Ухвала
від 13.10.2022 по справі 741/356/22
НОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 741/356/22

Провадження № 2/741/351/22

У Х В А Л А

м. Носівка 13 жовтня 2022 року

Носівський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого судді Киреєва О.В.,

з участю секретаря судового засідання Герасимчук Н.Ю.,

позивача, її представника адвоката Луєнка Ю.В.

та відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні клопотання представника позивача адвоката Луєнка Юрія Васильовича про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права власності на спадкове майно та стягнення грошових коштів як безпідставно набутого спадкового майна,,

встановив:

7 червня 2022 року позивач звернулася до суду з цим позовом.

У справі було відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче засідання.

22 вересня 2022 року від представника позивача до суду надійшло клопотання про витребування доказів, в якому він просив витребувати від акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» докази, які мають значення для з`ясування всіх обставин справи та які сторона позивача не має можливості отримати самостійно, оскільки вони містять інформацію з обмеженим доступом та охороняються банківською таємницею.

У судовому засідання позивач та її представник підтримали клопотання про витребування доказів та просили його задовольнити.

У судовому засіданні відповідач не заперечував проти витребування доказів.

Вирішуючи клопотання представника позивача про витребування доказів, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Частиною 3 ст. 84 ЦПК України встановлено, що у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Ураховуючи те, що сторона позивача не має можливості самостійно надати суду зазначені у клопотанні докази, які мають значення для з`ясування всіх обставин справи та ухвалення законного і обґрунтованого рішення, суд приходить до висновку про необхідність задоволення цього клопотання.

Пунктом 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України встановлено, що суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадку витребування нових (додаткових) доказів.

Керуючись ст.ст. 84, 198, 259, 260, 261 ЦПК України,

постановив:

Клопотання представника позивача адвоката Луєнка Юрія Васильовича про витребування доказів - задовольнити.

Зобов`язати акціонерне товариство «Державний ощадний банк України», філію - Чернігівське обласне управління (14000, м. Чернігів, пр. Миру, буд. 19; ТВБВ № 10024/0260 17100, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, м. Носівка, вул. Вокзальна, буд. 10А) в строк до 18 листопада 2022 року надати суду:

- інформацію, на який номер телефону здійснювалися повідомлення про зняття готівки в банкоматі з рахунку НОМЕР_1 , відкритому в АТ «Державний ощадний банк України» на ім`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , у період з 24 березня 2021 року по 9 квітня 2021 року включно та 29 жовтня 2021 року за послугою СМС інформування;

- інформацію про всі рахунки, відкриті в АТ «Державний ощадний банк України» на ім`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , станом на 21 березня 2021 року;

- виписки по всіх рахунках, відкритих в АТ «Державний ощадний банк України» на ім`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , починаючи включно з 21 березня 2021 року та по дату надання відповіді, крім рахунку НОМЕР_1 та компенсаційних рахунків 1997 року № 9760/57, № 9760/12658;

- інформацію про осіб, яким ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , була надана довіреність про розпорядження коштами на відкритих в АТ «Державний ощадний банк України» на його ім`я рахунках та про вчинення від його імені дій щодо відкриття, закриття рахунків тощо (укладення відповідних договорів), а також - копії всіх таких довіреностей.

Роз`яснити акціонерному товариству «Державний ощадний банк України», філії - Чернігівське обласне управління, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Копію ухвали направити акціонерному товариству «Державний ощадний банк України», філії - Чернігівське обласне управління, для виконання.

Оголосити перерву у підготовчому засіданні до 12 години 18 листопада 2022 року.

Здійснити виклик учасників справи в судове засідання відповідно до вимог ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Киреєв

СудНосівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення13.10.2022
Оприлюднено20.10.2022
Номер документу106828510
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —741/356/22

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 18.11.2022

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 07.06.2022

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні