Рішення
від 24.10.2022 по справі 473/2203/22
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/2203/22

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

іменем України

"24" жовтня 2022 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі: головуючої судді Лузан Л.В., при секретарі судових засідань Кріпак Н.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Вознесенську Миколаївської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Хлібна база № 76» Державного агентства резерву України про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати, індексації,

ВСТАНОВИВ:

в серпні 2022 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Державного підприємства «Хлібна база № 76» Державного агентства резерву України про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати в розмірі 39628 грн. 88 коп., індексації заробітної плати в розмірі 363 грн. 35 коп.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначав, що він перебуває в трудових відносинах з відповідачем з 09.12.2011. На вказаному підприємстві перед позивачем утворилась заборгованість по заробітній платі за період з 01.09.2020 по 01.03.2022 в розмірі 39628 грн. 88 коп., яка не була виплачена останньому до цього часу.

В зв`язку з чим, позивач ОСОБА_1 просив стягнути з ДП «Хлібна база № 76» Державного агентства резерву України заборгованість по заробітній платі в розмірі 39628 грн. 88 коп., а також індексацію заробітної плати в розмірі 363 грн. 35 коп.

Ухвалою суду від 05.09.2022 відкрито провадження по вказаній справі, призначено її до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Про причину неявки суд не повідомив.

Суд вважав можливим провести розгляд справи в заочному порядку з ухваленням заочного рішення, оскільки позивач в окремій заяві не заперечував проти такого порядку вирішення спору.

Дослідивши матеріали справи в межах заявлених позовних вимог та на підставі наданих сторонами доказів, судом встановлені наступні факти та відповідні їм правовідносини.

Зокрема, як вбачається з матеріалів справи, позивач ОСОБА_1 перебуває в трудових відносинах з ДП «Хлібна база № 76» Державного агентства резерву України з 09.12.2011 (наказ № 477-к від 09.12.2011).

Згідно довідки про нараховану та невиплачену заробітну плату за № 50, виданої ДП «Хлібна база № 76» Державного агентства резерву України 24.06.2022, заборгованість по заробітній платі підприємства перед позивачем за період з 01.09.2020 по 01.03.2022 становить 39628 грн. 88 коп. (без утримання обов`язкових платежів, зборів).

Відповідно до ст. 43Конституції України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.

Законодавство про працю складається з Кодексу законів про працю України та інших актів законодавства України, прийнятих відповідно до нього (ст. 4 КЗпП України).

Згідно ч.1 ст. 21 Закону України «Про оплату праці» працівник має право на оплату своєї праці відповідно до актів законодавства і колективного договору на підставі укладеного трудового договору.

Відповідно дост.94КЗпП України заробітна плата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

У разі коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні (ч.ч. 1, 2 ст. 115 КЗпП України).

Своєчасність та обсяги виплати заробітної плати працівникам не можуть бути поставлені в залежність від здійснення інших платежів та їх черговості (ч.6 ст. 24 Закону України «Про оплату праці).

Відповідно до ст.ст.12,81ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на яківона посилається як на підставу своїхвимог абозаперечень,крім випадків, встановлених цим Кодексом, підтвердивши їх доказами (фактичними даними)з дотриманням вимог ст.ст.77, 78 ЦПК України.

Між тим, відповідачем вказаний розрахунок заборгованості по заробітній платі не спростовано, не надано доказів відсутності останньої або іншого розміру.

Отже, з відповідача на користь позивача належить до стягнення заборгованість по заробітній платі за період з 01.09.2020 по 01.03.2022 в розмірі 39628 грн. 88 коп. (без утримання обов`язкових платежів, зборів).

Що стосується індексації заробітної плати.

Згідно ст. 1, ч. 1 ст. 2, ст. 4 Закону України«Про індексацію грошових доходів населення» індексація грошових доходів населення - це встановлений законами та іншими нормативно-правовими актами України механізм підвищення грошових доходів населення, що дає можливість частково або повністю відшкодувати подорожчання споживчих товарів і послуг.

Об`єктом індексації грошових доходів населення є оплата праці (грошове забезпечення) як грошовий дохід громадян, одержаний ними в гривнях на території України і який не має разового характеру.

Індексація грошових доходів населення проводиться в разі, коли величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації, який установлюється в розмірі 103 відсотка. Обчислення індексу споживчих цін для індексації грошових доходів населення провадиться наростаючим підсумком, починаючи з місяця введення в дію цьогоЗакону. Для проведення подальшої індексації грошових доходів населення обчислення індексу споживчих цін починається за місяцем, у якому індекс споживчих цін перевищив поріг індексації, зазначений у ч. 1 цієї статті. Підвищення грошових доходів населення у зв`язку з індексацією здійснюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому опубліковано індекс споживчих цін.

Правила обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації та сум індексації грошових доходів встановлені Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ за № 1078 від 17.07.2003. Зазначені правила поширюються на підприємства, установи та організації незалежно від форми власності і господарювання, державних та приватних виконавців, а також на фізичних осіб, що використовують працю найманих працівників.

Проте позивачем, у порушення ст.ст.12,81ЦПК України, не надано належних та допустимих доказів того, що індексація заробітної плати відповідачем протягом спірного періоду не проводилась, в тому числі не надано інформації щодо розміру тарифної ставки (окладу) позивача, підвищення тарифної ставки (окладу), якщо останнє мало місце та коли.

За такого позовні вимоги ОСОБА_1 у цій частині задоволенню не підлягають.

Відповідно до положеньст. 141 ЦПК Україниз відповідача (пропорційно до розміру задоволених позовних вимог) підлягає стягненню на користь держави судовий збір у розмірі 982 грн. 48 коп. (992,40 х 99 %).

Керуючись ст.ст.12,13,76-83,141,259,263 - 265,280-282,289 ЦПК України, суд

ухвалив:

позовні вимоги ОСОБА_1 до Державного підприємства «Хлібна база № 76» Державного агентства резерву України про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати задовольнити.

Стягнути з Державного підприємства «Хлібна база № 76» Державного агентства резерву України, місце знаходження юридичної особи: Миколаївська область, Арбузинський район, селище Кавуни, вулиця Елеваторна, будинок 10, ідентифікаційний код юридичної особи: 20885124, на користь ОСОБА_1 , який зареєстрований адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 , нараховану, але невиплачену заробітну плату в розмірі 39628 (тридцять дев`ять тисяч шістсот двадцять вісім) грн. 88 коп. (без утримання обов`язкових платежів, зборів).

У задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до Державного підприємства «Хлібна база №76» Державного агентства резерву України про стягнення індексації заробітної плати відмовити.

Стягнути з Державного підприємства «Хлібна база №76» Державного агентства резерву України, місце знаходження юридичної особи: Миколаївська область, Арбузинський район, селище Кавуни, вулиця Елеваторна, будинок 10, ідентифікаційний код юридичної особи: 20885124, на користь держави судові витрати в розмірі 982 (дев`ятсот вісімдесят дві) грн. 48 коп.

Заочне рішення може бути переглянуто Вознесенським міськрайонним судом Миколаївської області шляхом подачі заяви відповідачем про перегляд заочного рішення протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення може бути оскаржено позивачем в апеляційному порядку до Миколаївського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене відповідачем в апеляційному порядку.

Суддя Л.В. Лузан

Дата ухвалення рішення24.10.2022
Оприлюднено26.10.2022

Судовий реєстр по справі —473/2203/22

Рішення від 24.10.2022

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні