Ухвала
від 20.10.2022 по справі 315/822/13-ц
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

69009 Україна м. Запоріжжя вул. Лізи Чайкіної 65 тел.(061) 236-59-98

Справа № 315/822/13-ц

Провадження №: 6/332/48/22

У Х В А Л А

іменем України

20 жовтня 2022 р. м.Запоріжжя

Суддя Заводського районного суду м. Запоріжжя Сінєльнік Р.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 в особі її представника: адвоката Черкашина Івана Івановича, заінтересована особа: Гуляйпільський ВДВС у Пологівському районі Запорізької області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м.Дніпро) про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, -

ВСТАНОВИВ:

18.10.2022 року ОСОБА_1 в особі її представника: адвоката Черкашина І.І. звернулась до суду із вказаною заявою.

Вивчивши подані матеріали, приходжу до висновку, що заяву слід залишити без руху з таких підстав.

Відповідно до частини третьої статті 294 Цивільного процесуального кодексу (далі ЦПК) України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Загальними правилами розгляду судом цивільних справ передбачено вимоги до позовної заяви відповідно до ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Статтею 175Цивільного процесуальногокодексу України визначені основні вимоги до позовної заяви, які мають бути дотримані особами, які звертаються до суду за захистом своїх прав та інтересів шляхом пред`явлення позову до суду.

Згідно ст.175 ЦПК України заява повинна містити, в т.ч., повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

Згідно з ч.5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази , що підтверджують обставини , на яких ґрунтуються позовні вимоги .

Згідно з ч.2 ст. 318 ЦПК України до заяви додаються докази , що підтверджують викладені в заяві обставини .

Згідно ч.6 ст.441 ЦПК України суд розглядає заяву про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням сторін та інших заінтересованих осіб за обов`язкової участі державного (приватного) виконавця. З поданої заяви вбачається, що заявниці ОСОБА_1 згідно ухвали Гуляйпільського районного суду Запорізької області від 19.06.2013р. по справі № 315/822/13-ц встановлено тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України. Підставою винесення вказаної ухвали була наявність зведеного виконавчого провадження про стягнення грошових коштів з ОСОБА_1 на користь декількох стягувачів.

Отже, вказані стягувачі повинні приймати участь у розгляді вказаної справи та є заінтересованими особами, оскільки від результатів розгляду справи залежить вирішення питання щодо ефективності заходів, здійснених судом на виконання судових рішень щодо стягнення заборгованості з ОСОБА_1 на користь вказаних осіб.

Однак, на порушення вимог ст.ст.441, 175 ЦПК України ці стягувачі не залучені до справи в якості заінтересованих осіб, а в заяві ОСОБА_1 не зазначені відомості щодо адрес та засобів зв`язку цих стягувачів, заборгованість перед якими була підставою для обмеження виїзду за кордон. При цьому по виконавчому листу № 2-93 від 13.04.2010р. взагалі зазначено найменування стягувача як «Особа_4», що взагалі не двє можливості ідентифікувати цю особу.

Окрім того, суду не надана належним чином засвідчена копія ухвали Гуляйпільського районного суду Запорізької області від 19.06.2013р. по справі № 315/822/13-ц, а замість цього долучена копія документа з реєстру із зазначенням сторін як «Особа_1», «Особа_2» і т.д.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення заяви без руху.

Отже, з такими недоліками зазначена заява не може бути прийнята до розгляду.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 185, 441 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 в особі її представника: адвоката Черкашина Івана Івановича, заінтересована особа: Гуляйпільський ВДВС у Пологівському районі Запорізької області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м.Дніпро) про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України залишити без руху для усунення недоліків заяви.

Встановити ОСОБА_1 строк для усунення недоліків заяви терміном п`ять днів з моменту вручення копії ухвали, роз`яснивши, що у разі не усунення недоліків заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Р.В. Сінєльнік

СудЗаводський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення20.10.2022
Оприлюднено24.10.2022
Номер документу106856976
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —315/822/13-ц

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Сінєльнік Р. В.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Сінєльнік Р. В.

Ухвала від 19.06.2013

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Ярош С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні