Постанова
від 09.10.2007 по справі 01/4528а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКА СЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" жовтня 2007 р. Справа № 01/4528а

Господарський суд Ч еркаської області в складі г оловуючого, судді Чевгуза О.В ., з секретарем Олійник І.С., за у частю представників сторін:

від позивача - Фіялко Р.Т. - п редставник за довіреністю,

від відповідача - предста вник не з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Черкас и справу за позовом Умансько ї об' єднаної державної пода ткової інспекції

до дочірнього підприємств а “Славич” товариства з обме женою відповідальністю “СКС ” с. Вільшана Слобідка, Уманс ького району, Черкаської обл асті

про припинення юридич ної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з поз овом про припинення юридично ї особи відповідача, як суб' єкта підприємницької діяльн ості, що не пов'язане з банкрут ством юридичної особи, з підс тав неподання нею протягом р оку документів фінансової зв ітності та податкових деклар ацій.

Представник позивача в су довому засіданні позовні вим оги підтримала та просила за довольнити.

Відповідач представника в судове засідання не направи в, хоча належним чином був пов ідомлений про час та місце ро згляду справи, про що свідчит ь відмітка на зворотній стор оні ухвали від 14.09.2007 року, відзи ву на позов не надав.

Справа розглянута на підст аві ч. 2 ст. 128 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Вислухавши в судовому засі данні доводи представника по зивача, з' ясувавши всі обст авини справи, суд вважає за не обхідне позов задовольнити п овністю.

Відповідач зареєстрований Уманською районною державно ю адміністрацією 12.11.1996 року, як платник податку взятий на об лік Уманською об' єднаною де ржавною податковою інспекці єю.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни „Про систему оподаткув ання”, положень Закону Украї ни „Про порядок погашення зо бов' язань платників податк ів перед бюджетами та держав ними цільовими фондами” від повідач зобов' язаний подав ати до органів державної под аткової служби та інших конт ролюючих органів податкові д екларації та розрахунки у ст роки встановлені законодавс твом, на підставі яких здійсн юється нарахування та/або сп лата податку, збору (обов' яз кового платежу).

Відповідач останній раз зв ітувався 09.02.2006 року, що підтверд жується довідкою Уманської о б' єднаної державної податк ової інспекції від 06.07.2007 року № 15878/15.

Згідно зі статтею 33 Закону України „Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” від 15.05.2003 року №755-ІV юридична особа п рипиняється в результаті пер едання всього свого майна, пр ав та обов' язків іншим юрид ичним особам - правонаступн икам у результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засно вниками (учасниками) юридичн ої особи або уповноваженим н ими органом, за судовим рішен ням або за рішенням органу де ржавної влади, прийнятим у ви падках, передбачених законом .

В абзаці 5 пункту 2 статті 38 За кону України „Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців ” від 15.05.2003 року №755-ІV визначено, щ о підставою для прийняття су дового рішення щодо припинен ня юридичної особи, що не пов'я зане з банкрутством юридично ї особи, зокрема є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону.

З відповідача на користь Де ржавного бюджету України під лягають стягненню судові вит рати у розмірі 3 грн. 40 коп.

На підставі викладеного , керуючись ст.ст. 94, 161, 163, 186 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повн істю.

Припинити юридичну особу - дочірнє підприємств о “Славич” товариства з обме женою відповідальністю “СКС ” с. Вільшана Слобідка, Уманс ького району, Черкаської обл асті, вул. Петровського,7, код Є ДРПОУ 24412635.

Стягнути з дочірньог о підприємства “Славич” това риства з обмеженою відповіда льністю “СКС” с. Вільшана Сло бідка, Уманського району, Чер каської області, вул. Петровс ького,7, код ЄДРПОУ 24412635, р/р № 260057419 в Черкаській ОД “Райффайзенба нк Аваль” із зарахуванням до державного бюджету через Ум анську об' єднану державну п одаткову інспекцію судові ви трати в сумі 3 грн. 40 коп.

Постанова може бути оскар жена до Київського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез господарський суд Черка ської області шляхом подання заяви про апеляційне оскарж ення на протязі 10 днів з дня ск ладення повного тексту поста нови та наступного подання а пеляційної скарги протягом 2 0 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апел яційна скарга може бути пода на без попереднього подання заяви про апеляційне оскарже ння у строк, встановлений для подання заяви про апеляційн е оскарження.

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцезнаходженням юридичної особи.

Суддя О.В.Чевгуз

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення09.10.2007
Оприлюднено24.06.2010
Номер документу1069738
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/4528а

Постанова від 09.10.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні