Постанова
від 23.10.2007 по справі 6/171-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/171-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"23" жовтня 2007 р.                                                           Справа № 6/171-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Ситюка В.Г. при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Каховської ОДПІ м.Каховка Херсонської області

до СКП Костогризівської сільської ради "Сількомунгосп" Каховського району Херсонської області  

про   припинення юридичної особи

за участю представників сторін:  

від  позивача: Кубатко Ю.В. - держ.податк.інспектор, дов. у справі,

від  відповідача: не прибув

в с т а н о в и в:

          З заявою про перегляд постанови господарського суду Херсонської області від 29.08.07р. за нововиявленими обставинами до суду звернувся позивач - Каховська ОДПІ, мотивуючи свої вимоги наявністю обставин, що мають істотне значення для справи і не були та не могли бути відомі заявнику та суду на час розгляду справи, а саме надання відповідачем до органів ДПС передбаченої  законодавством податкової звітності після порушення провадження у справі за заявою податкової інстанції.

          В судовому засіданні представником позивача вимоги про перегляд постанови суду за нововиявленими обставинами підтримано з підстав зазначених у заяві, просить переглянути постанову суду від 29.08.07р., якою задоволені позовні вимоги і припинено юридичну особу відповідача, з посиланням на подання відповідачем після порушення провадження у справі до органів ДПС необхідної податкової звітності та її прийняття податковою інспекцією.

          На думку заявника, зазначена обставина є нововиявленою та має істотне значення для справи. Просить переглянути постанову суду та скасувати її і закрити провадження у адміністративній справі у зв'язку з відмовою позивача від позову, про що подано до суду відповідну заяву.

          Заслухавши представника позивача, розглянувши матеріали справи, заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, суд вважає заяву такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

          Відповідно до ст. 245 КАС України постанова або ухвала суду, що набрала законної сили, може бути переглянута у зв'язку з нововиявленими обставинами.

          Відповідно до ст. 246 КАС України особи, які брали участь у справі, а також особи які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки, мають право подати заяву про перегляд судового рішення будь-якої  інстанції, яке набрало законної сили, за нововиявленими обставинами.

          Як вбачається з матеріалів справи, постановою господарського суду від 29.08.07р. задоволено позовні вимоги Каховської ОДПІ і припинено юридичну особу відповідача - СКП Костогризівської сільської ради "Сількомунгосп"  у зв'язку з неподанням останнім на протязі більше року до органів ДПС податкових декларацій та документів фінансової звітності відповідно до закону.

          В той же час, як вбачається з наданих позивачем до суду податкових декларацій відповідача з податку на прибуток підприємства за 2004, 2005, 2007р.р. відповідачем  03.08.07р. подано до податкової інспекції податкові декларації, які прийняті ДПІ після порушення провадження у справі (03.08.07р.), що вбачається з відмітки вхідної кореспонденції ДПІ.

          Зазначена обставина не була відома на час розгляду справи, має істотне значення  для вирішення спору та є нововиявленою обставиною, у зв'язку з чим постанова суду від 29.08.07р. переглядається за нововиявленими обставинами в порядку ст. 245 КАС України.

          Як слідує з матеріалів справи, відповідач - СКП Костогризівської сільської ради "Сількомунгосп" є юридичною особою і суб'єктом підприємницької діяльності - код ЄДРПОУ № 32989704.

          Як платник податків відповідач знаходиться на обліку в Каховській ОДПІ.

          У зв'язку з неподанням відповідачем передбаченої податкової звітності, позивач звернувся до суду з позовом про припинення юридичної особи відповідача.

          В подальшому у зв'язку з поданням відповідачем передбаченої законодавством звітності позивачем подано до суду заяву про відмову від позову та закриття провадження у справі .

          За таких обставин, враховуючи, що заява позивача про відмову від позову є його вільним волевиявленням, не порушує прав і охоронюваних законом інтересів інших осіб, вона приймається судом.

          Провадження у справі у зв'язку з відмовою позивача від позову підлягає закриттю.

          Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 157, 245, 253 КАС України, суд,  

постановив:

          1.Постанову господарського суду Херсонської області від 29.08.07р. скасувати.

          2.Провадження у справі закрити.

3.Роз"яснити сторонам, що дана постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не буде подано. Якщо буде подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Заява про апеляційне оскарження постанови суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

        Суддя                                                                                         В.Г. Ситюк

Дата ухвалення рішення23.10.2007
Оприлюднено31.10.2007
Номер документу1069353
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/171-ап-07

Постанова від 23.10.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 29.08.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні