Ухвала
від 19.10.2022 по справі 160/540/22
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

19 жовтня 2022 року Справа № 160/540/22

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Сидоренко Д.В., розглянувши в порядку письмового провадження питання щодо зупинення провадження в адміністративній справі №160/540/22 за позовом ОСОБА_1 до Дніпропетровського обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити, -

ВСТАНОВИВ:

Засобами поштового зв`язку до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов позов ОСОБА_1 до Дніпропетровського обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправними дії Дніпропетровського обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат щодо нарахування та виплати ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) щорічної разової грошової допомоги до 5 травня 2021 рік у розмірі меншому, ніж передбачено статтею 12 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

- зобов`язати Дніпропетровський обласний центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат здійснити ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) перерахунок щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2021 рік з урахуванням розміру зазначеної соціальної виплати, визначеного статтею 12 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", та здійснити їх виплату з урахуванням фактично виплачених сум.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 18.01.2022 року позовну заяву ОСОБА_1 до Дніпропетровського обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії залишено без руху та встановлено позивачу десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви, з дня отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху, шляхом надання: уточненого позову із зазначенням належного відповідача - суб`єкта владних повноважень, до якого мають бути звернуті позовні вимоги позивача, з наданням копії позову для відповідача; всі наявні докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, зокрема, відомості, з яких суд має встановити дату набуття ОСОБА_1 статусу учасника бойових дій.

Станом на 22.09.2022 року вимоги ухвали суду від 18.01.2022 року не виконані, в телефонному режимі позивачем було повідомлено суд про проходження ним служби в складі Збройних Силах України.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 22.09.2022 року прийняти позовну заяву ОСОБА_1 та відкрито провадження в адміністративній справі за правилами загального позовного провадження із призначенням підготовчого засідання. Витребувано у ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) відомості щодо перебування ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_2 ) у складі Збройних Сил України та інформацію коли ним отримано статус учасника бойових дій.

В підготовче судове засідання призначене на 18.10.2022 року сторони по справі не зявились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлено належним чином.

18.10.2022 року від ІНФОРМАЦІЯ_1 надійшла витребувана судом інформація, що ОСОБА_1 призваний на військову службу ІНФОРМАЦІЯ_3 13.04.2022 року на направлений для подальшого проходження служби до військової частини НОМЕР_2 .

Дослідивши матеріали справи суд вважає за можливе зупинити провадження у справі, виходячи з наступного.

Так, відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" постановлено ввести в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Указом Президента України від 17 серпня 2022 року №573/2022 "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні", у зв`язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану» постановлено продовжити строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 23 серпня 2022 року строком на 90 діб.

Згідно з Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №66/2022 "Про використання Збройних Сил України та інших військових формувань", у зв`язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України, відповідно до пунктів 1, 17, 19 частини першої статті 106 Конституції України, статті 4 Закону України Про оборону України постановлено застосувати Збройні Сили України, інші військові формування, утворені відповідно до законів України, для відсічі збройній агресії проти України. Органам державної влади та органам військового управління вживати заходів для відсічі збройній агресії проти України.

Україна, враховуючи необхідність забезпечення власної воєнної безпеки та оборони, усвідомлюючи свою відповідальність у справі підтримання міжнародної стабільності, як суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава має Збройні Сили України із необхідним рівнем їх бойової готовності та боєздатності.

Закон України "Про Збройні Сили України" (далі - Закон України №1934-XII) визначає функції, склад Збройних Сил України, правові засади їх організації, діяльності, дислокації, керівництва та управління ними.

Збройні Сили України - це військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. Збройні Сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України у випадках, визначених законом, беруть участь у заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом (ч.1 ст.3 Закону України №1934-XII)

Відповідно до п.5 ч.1 ст.236 КАС України, суд зупиняє провадження у справі в разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції, - до припинення перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Отже, враховуючи, що позивач ОСОБА_1 призваний на військову службу ІНФОРМАЦІЯ_3 13.04.2022 року на направлений для подальшого проходження служби до військової частини НОМЕР_2 , суд вважає за необхідне зупинити провадження в адміністративній справі №160/540/22 до припинення перебування ОСОБА_1 у складі Збройних Сил України.

Відповідно до ч.5 ст.250 КАС України, датою ухвалення судового рішення в порядку письмового провадження є дата складення повного судового рішення.

Керуючись статтями 44, 236, 248, 256, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Зупинити провадження в адміністративній справі №160/540/22 за позовом ОСОБА_1 до Дніпропетровського обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити, до припинення перебування ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) у складі Збройних Сил України.

Копію ухвали направити всім сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст.256 Кодексу адміністративного судочинства України, та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені ст.ст.295, 297 цього Кодексу.

Суддя Д.В. Сидоренко

Дата ухвалення рішення19.10.2022
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу106829271
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування)

Судовий реєстр по справі —160/540/22

Ухвала від 19.10.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

Ухвала від 22.09.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

Ухвала від 17.01.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні