Постанова
від 16.10.2007 по справі 15/522ад
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/522ад

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

П О С Т А Н О В А

Іменем України

16.10.07                                                                                 Справа № 15/522ад.

Суддя Пономаренко Є.Ю.,

при секретарі судового засідання Подколзіній С.С.,

розглянувши матеріали справи за позовом

Прокурора Ленінського району м. Луганська в інтересах держави в особі Луганського територіального управління державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, м. Луганськ

до Державного відкритого акціонерного товариства "Управління комп‘ютерно-інформаційного забезпечення" ДП ДХК  "Антрацитвуглесервіс", м. Красний Луч  Луганської області

про стягнення штрафних санкцій в сумі 3400 грн.

від заявника –Середа Ю.А. –помічник прокурора, посвідч. № 311 від 05.07.07р.

від позивача –Орлянка Д.Ю. –гол. спец. контрол.-прав. відділу, довіреність № 15-П/07 від 01.08.07.;

від відповідача - не прибув.

До початку слухання справи по суті не заявлено вимогу про фіксування  судового процесу з допомогою звукозаписувального технічного засобу у зв'язку з чим відповідно до п. 21 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України  таке фіксування судом не здійснювалося.

Згідно п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, до початку діяльності окружних та апеляційних адміністративних судів адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року, вирішують у першій та апеляційній інстанціях відповідні місцеві та апеляційні господарські суди за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Органи Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, приймаючи рішення про застосування санкцій за провопорушення на ринку цінних паперів діє як орган державної влади у здійсненні управлінських функцій і, відповідно, як суб'єкт владних повноважень.

З урахуванням наведеного справи за участю органів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, пов'язані із здійсненням нею владних повноважень, підлягають розглядові місцевими та апеляційними господарськими судами в порядку, встановленому Кодексу адміністративного  судочинства України.

За таких обставин, суд розглядає зазначений позов відповідно до порядку встановленому Кодексом адміністративного  судочинства України.

Суть спору: прокурором заявлена вимога про стягнення з відповідача суми штрафної санкції у розмірі 3400 грн. 00 коп. у доход державного бюджету на підставі постанови Луганського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку  №348-ЛУ від 12.09.06р.

Прокурор та представник позивача у судовому засіданні позовні вимоги підтримали у повному обсязі та надали, зокрема, пояснення про те, що постанова про накладення санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів  відповідачем не виконана та не оскаржена на даний час.

Відповідач відзив на позовну заяву та інші витребувані судом документи не представив, участь свого представника у судовому засіданні не забезпечив, хоча про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином. Справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

В ході судового розгляду справи судом досліджено  всі надані до матеріалів справи пояснення та документи як докази, та зокрема: Акт про правопорушення на ринку цінних паперів з доказами його направлення відповідачу; постанову про накладення санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів  з доказами її направлення відповідачу; пояснення прокурора та представника позивача; інші матеріали.

Сторони не досягли примирення.

Розглянувши матеріали справи, додатково надані документи, вислухавши прокурора та представників позивача, встановивши фактичні обставини справи, оцінивши надані докази, суд дійшов висновку, що позовна вимога підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідач в порушення вимог ст. 24 Закону України «Про цінні папери та фондову біржу»та Порядку подання щоквартальної інформації акціонерними товариствами та холдинговими компаніями  зі значною державною часткою у статутному капіталі, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку  від 04.09.01р. №248 не надав інформацію за І та ІІ квартали 2006р. до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно ч. 1 ст. 11 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні»державна комісія з цінних паперів та фондового ринку накладає на юридичних осіб штрафи, зокрема за ненадання,  несвоєчасне  надання  -  у  розмірі до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У зв'язку з вищевикладеним, 12.09.2006р., відповідно до п. 14 ст. 8, ст.ст. 9, 11, 12 Закону України “Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні”, позивачем була винесена постанова №348-ЛУ про накладання на відповідача санкції у вигляді накладення штрафу у розмірі 3400 грн. 00 коп. Відповідач був зобов'язаний сплатити штраф протягом 15 днів з моменту отримання постанови.

На цей час штраф не сплачений, постанова про накладання санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів не оскаржена.

Відповідач доводи прокурора та позивача не заперечив, доказів, що спростовували б доводи за позовом, не надав.

Таким чином позовні вимоги підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до ст. 258 Кодексу адміністративного судочинства України  звернення судових рішень в адміністративних справах до примусового виконання здійснюється на підставі виконавчого листа, який видається судом за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено.

Згідно ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України у судовому засіданні, в  якому закінчився розгляд справи, оголошено вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено присутніх учасників про те, що постанову у повному обсязі буде виготовлено протягом 5-денного строку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 2, 17, 87, 94, 98, 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в:

1.          Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Державного відкритого акціонерного товариства "Управління комп‘ютерно-інформаційного забезпечення" ДП ДХК  "Антрацитвуглесервіс", м. Красний Луч  Луганської області, вул. К. Маркса, б. 9, ідентифікаційний код за ЄДРПОУ 24048572, на користь державного бюджету України  штраф у сумі 3400 грн. 00 коп. Стягувач - Луганське територіальне управління державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, м. Луганськ, вул. Лермонтова, б. 1-в, ідентифікаційний код за ЄДРПОУ 21081100.

Постанова  набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Постанову складено у повному обсязі та підписано 18.10.2007р.

Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  заява.  Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції  викладаються  в  апеляційній скарзі.

Заява  про  апеляційне  оскарження  та  апеляційна  скарга подаються до адміністративного суду  апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її складення  в  повному  обсязі. Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  подання  заяви   про   апеляційне оскарження.

Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                Є.Ю. Пономаренко

Дата ухвалення рішення16.10.2007
Оприлюднено31.10.2007
Номер документу1068603
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/522ад

Постанова від 16.10.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Пономаренко Є.Ю.

Ухвала від 02.10.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Пономаренко Є.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні