Ухвала
від 18.08.2022 по справі 757/21143/22-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/21143/22-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 серпня 2022 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчої ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

17.08.2022 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження - старшого слідчого слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Вивчивши клопотання, заслухавши обгрунтування представника сторони обвинувачення, дослідивши його матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Так, судовим розглядом встановлено, що провадженні СВ Печерського УП ГУНП у м. Києві перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022105060000535 від 06.06.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що службові особи Асоціації «Всеукраїнська асоціація ломбардів» (код ЄДРПОУ 32070880) діючи умисно та незаконно, з корисливих мотивів, в період часу з 2009 по 2019 рік, виготовивши неправдивий договір про надання консультаційних послуг від 02.10.2009 (зазначивши відомості, що не відповідають дійсності), перерахували з розрахункового рахунку, що належить Асоціації «Всеукраїнська асоціація ломбардів» на розрахунковий рахунок, що належить ФОП ОСОБА_4 грошові кошти в сумі 3 446 000 грн, таким чином заволоділи грошовими коштами Асоціації «Всеукраїнська асоціація ломбардів», в особливо великих розмірах.

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців виконавчим директором Асоціації «Всеукраїнська асоціація ломбардів» за період часу з 01.01.2009 року по 31.05.2022 є ОСОБА_5 . Відповідно до штатного складу працівників в Асоціації «Всеукраїнська асоціація ломбардів» рахується ОСОБА_6 .

В ході досудового розслідування встановлено, що причетна до вчинення даного злочину ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , де можуть зберігатися документи, пов`язані із перерахуванням коштів асоціації на рахунки ФОП ОСОБА_4 проводилось на підставі підроблених документів (договорів, рахунків, актів, накладних) примірники яких можуть зберігаються за місцем проживання ОСОБА_6 , зокрема на флеш-накопичувачах, дисках для лазерних систем зчитування, ноутбуках та комп`ютерах останньої.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, квартири АДРЕСА_1 зареєстрована на праві власності за ОСОБА_7 , інші відомості відсутні.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні сторони обвинувачення, його правове обґрунтування, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному майні, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, що стосується вилучення мобільних терміналів (телефонів) та сім-карток операторів мобільного зв`язку, які використовувалися фігурантами кримінального провадження; та флеш-накопичувачів, дисків для лазерних систем зчитування, ноутбуків та комп`ютерів, на яких може міститися інформація про вчинені кримінальні правопорушення, то в даній частині слідчим не доведено, що їх надання разом з інформацією, що на них міститься, є необхідною умовою проведення експертного дослідження, або якщо такі об`єкти отримані в результаті вчинення кримінального правопорушення чи є засобом або знаряддям його вчинення, а відтак підстави для вилучення вказаного майна відсутні, проте з метою забезпеченння виконання завдання кримінального провадження, слідчий суддя вбачає можливість надання представнику сторони обвинувачення зняття копії інформації з означених предметів, на яких містяться інформація щодо обставин вказаного кримінального правопоршення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку житла за місцем проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , (1/4 квартири на праві спільної власності належить ОСОБА_7 ), з метою виявлення та фіксації відомостей про кримінальне правопорушення, документування та здобуття доказів кримінально-протиправної діяльності, відшукання та вилучення речових доказів, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для встановлення об`єктивної істини та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності, а саме: чорнових записів (блокнотів, аркушів на яких відображено рукописний текст та підписи осіб) та зразків почерку, які необхідні для подальшого проведення почеркознавчих експертиз; документів, на підставі яких проводилось перерахування коштів Асоціації «Всеукраїнська асоціація ломбардів» на рахунки ФОП ОСОБА_4 (договорів, рахунків, актів, накладних), тобто речей та документів, що відповідають поняттю «речові докази» та мають значення для досудового розслідування та встановлення фактичних обставин кримінальних правопорушень та копіювання інформації з мобільних терміналів (телефонів) та сім-карток операторів мобільного зв`язку, які використовувалися фігурантами кримінального провадження; копіювання інформації з флеш-накопичувачів, дисків для лазерних систем зчитування, ноутбуків та комп`ютерів, на яких може міститися інформація про вчинені кримінальні правопорушення.

В іншій частині вимоги клопотання залишити без задоволення.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.08.2022
Оприлюднено25.10.2023
Номер документу106906353
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —757/21143/22-к

Ухвала від 18.08.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні