Рішення
від 24.10.2022 по справі 924/539/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"24" жовтня 2022 р. Справа № 924/539/22

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Вибодовського О.Д. при секретарі судового засідання Сорока Д.В. розглянувши матеріали

за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Нова Мрія", м. Кам`янець-Подільський

до Комунального підприємства "Управлінська компанія "Житловик" Камянець-Подільської міської ради, м. Кам`янець-Подільський

про зобов`язання вчинити дії

Представники сторін:

Від позивача: Слободян В.Р. - директор;

Від відповідача: не з"явився

В судовому засіданні відповідно до ст.240 ГПК України проголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Суть спору:

До господарського суду Хмельницької області надійшла позовна заява Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Нова Мрія", м. Кам`янець-Подільський до Комунального підприємства "Управлінська компанія "Житловик" Камянець-Подільської міської ради, м. Кам`янець-Подільський про зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 04.08.2022р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 04.10.2022р. закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті.

Присутній в судовому засіданні представник позивача наполягав на задоволенні позову, обгрунтовуючи доданими до матеріалів справи доказами.

Представник відповідача в засідання суду не з"явився, відзиву на позов суду не надав.

Згідно ч. 4 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін; кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

Стаття 43 Господарського процесуального кодексу України зобов`язує сторони добросовісно користуватись належними їм процесуальними правами.

В силу ч. 1 ст. 76 Господарського процесуального кодексу України належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування.

Згідно ч.1 ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Судом встановлено, що сторонам, згідно вимог Господарського процесуального кодексу України, надавалась в повному обсязі можливість щодо обґрунтування їх правової позиції по суті справи та подання доказів, чим забезпечено принцип змагальності.

Відповідно до п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 р. про те, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку, що кореспондується з обов`язком добросовісно користуватися наданими законом процесуальними правами, утримуватись від дій, що зумовлюють затягування судового процесу, та вживати надані процесуальним законом заходи для скорочення періоду судового провадження (п. 35 рішення Європейського суду з прав людини від 07 липня 1989 р. у справі Юніон Еліментарія Сандерс проти Іспанії (Alimentaria Sanders S.A. v. Spain).

Обов`язок швидкого здійснення правосуддя покладається, в першу чергу, на відповідні державні судові органи. Розумність тривалості судового провадження оцінюється в залежності від обставин справи та з огляду на складність справи, поведінки сторін, предмету спору. Нездатність суду ефективно протидіяти недобросовісно створюваним учасниками справи перепонам для руху справи є порушенням п. 1 ст. 6 даної Конвенції (§ 66 69 рішення Європейського суду з прав людини від 08 листопада 2005 р. у справі Смірнова проти України). Розумним, зокрема, вважається строк, що є об`єктивно необхідним для виконання процесуальних дій, прийняття процесуальних рішень та розгляду і вирішення справи з метою забезпечення своєчасного (без невиправданих зволікань) судового захисту.

З урахуванням практики Європейського суду з прав людини критеріями розумних строків є: правова та фактична складність справи; поведінка заявника, а також інших осіб, які беруть участь у справі, інших учасників процесу; поведінка органів державної влади (насамперед суду); характер процесу та його значення для заявника (справи Федіна проти України від 02 вересня 2010 р., Смірнова проти України від 08 листопада 2005 р., Матіка проти Румунії від 02 листопада 2006 р., Літоселітіс проти Греції від 05 лютого 2004 р. та інші).

Враховуючи обставини справи, належне повідомлення сторін про наявність судового спору та надання можливості забезпечити в повному обсязі право на захист, обов`язок дотримання принципу розумних строків вирішення спору, суд, керуючись з ч. 9 ст. 165 ГПК України, ч. 2 ст. 178 ГПК України, вирішує спір за наявними матеріалами справи.

Розглядом матеріалів справи встановлено:

Рішенням загальних зборів від 17 червня 2021 року, оформленим протоколом № 1, створено ОСББ "Нова Мрія", яке 28.07.2021 року зареєстровано в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців.

Вищевказаним протоколом загальних зборів співвласників багатоквартирнго будинку за № 64 по вул.Князів Коріатовичів, 64 в м.Кам`янець-Подільському Хмельницької області, вирішено створити ОСББ «Нова Мрія», затверджено Статут об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, обрано правління ОСББ, обрано ревізійну комісію ОСББ, обрано уповноваженого представника для підготовки, підписання та подання усіх необхідних документів на проведення державної реєстрації; затверджено розмір внеску на утримання будинку та прибудинкової території.

Протоколом №1 від 17.06.2021 року загальних зборів співласників багатоквартирного будинку по вул.Князів Коріатовичів, 64 також затверджено Статут об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Нова Мрія».

Відповідно до протоколу зборів правління ОСББ «Нова Мрія» від 24.06.2021 р. обрано голову правління та надано повноваження щодо підготовки, підписання та подання необхідних документів для проведення змін в державній реєстрації.

До створення ОСББ «Нова Мрія» надавачем послуг з утримання та ремонту будинку та прибудинкової території було віднесено до комунального підприємства «Управлінська компанія «Житловик», що підтверджується договором б/н від 01.07.2021 р.

17.08.2021 року за вих. №15 позивачем на адресу відповідача було направлено лист-вимогу щодо необхідності передачі позивачу примірника технічної та іншої передбаченої законодавством документації на будинок по вул.Князів Коріатовичів, 64 в зв`язку із створенням ОСББ «Нова Мрія».

17.08.2021 року за вихідним № 01-20/256 Управлінська компанія «Житловик» направила лист голові ОСББ «Нова Мрія» де зазначено, що для перевірки законності створення ОСББ «Нова Мрія» необхідно надати копію протоколів проведення зборів з підписами мешканців.

На повторне звернення ОСББ «Нова Мрія» від 16.06.2022 року відповідач в чергове документацію на будинок не передав посилаючись на те, що послуги надаються на підставі раніше укладеного договору від 01.07.2021 року.

Додаткових вимог для передачі даної документації від попереднього балансоутримувача, Законом України "Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку" не встановлено.

Всупереч вказаних положень Закону відповідач утримує та не передає проектно - технічну документацію на зазначений будинок. Протягом серпня 2021 року - червня 2022 року головою ОСББ «Нова Мрія» вживалися всі можливі заходи щодо отримання проектно - технічної документації на будинок по вул. Князів Коріатовичів, 64, м.Кам`янець-Подільський.

Через відсутність технічної документації позивач не може самостійно заключити договора на електропостачання, вивезення сміття, прибирання приміщень загального користування прибудинкової території під`їздів та інше.

Позивачем направлялися листи від 15.06.2022 року КП УК «Житловик», від 11.05.2022 року міському голові м.Кам`янець-Подільський, заява від 23.05.2022 року до Кам`янець-Подільського районного управління поліції, звернення до Кам`янець-Подільської окружної прокуратури від 25.05.2022 року. При цьому жодних результатів досягнуто не було, відповідач вимог щодо надання позивачу проектно - технічної документації не виконав, у зв"язку із чим позивач звернутися до суду за захистом свої прав та інтересів.

Аналізуючи подані докази, оцінюючи їх у сукупності, суд до уваги бере таке:

У відповідності до ст.11 ЦК України цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а підставою виникнення цивільних прав та обов`язків є договори та інші правочини. Правочин, різновидом якого є договори - основний вид правомірних дій - це волевиявлення осіб, безпосередньо спрямовані на виникнення, зміну або припинення цивільних прав і обов`язків. При цьому, ст.12 ЦК України передбачає, що особа здійснює свої цивільні права вільно на власний розсуд.

Частиною 1 ст.15 ЦК України закріплено право кожної особи на захист свого цивільного права у випадку його порушення, невизнання або оспорювання.

Порушення права пов`язано з позбавленням його володільця можливості здійснити (реалізувати) своє право повністю або частково.

При оспорюванні або невизнанні права виникає невизначеність у праві, викликане поведінкою іншої особи.

Отже, порушення, невизнання або оспорювання суб`єктивного права є підставою для звернення особи за захистом свого права із застосуванням відповідного способу захисту.

Згідно з ч.1 ст.16 ЦК України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

В пунктах 1-10 ч.2 ст.16 ЦК України наведено перелік способів захисту цивільних прав та інтересів.

До того ж, суд може захистити цивільне право або інтерес іншим способом, що встановлений договором або законом.

В силу частини 1 статті 20 ЦК України право на захист особа здійснює на свій розсуд.

При цьому, розпорядження своїм правом на захист є диспозитивною нормою цивільного законодавства, яке полягає у наданні особі, яка вважає свої права порушеними, невизнаними або оспорюваними, можливості застосувати способи захисту, визначені законом або договором.

Згідно ст.20 Господарського кодексу України, Держава забезпечує захист прав і законних інтересів суб`єктів господарювання та споживачів. Кожний суб`єкт господарювання та споживач має право на захист своїх прав і законних інтересів. Права та законні інтереси зазначених суб`єктів захищаються шляхом: визнання наявності або відсутності прав, визнання повністю або частково недійсними актів органів державної влади та органів місцевого самоврядування, актів інших суб`єктів, що суперечать законодавству, ущемлюють права та законні інтереси суб`єкта господарювання або споживачів; визнання недійсними господарських угод з підстав, передбачених законом; відновлення становища, яке існувало до порушення прав та законних інтересів суб`єктів господарювання; припинення дій, що порушують право або створюють загрозу його порушення; присудження до виконання обов`язку в натурі; відшкодування збитків; застосування штрафних санкцій; застосування оперативно-господарських санкцій; застосування адміністративно-господарських санкцій; установлення, зміни і припинення господарських правовідносин; іншими способами, передбаченими законом. Порядок захисту прав суб`єктів господарювання та споживачів визначається цим Кодексом, іншими законами.

Як вбачається із матеріалів справи Рішенням загальних зборів від 17 червня 2021 року, оформленим протоколом № 1, створено ОСББ "Нова Мрія", яке 28.07.2021 року зареєстровано в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців.

Вищевказаним протоколом загальних зборів співвласників багатоквартирнго будинку за № 64 по вул.Князів Коріатовичів, 64 в м.Кам`янець-Подільському Хмельницької області, вирішено створити ОСББ «Нова Мрія», затверджено Статут об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, обрано правління ОСББ, обрано ревізійну комісію ОСББ, обрано уповноваженого представника для підготовки, підписання та подання усіх необхідних документів на проведення державної реєстрації; затверджено розмір внеску на утримання будинку та прибудинкової території.

Рішення про створення ОСББ було прийнято на загальних зборах, оскільки проголосувало більше половини загальної кількості усіх співласників будинку, належним чином рішення прийняте і оформлене протоколом, ніким не оскаржувалося та не скасовано, а відтак поширюється на всіх без винятку співласників будинку.

Згідно з частиною 1 статті 1 Закону України "Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку" об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об`єднання) - це юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

Частинами 1, 4 статті 4 Закону України "Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку" встановлено, що об`єднання створюється для забезпечення і захисту прав співвласників та дотримання їхніх обов`язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами. Основна діяльність об`єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав співвласників на володіння та користування спільним майном співвласників, належне утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов`язань, пов`язаних з діяльністю об`єднання.

Протоколом №1 від 17.06.2021 року загальних зборів співласників багатоквартирного будинку по вул.Князів Коріатовичів, 64 також затверджено Статут об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Нова Мрія».

Відповідно до протоколу зборів правління ОСББ «Нова Мрія» від 24.06.2021 р. обрано голову правління та надано повноваження щодо підготовки, підписання та подання необхідних документів для проведення змін в державній реєстрації.

До створення ОСББ «Нова Мрія» надавачем послуг з утримання та ремонту будинку та прибудинкової території було віднесено до комунального підприємства «Управлінська компанія «Житловик», що підтверджується договором б/н від 01.07.2021 р.

Згідно з частиною 18 статті 6 Закону України "Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку" колишній балансоутримувач багатоквартирного будинку або особа, яка здійснювала управління багатоквартирним будинком до створення об`єднання, у тримісячний строк з дня державної реєстрації об`єднання забезпечує передачу об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку примірника технічної та іншої передбаченої законодавством документації на будинок, а також документа, на підставі якого багатоквартирний будинок прийнято в експлуатацію, технічного паспорта і планів інженерних мереж.

17.08.2021 року за вих. №15 позивачем на адресу відповідача було направлено лист-вимогу щодо необхідності передачі позивачу примірника технічної та іншої передбаченої законодавством документації на будинок по вул.Князів Коріатовичів, 64 в зв`язку із створенням ОСББ «Нова Мрія».

17.08.2021 року за вихідним № 01-20/256 Управлінська компанія «Житловик» направила лист голові ОСББ «Нова Мрія» де зазначено, що для перевірки законності створення ОСББ «Нова Мрія» необхідно надати копію протоколів проведення зборів з підписами мешканців.

На повторне звернення ОСББ «Нова Мрія» від 16.06.2022 року відповідач в чергове документацію на будинок не передав посилаючись на те, що послуги надаються на підставі раніше укладеного договору від 01.07.2021 року.

Додаткових вимог для передачі даної документації від попереднього балансоутримувача, Законом України "Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку" не встановлено.

Всупереч вказаних положень Закону відповідач утримує та не передає проектно - технічну документацію на зазначений будинок. Протягом серпня 2021 року - червня 2022 року головою ОСББ «Нова Мрія» вживалися всі можливі заходи щодо отримання проектно - технічної документації на будинок по вул. Князів Коріатовичів, 64, м.Кам`янець-Подільський.

Через відсутність технічної документації позивач не може самостійно заключити договора на електропостачання, вивезення сміття, прибирання приміщень загального користування прибудинкової території під`їздів та інше.

Позивачем направлялися листи від 15.06.2022 року КП УК «Житловик», від 11.05.2022 року міському голові м.Кам`янець-Подільський, заява від 23.05.2022 року до Кам`янець-Подільського районного управління поліції, звернення до Кам`янець-Подільської окружної прокуратури від 25.05.2022 року. При цьому жодних результатів досягнуто не було, відповідач вимог щодо надання позивачу проектно - технічної документації не виконав, у зв"язку із чим позивач звернутися до суду за захистом свої прав та інтересів.

Управління багатоквартирним будинком здійснює об`єднання через свої органи управління. Об`єднання самостійно визначає порядок управління багатоквартирним будинком та може змінити його у порядку, встановленому цим Законом та статутом об`єднання (частини 1, 3 статті 12 Закону України "Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку").

Частиною першою статті 9 Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" унормовано, що управління багатоквартирним будинком здійснюється його співвласниками. За рішенням співвласників усі або частина функцій з управління багатоквартирним будинком можуть передаватися управителю або всі функції - об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку (асоціації об`єднань співвласників багатоквартирного будинку).

Статтею 10 вказаного Закону передбачено, що співвласники приймають рішення щодо управління багатоквартирним будинком на зборах у порядку, передбаченому цією статтею. Якщо у багатоквартирному будинку в установленому законом порядку утворено об`єднання співвласників, проведення зборів співвласників та прийняття відповідних рішень здійснюється згідно із законом, що регулює діяльність об`єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Відповідно до частини 1 статті 1 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" балансоутримувач будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд (далі - балансоутримувач) - це власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну та іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію згідно з законом.

Згідно ч.4 ст.236 ГПК України, при виборі і застосуванні норми права до спірних правовідносин суд враховує висновки щодо застосування норм права, викладені в постановах Верховного Суду.

Так, у постанові від 05 липня 2019 року в справі № 910/6167/18 Верховний Суд у складі суддів об`єднаної палати Касаційного господарського суду прийшов до таких висновків, що відповідно до вимог ч.18 статті 6 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» у Експлуатаційної компанії як балансоутримувача багатоквартирного будинку після державної реєстрації ОСББ виник обов`язок у тримісячний строк передати йому спірну документацію на будинок. Оскільки строк виконання Експлуатаційною компанією свого зобов`язання з передачі ОСББ спірної документації є таким, що настав, суди дійшли правомірного та обґрунтованого висновку щодо задоволення позову. При цьому обставини фактичної наявності або відсутності такої документації у відповідача не мають істотного значення для вирішення цієї категорії спорів, оскільки відповідно до частини п`ятої статті 5 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» така документація повинна була бути передана замовником будівництва або попереднім власником будинку відповідачу, а у випадку відсутності документації на багатоквартирний будинок він відповідно до вимог частини дев`ятнадцятої статті 6 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» зобов`язаний відновити її за власний рахунок.

При цьому об`єднана палата Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду дійшла висновку про те, що передбачений частиною вісімнадцятою статті 6 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» обов`язок попереднього балансоутримувача будинку з передачі документації на будинок об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку виникає у нього з дня державної реєстрації об`єднання тане залежить від прийняття об`єднанням рішення про передачу йому функцій з управління будинком та про прийняття будинку на баланс, оскільки будь-яких інших умов, крім державної реєстрації об`єднання, для передачі документації від попереднього балансоутримувача Законом не визначено.

Аналогічна правова позиція висловлена Верховним Судом у складі суддів об`єднаної палати Касаційного господарського суду в постановах Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду № 917/1208/18 від 13.11.2019, № 921/753/16-г/11 від 11.06.2019.

На обов`язок відповідача з передачі документації на будинок об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку жодним чином не впливають обставини чинності чи нечинності договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, а тому відповідно такі дії з передачі документації попередній управитель згідно вимог законодавства повинен вчинити у зв`язку з державною реєстрацією ОСББ, а не у зв`язку з розірванням договору та лише після такого розірвання і надання про це доказів.

Відповідно до частини 1 статті 385 Цивільного кодексу України, власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (будинках) для забезпечення експлуатації такого будинку (будинків), користування квартирами та нежитловими приміщеннями та управління, утримання і використання спільного майна багатоквартирного будинку (будинків) можуть створювати об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (будинків). Таке об`єднання є юридичною особою, що створюється та діє відповідно до закону та статуту.

Перелік технічної документації на багатоквартирний будинок затверджено наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 17.07.2018р. № 176 (за реєстраційним № 930/32382 в Міністерстві юстиції України 16.08.2018), який набрав чинності 14.09.2018р.

До технічної документації на багатоквартирний будинок згідно з вказаним Переліком належить:

- технічний паспорт на багатоквартирний будинок;

- паспорт об`єкта, складений за результатами обстеження прийнятих в експлуатацію об`єктів будівництва;

- енергетичний сертифікат і звіт про обстеження інженерних систем;

- проектна документація зі схемами влаштування внутрішньобудинкових систем;

- документ, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів;

- технічна документація обладнання котелень;

- технічна документація на ліфти;

- план земельної ділянки;

- акти приймання-передавання технічної документації на багатоквартирний будинок;

- паспорти, гарантійні документи, акти випробування, повірки й опломбування та інші технічні документи на системи, мережі, встановлені прилади, устаткування та обладнання у багатоквартирному будинку.

Статтями 13,14, 526 Цивільного кодексу України визначено, що цивільні права і обов`язки здійснюються та виконуються у межах, наданих договором або актами цивільного законодавства. При здійсненні своїх прав особа зобов`язана утримуватись від дій, які могли б порушити права інших осіб, не допускається зловживання правами. Зобов`язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ст.ст. 73, 74, ГПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Частиною 1, ст.86 ГПК України визначено, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Враховуючи вищевикладене, оцінивши всі обставини справи, давши їм правову оцінку, суд прийшов до висновку про задоволення позовних вимог.

Згідно ч.9, ст.129 ГПК України витрати по оплаті судового збору покладаються на відповідача.

Керуючись ст. ст. 2, 4, 74, 86, 129, 233, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Зобов`язати Комунальне підприємство «Управлінська компанія «Житловик» (код ЄДРПОУ 03355904, вул.Гунська, 7/9 м.Кам`янець-Подільський, Хмельницької області) передати за актом приимання-передачі на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Нова Мрія» (код ЄДРПОУ 44171690, вул.Князів Коріатовичів, 64 м.Кам`янець-Подільський Хмельницької області) примірник технічної та іншої передбаченої законодавством документації на багатоквартирний будинок по вул.Князів Коріатовичів, 64 у м.Ка`янець-Подільський Хмельницької області, а саме:

- технічний паспорт на багатоквартирний будинок;

- паспорт об`єкта, складений за результатами обстеження прийнятих в експлуатацію об`єктів будівництва;

- документи на підставі яких будинок введено в експлуатацію та документ, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів;

- план інженерних мереж будинку (електромережі, мережі водовідведення, водопостачання, теплопостачання, газопостачання);

- енергетичний сертифікат і звіт про обстеження інженерних систем;

- проектну документацію зі схемами влаштування внутрішньобудинкових систем;

- план земельної ділянки;

- дані про виконані роботи з технічного обслуговування і ремонту конструктивних елементів багатоквартирного будинку та інженерних систем за строк дії договору з наданням завірених копій первинної підтверджуючої документації;

- дані про виникнення аварійних ситуацій і технічних несправностей у розрізі конструктивних елементів та інженерних систем за строком дії договору;

- дані щодо бухгалтерського обліку доходів та витрат на утримання багатоквартирного будинку за строк дії договору;

- дані про залишок коштів, що обліковуються на момент припинення договору на окремих банківських рахунках, відкритих управителем, та на поточному рахунку із спеціальним режимом використання;

- паспорти, гарантійні документи, акти випробування, повірки й опломбування та інші технічні документи на системи, мережі, встановлені прилади, устаткування та обладнання у багатоквартирному будинку.

Стягнути з Комунального підприємства «Управлінська компанія «Житловик» (код ЄДРПОУ 03355904, вул.Гунська, 7/9, м.Кам`янець-Подільський, Хмельницької області) на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Нова Мрія» (код ЄДРПОУ 44171690, вул.Князів Коріатовичів, 64, м.Кам`янець-Подільський, Хмельницької області) 2 481,00 грн. (дві тисячі чотириста вісімдесят одну гривню 00 коп.) - витрат по оплаті судового збору.

Видати наказ.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів до Північно - західного апеляційного господарського суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст рішення складено та підписано 26.10.2022р.

Суддя О.Д. Вибодовський

Віддрук 3 прим.:

1- до справи

2- позивачу - АДРЕСА_1 ;

3 - відповідачу - ІНФОРМАЦІЯ_1.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення24.10.2022
Оприлюднено27.10.2022
Номер документу106950650
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, щодо недоговірних зобов’язань спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —924/539/22

Рішення від 24.10.2022

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 13.10.2022

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 04.10.2022

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 12.09.2022

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 03.08.2022

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні