Ухвала
від 24.10.2022 по справі 759/14313/22
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 1-кс/759/3754/22

ун. № 759/14313/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2022 року

слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

за участі слідчого ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Святошинського УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_4 погоджене прокурором Святошиснкьої окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022100080002113 від 13.08.2022р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України,

ВСТАНОВИВ:

24.10. 2022р. до Святошинського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого СВ Святошинського УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку у квартирі за місцем проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві власності належить ОСОБА_7 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме відшукання та подальше вилучення грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, документів що свідчать про здійснення діяльності у сфері купівлі-продажу, поставки паливно-мастильних матеріалів, чорнових записів, електронної та комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації, мобільних терміналів (телефонів) які використовує ОСОБА_6 , у своїй діяльності, на яких може міститися інформація щодо місцезнаходження грошових коштів, якими заволоділи протиправним шляхом, укладання завідома підроблених договорів поставки паливних матеріалів, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом, інших речей та документів, що можуть свідчити про причетність осіб до вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання посилався на те, що в період часу з 10 год. по 15 год. 12.08.2022р, невідома особа, шахрайським шляхом, заволоділа грошовими коштами в сумі 1213010 грн., які належать ТОВ "Паливний Партнер"

Допитаний в якості свідка ОСОБА_8 дав наступні показання, що у березні 2019 року він, став директором ТОВ "ПАЛИВНИЙ ПАРТНЕР", фактичний адрес: м. Київ, вул. Електротехнічна, 45, офіс 15 та юридичний адрес: м. Львів, площа Міцкевича, 8, розрахунковий рахунок IBAN НОМЕР_1 в АТ "ОТП БАНК", код ЄРДПО 41505360, ІПН 415053613049. Дане товариство займається купівлею та продажем паливо-мастильних матеріалів в межах території України.

12.08.2022, близько 10 години з метою закупівлі дизельного пального для ЗСУ він, перебуваючи за своїм місцем проживання, а саме за адресою: АДРЕСА_2 , через свій ноутбук зайшов на сайт "ОЛХ", де знайшов оголошення з приводу продажу дизельного пального, під яким було зазначено абонентський номер мобільного телефону НОМЕР_2 , який підписаний під іменем ОСОБА_9 . У подальшому він зателефонував на вищевказаний абонентський номер, де виклик прийняв чоловік, який представився менеджером компанії ТОВ "МОТОТЕХ ЦЕНТР 1", який займається оформленням заявок на продаж дизельного пального. Під час розмови він з ним домовився про купівлю 29,61 тон дизельного пального вартістю за 1 213 010 гривень, при цьому, останній на мою електронну пошту ІНФОРМАЦІЯ_2 зі своєї електронної пошти ІНФОРМАЦІЯ_3 скинув договір поставки, у якому було зазначено постачальника ТОВ "МОТОТЕХ ЦЕНТР 1" в особі директора ОСОБА_10 , розташованого за адресою: м. Київ, вул. Антоновича, буд. 172 , розрахунковий рахунок IBAN НОМЕР_3 , у АТ "Альфа Банк", МФО 300346, код ЄРДПО 42877625, ІПН 428776208305 із засвідченим підписом та печаткою ТОВ "МОТОТЕХ ЦЕНТР 1" код 42877625.

У подальшому підписавши даний договір поставки вислав його на дану електронну адресу. Після чого, цього ж дня, близько 13 години він зайшов на електронний кабінет "ОТП-Банку" та із рахунку ТОВ "ПАЛИВНИЙ ПАРТНЕР" перерахував першу частину грошових коштів в розмірі 1 183 010 гривень на розрахунковий рахунок ТОВ "МОТОТЕХ ЦЕНТР 1", код 42877625, а саме: НОМЕР_4 та цього ж дня, близько 15 години на вказаний рахунок перерахував другу частину грошових коштів у розмірі 30 000 гривень. Здійснивши дану оплату він намагався з`ясувати інформацію, щодо відвантаження пального, телефонувавши на вище вказаний абонентський номер НОМЕР_2 , але виклик ніхто не приймав та згодом даний абонентський номер був вимкнутий. У подальшому дізнався про те, що цього ж дня невідомі особи, телефонували у "ОТП-Банк" і від нашого імені просили провести якнайшвидше даний платіж, при цьому телефонні дзвінки надходили з наступних абонентських номерів: НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 . Крім цього, від представників "ОТП-Банку", дізнався, що вище вказані грошові кошти були перераховані із вище вказаного рахунку отримувача НОМЕР_4 на розрахунковий рахунок НОМЕР_8 , який належить ТОВ "ТОПСЕЛЛ ГРУП", код ЄРДПО 44847854, "УкрГазБанк" засновник ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_4 , проживаюча за адресою: АДРЕСА_1 . Таким чином, вважає, що невідомі особи, зловживаючи довірою, шахрайським шляхом, заволоділи вище вказаними грошовими коштами у сумі 1 213 010 гривень, які належать ТОВ "ПАЛИВНИЙ ПАРТНЕР". Хто саме міг шахрайським шляхом заволодіти вище вказаними грошовими коштами мені не відомо, усі розмови здійснювались шляхом телефонних дзвінків та електронним листуванням, особистих зустрічей не відбувалося.

В ході проведення оперативних заходів встановлено, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_4 , проживаюча за адресою: АДРЕСА_1 може бути причетна до вчинення вказаного злочину та за місцем свого проживання може зберігати, грошові кошти здобуті злочинним шляхом, документи що свідчать про здійснення діяльності у сфері купівлі-продажу, поставки паливно-мастильних матеріалів, чорнові записи, електронну та комп`ютерну техніку, електронні носії інформації, мобільні термінали (телефони) які використовує ОСОБА_6 , у своїй діяльності, на яких може міститися інформація щодо місцезнаходження грошових коштів якими заволоділи протиправним шляхом, укладання завідома підроблених договорів поставки паливних матеріалів, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом.

Відповідно до інформації із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно:

- квартира за адресою: АДРЕСА_1 належить на праві власності ОСОБА_7 .

Згідно статті 30 Конституції України, кожному гарантується недоторканність житла. Не допускається проникнення до житла чи іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання у ньому фізичних осіб, також всі складові такого приміщення.

Відшукуванні речові докази, які зберігаються у вищезазначеному місці, допоможуть з`ясуванню обставин, які підлягають доказуванню у цьому кримінальному провадженні, а саме: події (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення злочину), встановлення правопорушників, їх винуватість у вчинені злочину, мотив та мету вчинення кримінального правопорушення.

У випадку отримання дозволу на обшук до вказаного приміщення, відшукані речі можуть бути використані як доказ винуватості осіб у скоєні злочину та дасть можливість виявити співучасників кримінального правопорушення. Просить клопотання задовольнити.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити.

Вивчивши зміст клопотання і надані суду письмові докази, суд встановив наступне.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим відділом Святошинського управління Головного управління Національної поліції у місті Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №12022100080002113 від 13.08.2022, відкритого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, згідно ч. 2 даної статті, обшук проводиться на підставі слідчого судді.

Обшук, або огляд житла чи іншого володіння особи, обшук особи здійснюються з обов`язковою участю не менше двох понятих незалежно від застосування технічних засобів фіксування відповідної слідчої (розшукової) дії. (частина 7 абзац 2 ст. 223 КПК України).

Обшук - це слідча (розшукова) дія примусового характеру, яка полягає у цілеспрямованому обстеженні приміщень, будівель та ділянок місцевості, що перебувають у віданні обшукуваного, членів його родини або організації чи установи, з метою виявлення, фіксації та вилучення знарядь злочину, зброї, предметів і цінностей, здобутих злочинним шляхом, документів та інших об`єктів, що мають значення для кримінального провадження, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб і їх затримання.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, за своїм внутрішнім переконанням, яке грунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин справи та зважаючи на викладені обставини, наведені вимоги КПК України, клопотання щодо проведення обшуку є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 234, 235, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Святошинського УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_4 погоджене прокурором Святошиснкьої окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022100080002113 від 13.08.2022р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України- задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділу Святошинського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_11 , слідчому слідчого відділу Святошинського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_12 , старшому слідчому слідчого відділу Святошинського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_13 , , старшому слідчому слідчого відділу Святошинського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 , слідчому слідчого відділу Святошинського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_14 , у кримінальному провадженні №12022100080002113 від 13.08.2022 року на проведення обшуку у квартирі за місцем проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві власності належить ОСОБА_7 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме відшукання та подальше вилучення грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, документів, що свідчать про здійснення діяльності у сфері купівлі-продажу, поставки паливно-мастильних матеріалів, чорнових записів, електронної та комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації, мобільних терміналів (телефонів), які використовує ОСОБА_6 , у своїй діяльності, на яких може міститися інформація щодо місцезнаходження грошових коштів, якими заволоділа протиправним шляхом, укладання завідома підроблених договорів поставки паливних матеріалів, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом, інших речей та документів, що можуть свідчити про причетність осіб до вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали - один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.10.2022
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу106971165
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022100080002113 від 13.08.2022р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —759/14313/22

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Петренко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні