Ухвала
від 20.10.2022 по справі 363/3336/22
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"20" жовтня 2022 р. Справа № 363/3336/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 жовтня 2022 року суддя Вишгородського районного суду Київської області Котлярова І.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), в інтересах якого діє адвокат Барбелюк Андрій Олександрович (01054, м. Київ, вул. Олеся Гончара, 43-В, оф. 18 / адреса для листування: м. Київ, а/с 39) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про зняття арешту з майна, -

ВСТАНОВИВ:

До Вишгородського районного суду Київської області надійшла вказана позовна заява, яку передано судді, для вирішення питання про відкриття провадження у справі.

Згідно з частиною 1 статті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Перевіривши позовну заяву та додані до неї документи, суд приходить до висновку, що позовна заява подана з порушенням вимог ст. 175-177 ЦПК України, тому дані вимоги слід залишити без руху з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК Українипозовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Згідно п. 5 ч. 3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Відповідно до ч. 5 ст. 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

ОСОБА_1 у поданій позовній заяві порушується питання про скасування арешту з будинку та земельних ділянок з кадастровими номерами 3221880402:10:082:0154 та 3221880402:10:082:0153 розташованих за адресою: АДРЕСА_3 накладених на підставі рішення Згурівського районного суду від 15.08.2007 року, належних на праві власності його матері ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 . Зазначив, що він отримує спадщину після смерті матері, однак нотаріус відмовив йому у видачі свідоцтва про право на спадщину, з підстав наявності арешту на будинок та земельні ділянки. Арешт був накладений, як на належне майно відповідачу, проте жодного відношення відповідач до будинку та земельних ділянок не має та не є їх власником, а виключно його матір, яка померла була їх власником. З відповідачем не знайомий та будь-яких правочинів щодо зазначеного майна з відповідачем не укладав, у тому числі і не укладалися його матір`ю.

Однак, у поданій позовній заяві відсутні посилання на документи, що підтверджують обставини, зокрема, щодо належності померлій ОСОБА_3 на праві власності вказаного будинку та земельних ділянок, такі документи не долучено і до позовної заяви. На підтвердження належності спірного майна матері, позивач посилається на довідку сільської ради, проте така довідка не є правовстановлюючим документом, який би підтверджував факт належності особі на праві власності майна, а виключно має інформаційний характер. Окрім того, відсутня і інформація, щодо відмови нотаріуса у видачі свідоцтва про право на спадщину на вказане у позовній заяві майно, а також не надано суду ухвалу про забезпечення позову, якою було накладено арешт на майно або докази про неможливість її отримання та подання до суду.

З долучених до позовної заяви документів, вбачається, що окрім позивача є і інші спадкоємці, після померлої ОСОБА_3 , однак такі до участі у справі не залучені.

Дані обставини перешкоджають вирішенню питання про відкриття провадження у справі.

У відповідності до частини 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відтак, позивачу необхідно усунути зазначені недоліки протягом десяти днів з дня одержання копії ухвали, шляхом подання до суду нової позовної заяви із виконанням усіх вимог, зазначених у ст. 175, 177 ЦПК України та в ухвалі суду.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені в ухвалі суду, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві, що встановлено положеннями частини 3 ст. 185 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 1-19, 23, 33, 34, 49, 174-177, 184, 185, 352-355 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), в інтересах якого діє адвокат Барбелюк Андрій Олександрович (01054, м. Київ, вул. Олеся Гончара, 43-В, оф. 18 / адреса для листування: м. Київ, а/с 39) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про зняття арешту з майна залишити без руху, надавши заявнику строк у десять днів, з дня отримання копії ухвали, для усунення зазначених недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.Ю. Котлярова

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.10.2022
Оприлюднено24.10.2022
Номер документу106866858
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —363/3336/22

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні