Ухвала
від 24.10.2022 по справі 484/2049/21
МИКОЛАЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

24.10.22

22-ц/812/816/22

Єдиний унікальний номер судової справи: 484/2049/21

Номер провадження: 22-ц/812/816/22

У Х В А Л А

24 жовтня 2022 року м. Миколаїв

Миколаївський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати в цивільних справах:

головуючого - Крамаренко Т.В.,

суддів: Бондаренко Т.З., Темнікової В.І.,

заслухавши суддю - доповідача: Крамаренко Т.В.,

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Фінвест Груп»</a> про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , подану в його інтересах адвокатом Сторожук Дмитром Івановичем на рішення Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 18 липня 2022 року по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Фінвест груп»</a> (надалі - ТОВ «Факторингова компанія «Фінвест груп») до ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Приватне підприємство «СЮІТА 2006» (надалі - ПП «СЮІТА 2006») про звернення стягнення на предмет іпотеки,

в с т а н о в и в:

В провадженні Миколаївського апеляційного суду перебуває апеляційна скарга ОСОБА_1 , подану в його інтересах адвокатом Сторожук Дмитром Івановичем на рішення Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 18 липня 2022 року по справі за позовом ТОВ «Факторингова компанія «Фінвест груп» до ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача ПП «СЮІТА 2006» про звернення стягнення на предмет іпотеки, розгляд справи відкладено на 26 жовтня 2022 року о 9- 00 год.

21 жовтня 2022 року на електронну адресу Миколаївського апеляційного суду від ТОВ «Факторингова компанія «Фінвест груп» надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши вказану заяву, колегія суддів вважає, що вона підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок).

У пунктах 1-4 розділу ІІІ цього Порядку визначено, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі відеоконференцзв`язку (комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства) та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

За змістом п. 7 розділу ІІІ зазначеного Порядку головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

Відповідно до вищезазначеного Порядку передбачено проведення судових засідань поза межами приміщення суду за допомогою судової системи за посиланням на офіційному веб порталі «Судова влада України» vkz.court.gov.ua. Даною системою є «Підсистема відеоконференцзв`язку ЄСІТС», яка вже протестована Миколаївським апеляційним судом та успішно використовується в суді. Крім того, вказана система, забезпечує ідентифікацію особи за допомогою ЕЦП, що передбачено п. 1 розділу ІІІ Порядку.

24 лютого 2022 року Указом Президента України № 64/2022 на території України, було введено воєнний стан. Судові органи України рекомендують утриматися від відвідувань судів та приймати участь сторонам по справі у судових засіданнях в режимі відеоконференцій поза межами приміщення суду.

Зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою «Підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС», з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, необхідності забезпечення захисту здоров`я учасників судового процесу і співробітників суду, колегія суддів, вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою «Підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС» з представником ТОВ «Факторингова компанія «Фінвест груп» - Падалкою Ю.П., який зареєстрований у системі за наступними реквізитами: електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_1

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд,

у х в а л и в:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Фінвест Груп»</a> про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Розгляд апеляційної скарги ОСОБА_1 , подану в його інтересах адвокатом Сторожук Дмитром Івановичем на рішення Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 18 липня 2022 року по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Фінвест груп»</a> до ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Приватне підприємство «СЮІТА 2006» про звернення стягнення на предмет іпотеки, провести 26 жовтня 2022 року о 9 - 00 год в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою «Підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС» з представником Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Фінвест Груп»</a> - Падалкою Юрієм Павловичем (електронна адреса - ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо нестиме учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали направити ТОВ «Факторингова компанія «Фінвест Груп».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Т.В. Крамаренко

Судді: Т.З. Бондаренко

В.І. Темнікова

Дата ухвалення рішення24.10.2022
Оприлюднено25.10.2022

Судовий реєстр по справі —484/2049/21

Ухвала від 30.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 14.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 05.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Постанова від 17.05.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Постанова від 17.05.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні