страхову суму за шкоду заподіяну життю і здоров`ю в розмірі 100000 грн. Таким чином, враховуючи, що на завдану суму шкоди та за наявності страхового полісу у позивача виникло право вимоги до Публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна стразова компанія «Оранта» за шкоду заподіяну життю та здоров`ю в розмірі 100000 грн..

Зважаючи на вказані обставини представник відповідача, прохав залучити до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна стразова компанія «Оранта».

Відповідно до ст.53ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі в справі суд постановлює ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Приймаючи до уваги той факт, що в ході розгляду справи необхідно встановити обставини, щодо виплати страхового відшкодування згідно полісу АІ/1465046, внаслідок дорожньо транспортної пригоди від 26.07.2015 року, тому рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки Публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна стразова компанія «Оранта».

На підставі викладеного, з метою повного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне долучити до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна стразова компанія «Оранта».

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Автобази Конституційного суду України, третя особа: Державна казначейська служба України, про відшкодування моральної шкоди заподіяною власником джерела підвищеної небезпеки, в якості третьої, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна стразова компанія «Оранта».

Зобов`язати Публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна стразова компанія «Оранта» надати до дня слухання справи наявні документи (матеріали страхової справи, заяви, листи, вимоги, документальне підтвердження страхових виплат), що стосуються страхового відшкодування ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , внаслідок ДТП від 26.07.2015 року , яке сталося за участі автомобіля TOYOTA Camry, д.н.з. НОМЕР_1 .

Роз`яснити третій особі, право протягом пятнадцяти днів з дня отримання скарги подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти скарги. Письмові пояснення мають бути оформлені з дотриманням вимог ч.ч.3-6ст.178ЦПК України та копія пояснень і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Судове засіданні відкласти на 13 год. 00 хв. 30 листопада 2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави Н. І. Крючко

Дата ухвалення рішення05.10.2022
Оприлюднено19.10.2022
Номер документу106777231
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодуванняморальної шкодизаподіяною власникомджерела підвищеноїнебезпеки

Судовий реєстр по справі —553/1425/21

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 05.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 09.08.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 11.06.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Чистик І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні