Ухвала
від 19.10.2022 по справі 756/6718/22
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

19.10.2022 Справа № 756/6718/22

УКРАЇНА

ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА


Унікальний №756/6718/22

Провадження №2/756/4303/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 жовтня 2022 року м. Київ

Оболонський районний суд м. Києва, в складі:

головуючого судді Диби О.В.

за участю секретаря Колесник А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Громадської організації «Стоп корупції» про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та стягнення моральної шкоди,

УСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із позовом до відповідача, в якому просить визнати недостовірною і такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію позивача та спростувати інформацію, поширену відповідачем з підстав того, що така інформація не відповідає дійсності.

Ухвалою Оболонського районного суду м. Києва від 25.08.2022 у справі відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання.

22.09.2022 через канцелярію суду надійшла заява від позивача про залишення без розгляду позову до ГО «Стоп корупції» про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації, стягнення моральної шкоди та повернення сплаченого ОСОБА_1 судового збору.

У зв`язку із надходженням вищенаведеної заяви судом було поставлено на обговорення питання про залишення позовної заяви без розгляду.

Учасники в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи судом повідомлялися належним чином, про що у матеріалах справи містяться відповідні документи.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

У відповідності до вимог п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

З огляду на викладене, зважаючи на те, що позивач надав до суду заяву про залишення без розгляду позову ОСОБА_1 про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та стягнення моральної шкоди, суд вважає можливим задовольнити вказану заяву.

Разом із тим, відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Враховуючи те, що позовна заява ОСОБА_1 залишається судом без розгляду за заявою позивача, то підстав для повернення сплаченого судового збору суд не убачає.

За таких обставин, виходячи із вищенаведеного та керуючись ст. 257, 353 ЦПК України, Законом України «Про судовий збір», суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , адреса листування: АДРЕСА_2 ) до Громадської організації «Стоп корупції» (04211, м. Київ, вул. Йорданська, 8, кв. 198, ЄДРПОУ 39946405) про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та стягнення моральної шкоди - залишити без розгляду;

У задоволенні заяви в частині повернення судового збору - відмовити;

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до суду апеляційної інстанції шляхом подання апеляційної скарги через суд першої інстанції протягом 15 днів з дня її проголошення;

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя: О.В. Диба

Дата ухвалення рішення19.10.2022
Оприлюднено20.10.2022

Судовий реєстр по справі —756/6718/22

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Ухвала від 24.08.2022

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні