Рішення
від 19.09.2022 по справі 758/12650/19
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/12650/19

Категорія 35

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(ЗАОЧНЕ)

19 вересня 2022 року м. Київ

Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Ковбасюк О.О.,

з участю секретаря судового засідання Макарчук І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Сонце Правди» до ОСОБА_1 про стягнення витрат на утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, -

В С Т А Н О В И В :

У жовтні 2019 року ОСББ «Сонце Правди» звернулось до суду з вищевказаним позовом, в якому просить стягнути з ОСОБА_1 витрати на утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території.

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що ОСББ «Сонце Правди» було створено співвласниками багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 та 05.04.2013 проведено його державну реєстрацію. На підставі Акту приймання-передачі від 01.09.2014 житловий комплекс, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , перебуває на балансі позивача. Відповідач є власником квартири АДРЕСА_1 за зазначеною адресою на підставі договору купівлі-продажу, внаслідок чого разом із правами на квартиру набув обов`язків щодо оплати, зокрема, витрат на управління багатоквартирним будинком. У зв`язку з неналежним виконанням обов`язків з оплати житлово-комунальних послуг за період з 01.09.2016 по 30.06.2019 у відповідача виникла заборгованість у розмірі 7220,47 грн., з яких 5583,60 грн. - основна заборгованість, 323,40 грн. - річні та 1313,33 грн. - інфляційна складова боргу, а тому позивач просить суд стягнути на його користь з відповідача вказану заборгованість, а також судові витрати.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 02.10.2019 головуючим суддею у справі визначено суддю Васильченка О.В.

Ухвалою судді від 06.02.2020 відкрито провадження у справі та призначено справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

До початку розгляду справи по суті, відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27.05.2021 справу передано у провадження судді Подільського районного суду міста Києва Ковбасюк О.О., оскільки суддю Васильченка О.В. згідно з рішенням Вищої ради правосуддя № 798/0/15-21 від 08.04.2021 звільнено з посади судді Подільського районного суду міста Києва у зв`язку з поданням заяви про відставку.

Ухвалою судді від 18.06.2021 справу прийнято до провадження та призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін, надано відповідачу строк для подання відзиву на позов.

Відповідач у встановлений судом строк без поважних причин відзив на позов не надав, тому суд вирішив справу за наявними матеріалами у відповідності до ч.8 ст. 178 ЦПК України.

У судове засідання представник позивача не з`явився, подав до суду клопотання про розгляд справи за його відсутності, не заперечуючи щодо заочного розгляду справи.

Відповідач, будучи повідомленим про дату, час і місце розгляду справи, у судове засідання повторно не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, заяву про розгляд справи за його відсутності до суду не подавав.

За змістом ч. 4 ст. 223, ч. 1 ст. 280 ЦПК України суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів, якщо відповідач, будучи належним чином повідомленим про дату, час і місце розгляду справи, повторно у судове засідання не з`явився без поважних причин або без повідомлення причин неявки, не подав відзив на позов, якщо позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

У зв`язку з розглядом справи за відсутності всіх учасників справи в порядку спрощеного провадження, відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Провівши заочний розгляд справи, дослідивши матеріали справи, суд встановив такі факти і відповідні їм правовідносини та дійшов наступних висновків.

Судом встановлено, що ОСББ «Сонце Правди» було створено співвласниками будинку АДРЕСА_1 та 05.04.2013 проведено його державну реєстрацію, про що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис №10711020000030633.

Відповідач ОСОБА_1 є власником квартири АДРЕСА_1 , що підтверджується договором купівлі - продажу від 13.03.2008.

Крім того, відповідач є співвласником багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 в розумінні Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку».

Відповідно до Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» та Статуту ОСББ «Сонце Правди» об`єднання створюється для забезпечення і захисту прав співвласників та дотримання їхніх обов`язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами та здійснення функцій, що забезпечують реалізацію прав співвласників на володіння та користування спільним майном співвласників, належне утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території.

На підставі Акту приймання-передачі від 01.09.2014 житловий комплекс, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , перебуває на балансі позивача.

Рішеннями Загальних Зборів ОСББ були затверджені розміри внесків для забезпечення утримання та експлуатації будинку та прибудинкової території, затверджено кошториси видатків на надходжень Об`єднань.

На підставі вказаного вище акту та згідно з ч. 1 ст. 9 Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку», ч.1, ч.2 ст. 12, ч.1 ст. 22 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» позивач здійснює управління багатоквартирним будинком АДРЕСА_1 через свої органи управління. Забезпечення утримання та експлуатацію багатоквартирного будинку позивач здійснює на умовах самозабезпечення, а водопостачання, водовідведення, теплопостачання, опалення - як колективний споживач комунальних послуг.

Відповідач, набувши право власності на квартиру АДРЕСА_1 , разом із правами набув щодо неї обов`язки, передбачені ч.3 ст.13 Конституції України, ч.1, ч.3 ст. 11 ЦК України, ч.4 cт. 319 ЦК України, ст. 322 ЦК України, 360 ЦК України, ст. 382 ЦК України, абз. 5,6,8 ч.1 ст. 1, ч.1 ст. 5, ч.1, ч.2 ст. 7, ч.1 cт. 9, cт. 12 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», ст.ст. 10, 15, 20 21, 22, 23 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку», Статутом Об`єднання щодо оплати витрат на управління багатоквартирним будинком (оплата житлово-комунальних послуг, утримання будинку та прибудинкової території, оплати внесків, передбачених рішенням Загальних зборів співвласників).

Згідно з рішенням Загальних зборів об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, прийнятим в порядку письмового опитування та оформленого протоколом №20 від 25.05.2016, для житлових приміщень затверджено тарифи на утримання будинку з розрахунку 4,95 грн./кв.м.

Судом також встановлено, що з вересня 2016 року відповідач припинив оплачувати внески на утримання будинку та прибудинкової території, що призвело до виникнення заборгованості у розмірі 5583,60 грн.

Крім того, позивач вказує на те, що у зв`язку з неналежним виконанням відповідачем свого обов`язку по сплаті внесків та платежів на користь позивача наявні підстави для стягнення з нього також інфляційних втрат, які були обраховані позивачем у розмірі 1313,33 грн., та трьох відсотків річних в розмірі 323,40 грн.

Вирішуючи обґрунтованість таких доводів, суд враховує наступне.

Відповідно до ч.1, ч.4 ст. 4 Закону України № 2866-ІІІ від 29.11.2001 «Про Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» об`єднання створюється для забезпечення і захисту прав співвласників та дотримання їхніх обов`язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами. Основна діяльність об`єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав співвласників на володіння та користування спільним майном співвласників, належне утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов`язань, пов`язаних з діяльністю об`єднання.

Згідно з ч. 1 ст. 7 Закону України «Про Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» статут об`єднання складається відповідно до типового статуту, який затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики і політики у сфері житлово-комунального господарства.

Згідно з п. 1 Розділу І Статуту Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Сонце Правди» (далі - Статут) вказане об`єднання створене власниками квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку за вищезазначеною адресою відповідно до Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку».

Відповідно до п. 1 розділу ІІ Статуту метою створення об`єднання є забезпечення і захист прав співвласників, дотримання ними своїх обов`язків, належне утримання та використання спільного майна будинку, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та цим Статутом.

Пунктом 3 розділу ІІ Статуту визначено, що завданням та предметом діяльності об`єднання є: забезпечення реалізації прав співвласників на володіння та користування спільним майном; забезпечення належного утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території; сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами; забезпечення виконання співвласниками своїх зобов`язань, пов`язаних з діяльністю об`єднання.

Згідно з ч. 1 ст. 22 Закону України «Про Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» для забезпечення утримання та експлуатації багатоквартирного будинку, користування спільним майном у такому будинку, включаючи поточний ремонт, утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, водопостачання та водовідведення, теплопостачання і опалення, вивезення побутових відходів, об`єднання за рішенням загальних зборів має право: задовольняти зазначені потреби самостійно шляхом самозабезпечення; визначати управителя, виконавців окремих житлово-комунальних послуг, з якими усі співвласники укладають відповідні договори; виступати колективним споживачем (замовником) усіх або частини житлово-комунальних послуг.

Таким чином, ОСББ «Сонце Правди» забезпечує утримання та експлуатацію зазначеного багатоквартирного будинку на умовах самозабезпечення. В частині надання житлово-комунальних послуг з водопостачання, водовідведення, теплопостачання та опалення виступає колективним споживачем (замовником).

Згідно з ч. 9 ст. 10 Закону України «Про Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» до виключної компетенції загальних зборів співвласників відноситься, зокрема: затвердження кошторису, балансу об`єднання та річного звіту; визначення порядку сплати, переліку та розмірів внесків і платежів співвласників.

Частиною 20 вказаної статті визначено, що до компетенції правління відноситься, серед іншого, здійснення контролю за своєчасною сплатою співвласниками внесків і платежів та вжиття заходів щодо стягнення заборгованості згідно з законодавством; укладення договорів про виконання робіт, надання послуг та здійснення контролю за їх виконанням.

Відповідно до ч.1 ст. 16 Закону України «Про Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» об`єднання має право відповідно до законодавства та статуту об`єднання: встановлювати порядок сплати, перелік та розміри внесків і платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів; здійснювати контроль за своєчасною сплатою внесків і платежів.

Протоколом засідання правління ОСББ «Сонце Правди» №20 від 25.05.2016 затверджено тарифи на житлово-комунальні послуги в розмірі 4,95 грн. для житлових приміщень та 7,00 грн. для нежитлових приміщень. Індексація проводиться протягом місяця у відповідності до змін цін контрагентів.

Згідно з пп.1,2 п.2 розділу V Статуту співвласник зобов`язаний: виконувати обов`язки, передбачені статутом об`єднання; виконувати рішення статутних органів, прийняті у межах їхніх повноважень.

Відповідно до статті 7 Закону України №417-VIII від 14.05.2015 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» співвласники зобов`язані: виконувати рішення зборів співвласників; своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги. Кожний співвласник несе зобов`язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника.

Згідно з ч. 1 ст. 15 Закону України «Про Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» співвласник зобов`язаний: виконувати обов`язки, передбачені статутом об`єднання; виконувати рішення статутних органів, прийняті у межах їхніх повноважень; своєчасно і в повному обсязі сплачувати належні внески і платежі; виконувати передбачені статутними документами обов`язки перед об`єднанням.

Статтею 13 Закону України «Про Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» передбачено, що у разі відмови співвласника сплачувати внески і платежі на утримання та проведення реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна об`єднання або за його дорученням управитель має право звернутися до суду.

З вищевикладеного вбачається, що оскільки відповідач є власниками квартири АДРЕСА_1 та, відповідно, співвласником вказаного багатоквартирного будинку, він зобов`язаний здійснювати оплату на управління багатоквартирним будинком, сплачувати кошти на утримання будинку та прибудинкової території у розмірах, визначених загальними зборами Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Сонце Правди» та своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги.

На підтвердження неналежного виконання відповідачем зобов`язання по внескам та платежем позивачем надано розрахунок заборгованості, інфляційних втрат та річних по особовому рахунку № НОМЕР_1 за період з 01.09.2016 по 30.06.2019, згідно з яким: розмір боргу становить 5583,60 грн.; інфляційні втрати - 1313,33 грн.; 3 відсотки річних - 323,54 грн, а загалом - 7220,47 грн.

Відповідно до ч. 2 ст. 7 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» кожний співвласник несе зобов`язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника.

Згідно ч. 1 ст. 9 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» управління багатоквартирним будинком здійснюється його співвласниками. За рішенням співвласників усі або частина функцій з управління багатоквартирним будинком можуть передаватися управителю або всі функції - об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку.

Витрати на управління багатоквартирним будинком включають: 1) витрати на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку; 2) витрати на оплату комунальних послуг стосовно спільного майна багатоквартирного будинку; 3) витрати на сплату винагороди управителю в разі його залучення; 4) інші витрати, передбачені рішенням співвласників або законом (ч. 1 ст. 12 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»).

Витрати на управління багатоквартирним будинком розподіляються між співвласниками пропорційно до їхніх часток співвласника, якщо рішенням зборів співвласників або законодавством не передбачено іншого порядку розподілу витрат (ч. 2 ст. 12 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»).

Відповідно до ч.1 ст.15 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» співвласник зобов`язаний виконувати рішення статутних органів, прийняті у межах їхніх повноважень та своєчасно і в повному обсязі сплачувати належні внески і платежі.

Об`єднання має право відповідно до законодавства та статуту об`єднання: встановлювати порядок сплати, перелік та розміри внесків і платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів та здійснювати контроль за своєчасною сплатою внесків і платежів (абз. 6 ст. 16 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»).

Частка співвласника у загальному обсязі внесків і платежів на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку встановлюється пропорційно до загальної площі квартири (квартир) та/або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності (ч.1 ст. 20 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»).

Порядок сплати, перелік та розміри внесків і платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів, встановлюються загальними зборами об`єднання відповідно до законодавства та статуту об`єднання (ч. 2 ст. 21 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»).

Об`єднання оплачує холодну та гарячу воду, теплову та електричну енергію, природний газ, комунальні послуги за цінами (тарифами), встановленими для населення, крім частини таких послуг, що оплачуються власниками нежитлових приміщень.

Внески на утримання і ремонт приміщень або іншого майна, що перебуває у спільній власності, визначаються статутом об`єднання та/або рішенням загальних зборів (ч. 3ст. 23 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку»).

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є: власник, споживач, виконавець, виробник. Виробник послуг може бути їх виконавцем. Особливими учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є балансоутримувач та управитель, які залежно від цивільно-правових угод можуть бути споживачем, виконавцем або виробником.

Згідно з п. 7 Правил користування приміщеннями житлових будинків, затверджених постановою КМУ №45 від 24.01.2006 «Про внесення змін до постанови Кабміну від 08.10.1992 №572», власник та наймач квартири зобов`язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Статтею 509 Цивільного кодексу України визначено, що зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (сплатити гроші), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Зобов`язання має ґрунтуватися на засадах добросовісності, розумності та справедливості.

Статтею 526 ЦК України визначено, що зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а статтею 525 ЦКУ передбачено, що одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається.

Згідно ч. 3 ст. 12 ЦПК України кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч.ч. 1, 5, 6, 7 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом

Відповідачем, всупереч положенню ч. 1 ст. 81 ЦПК України, не надано належних та допустимих доказів своєчасної та у повному обсязі сплати внесків та платежів та відсутності заборгованості перед позивачем по оплаті цих послуг.

Невиконане перед позивачем грошове зобов`язання дає право позивачеві на стягнення з відповідача інфляційного збільшення боргу та 3% річних, як відповідальності за несвоєчасно виконане грошове зобов`язання.

Так, частиною другою статті 625 ЦК України передбачено, що боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Таким чином, зважаючи на те, що між позивачем та відповідачем існують грошові зобов`язання, які відповідачем порушуються, наявна заборгованість підлягає сплаті з урахуванням інфляційних нарахувань та 3% річних.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає встановленим факт порушення прав позивача, тому позовні вимоги щодо стягнення заборгованості по внескам та інших платежам є законними, обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Із урахуванням встановлених вище обставин, суд приходить до висновку, що з ОСОБА_1 підлягає стягненню на користь ОСББ «Сонце Правди» заборгованість за внесками та платежами за період з 01.09.2016 по 30.06.202019 у розмірі 7220,47 грн., із яких: 5583,60 грн. - основна заборгованість; 323,54 грн. - 3 відсотки річних; 1313,33 грн. - інфляційна складова боргу.

Відповідно до ст. 141 ЦПК України з відповідача на користь позивача підлягають стягненню понесені позивачем витрати зі сплати судового збору в розмірі 1921,00 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 10, 81, 89, 141, 247, 258, 259, 263-268, 273, 280-284, 288, 289, ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Позов Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Сонце Правди» до ОСОБА_1 про стягнення витрат на утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Сонце Правди» заборгованість за період з 01.09.2016 по 30.06.2019 у розмірі 7220,47 грн., з яких 5583,60 грн. - основна заборгованість, 323,54 грн. -3 відсотки річних, 1313,33 грн. - інфляційна складова боргу.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Сонце Правди» судовий збір в розмірі 1921,00 грн.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Позивач має право оскаржити заочне рішення в загальному порядку, встановленому цим Кодексом.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Київського апеляційного суду.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених цим Кодексом, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Повне найменування сторін:

позивач - Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Сонце Правди», місцезнаходження: 04108, м. Київ, просп. Правди, 19А, ідентифікаційний код юридичної особи 38669578;

відповідач - ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 .

Суддя О. О. Ковбасюк

Дата ухвалення рішення19.09.2022
Оприлюднено31.10.2022
Номер документу106962390
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —758/12650/19

Рішення від 19.09.2022

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 18.06.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні