Ухвала
від 19.10.2022 по справі 367/561/22
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/561/22

Провадження №2/367/3942/2022

УХВАЛА

Іменем України

"19" жовтня 2022 р.суддя Ірпінського міського суду Київської області Кухленко Д.С., розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінпром Маркет»</a> про врегулювання спору за участю судді, подану в межах розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФІНПРОМ МАРКЕТ»</a>, третя особа: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Державний виконавець Соснівського відділу державної виконавчої служби у місті Черкаси Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Столяр Катерина Валеріївна про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню,-

в с т а н о в и в:

Ухвалою Ірпінського міського суду Київської області від 16 червня 2022 року відкрито провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФІНПРОМ МАРКЕТ»</a>, третя особа: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Державний виконавець Соснівського відділу державної виконавчої служби у місті Черкаси Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Столяр Катерина Валеріївна про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

11 жовтня 2022 року до суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінпром Маркет»</a> про врегулювання спору за участю судді, в якій відповідач пропонує врегулювати спір, що виник між сторонами мирним шляхом, а саме: у разі сплати позивачем ОСОБА_1 на рахунок Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінпром Маркет»</a> коштів у розмірі 3434,40 грн., в строк до 18-00 год. 29.10.2022 року, то частина заборгованості у розмірі 15645,6 грн. буде списана, заборгованість за кредитним договором № 0930887428 від 21.06.2018 та виконавчим написом № 10111 вважатиметься такою, що погашена в повному обсязі.

Дана заява підписана директором Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінпром Маркет»</a> Яворським Романом Ігоровичем.

Вивчивши матеріали справи та поданої заяви суд приходить до таких висновків.

В поданій до суду позовній заяві позивач ОСОБА_1 просить визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис № 10111 від 24.02.2021 вчинений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Є.М.

Таким чином, предметом спору за даним позовом є виконавчий напис приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенка Є.М. № 10111 від 24.02.2021р., встановлення обставин, які б свідчили про наявність або відсутність факту недотримання приватним нотаріусом законодавства України при вчиненні спірного виконавчого напису та порушення процедури вчинення виконавчих написів, що є підставою для його скасування.

Натомість, у поданій заяві про врегулювання спору за участю судді, відповідач пропонує спосіб вирішення питання про погашення кредитної заборгованості ОСОБА_1 , що ніяким чином не стосується предмету спору у даній справі.

Оскільки в даній справі не вирішується питання про встановлення розміру кредитної заборгованості та виконання кредитних зобов`язань, а вирішується питання про дотримання чи недотримання приватним виконавцем процедури вчинення виконавчих написів, що є підставою для відмови у позові чи його задоволення, суд не вбачає підстав для прийняття клопотання про врегулювання спору за участю в суді. Обставини, якими заявник мотивує таке клопотання, жодним чином не стосуються предмету спору у даній справі та не вирішують спір по суті.

Згідно із частиною першоюстатті 201 ЦПК Україниврегулювання спору за участю судді проводиться за згодою сторін до початку розгляду справи по суті.

В даному випадку таке клопотання підписано лише однією із сторін, відсутні відомості про згоду другої сторони.

Відповідно до пунктів 4, 5 частини першоїстатті 183 ЦПК Українибудь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;підстави заяви (клопотання, заперечення).

Згідно із частиною четвертоїстатті 183 ЦПК Українисуд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи, що подане відповідачем клопотання про врегулювання спору за участю судді не стосується предмету спору у даній справі, крім того не підписано всіма учасниками справи, суд повертає заявнику дане клопотання без розгляду.

Керуючись статтями183,201 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінпром Маркет»</a> про врегулювання спору за участю судді, подану в межах розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФІНПРОМ МАРКЕТ»</a>, третя особа: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Державний виконавець Соснівського відділу державної виконавчої служби у місті Черкаси Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Столяр Катерина Валеріївна про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другійстатті 358 ЦПК України.

Суддя: Д.С. Кухленко

Дата ухвалення рішення19.10.2022
Оприлюднено21.10.2022
Номер документу106832577
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —367/561/22

Рішення від 19.10.2022

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

Ухвала від 15.06.2022

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

Ухвала від 27.01.2022

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні