Ухвала
від 14.10.2022 по справі 569/15083/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/15083/22

1-кс/569/4818/22

УХВАЛА

про надання дозволу на проведення огляду

14 жовтня 2022 рокум. Рівне

Слідча суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВРівненського РУПГоловного управлінняНаціональної поліціїв Рівненськійобласті лейтенантаполіції ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження №42022181110000078 від 23.08.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 236 КК України (далі - це ж кримінальне провадження) про проведення огляду,-

ВСТАНОВИЛА:

Рівненським районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42022181110000078 від 23.08.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 236 КК України.

В клопотанніслідчий зазначає,що згідно з депутатським зверненням депутата Рівненської міської ради, мешканці будинку, що проживають за адресою: АДРЕСА_1 , скаржаться, про те, що за адресою АДРЕСА_1 , на земельній ділянці площею 0,0909 га, кадастровий номер 5610100000:01:001:0007, здійснюється виробництво тушонки ТзОВ «ТД Укртрейд», а відходи від вказаного виробництва спрямовуються в каналізаційну мережу будинку, що спричиняє неприємні запахи та навантаження на мережу.

Від вказаного виробництва через дорогу було здійснено роботи по прокладанню каналізаційної мережі з влаштуванням колодязю та підключення до мереж поблизу будинку АДРЕСА_1 .

Під час перевірки УДАБ Рівненської міської ради виявлено факт самочинного будівництва нової каналізаційної мережі через вулицю Млинівська та влаштовано трубу довжиною 36 метрів до іншого каналізаційного колодязя в дворі будинку по АДРЕСА_1 . За результатами перевірки громадянина ОСОБА_4 притягнуто до адміністративної відповідальності та винесено припис про зупинення виконання підготовчих та будівельних робіт.

На даний час будівельній роботи по влаштуванню каналізаційного колодязя та врізки в існуючу систему завершенні та ТзОВ «ТДУкртрейд» здійснює свою господарську діяльність, що спричиняє неприємні запахи та навантаження на мережу, яка проходить вздовж будинку.

05.08.2021 року Управлянням архітектури та містобування Рівненської міської ради були виданні містобудівні умови та обмеження для проектування об?єкта будівництва «Будівництво мереж для переключення мереж магазину промислової групи товарів з приміщення по розфасовці сипучих продуктів (існуючого) по АДРЕСА_1 до централізованих систем водопроводу і каналізації», замовником було Управління капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради.

21.09.2021 року листом №3376/01-11 РОВКП «Рівнеоблводоканал» були видані технічні умови, на вищевказаний об`єкт, для УКБ Рівненської міської ради.

УДАБ Рівненської міської ради було зареєстровано відповідні повідомлення про початок будівельних робіт від 19.05.2022 №РВ051220517952 та декларацію про готовність від 04.07.2022 №РВ101220629805.

Слідчий у клопотанні вказує, що у зв`язку із вищевикладеним, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.236 КК України, а саме порушення порядку здійснення оцінки впливу на довкілля, правил екологічної безпеки під час проектування, розміщення, будівництва, реконструкції, введення в експлуатацію, експлуатації та ліквідації підприємств, споруд, пересувних засобів та інших об`єктів, якщо це спричинило загибель людей, екологічне забруднення значних територій або інші тяжкі наслідки.

Для підтвердження або спростування вищевказаного у слідчого є необхідність у проведенні огляду території, також об`єктів нерухомого майна, які розташовані на ній, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Органу досудового розслідування необхідно зафіксувати у процесуальному документі (протоколі огляду із застосуванням технічних засобів) факту та місця можливого порушення порядку здійснення оцінки впливу на довкілля, правил екологічної безпеки під час проектування, розміщення, будівництва, реконструкції, введення в експлуатацію, експлуатації та ліквідації підприємств, споруд, пересувних засобів та інших об`єктів.

Ознайомившись з матеріалами клопотання, заслухавши слідчого, який просив клопотання задоволити, приходжу до наступного висновку.

Згідно ч. ч.1, 2 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

За положенням ч. 3 ст. 233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

Оцінюючи клопотання, яке відповідає вимогам встановленим ч.3 ст.234 КПК України, так само доведені слідчим підстави передбачені ч.5 ст.234 КПК України та надані до клопотання матеріали, слідчий суддя вважає їх достатніми для проведення за вищевказаних обставин огляду квартири відповідно до ч.3 ст.233 КПК України, який був пов`язаний з невідкладним випадком, з метою фіксації слідів вчинення кримінального правопорушення, вилучення вказаних у клопотанні об`єктів, та встановлення особи, причетної до вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 237, 309 КПК України, слідча суддя, -

УХВАЛИЛА:

Надати дозвіл слідчому слідчого відділу Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 на проведення огляду території, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , а також об`єктів нерухомого майна розміщених на даній території, із можливістю залучення інших фахівців за дорученням органу досудового розслідування, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідча суддя Рівненського міського суду ОСОБА_5

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення14.10.2022
Оприлюднено17.01.2023
Номер документу106835136
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/15083/22

Ухвала від 14.10.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні