Ухвала
від 26.10.2022 по справі 189/848/20
ПОКРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 189/848/20

1-в/189/68/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.10.2022 року смт. Покровське

Покровський районний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі суду в смт.Покровське поданняначальника СинельниківськогоРС №3філії ДУ«Центр пробації»у Дніпропетровськійобласті ОСОБА_4 відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого 15.10.2020 року Покровським районним судом Дніпропетровської області за ст. 121 ч. 1 КК України до 5 (п`яти) років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком на 2 (два) роки, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 про звільнення від призначеного покарання, -

встановив:

Начальник Синельниківського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_4 звернувся до суду з поданням про звільнення ОСОБА_5 від покарання у зв`язку з закінченням строку покарання з випробуванням, посилаючись на те, що вироком Покровського районного суду Дніпропетровської області від 15.10.2020 року його засуджено за ст. 121 ч. 1 КК України до 5 (п`яти) років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком на 2 (два) роки. Також на засудженого покладено обов`язки, передбачені ст.76 КК України. Так, іспитовий строквідносно засудженого ОСОБА_5 закінчився 15.10.2022 року. В період іспитового строку засуджений ОСОБА_5 з`являвся для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, нового злочину не вчинив, однак 07.09.2022 року притягувався до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 127 КУпАП до адміністративного стягнення у вигляді штрафу, за що з ним була проведена профілактична бесіда. За результатами проведеної оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення визначено низький рівень ризику та наявність у засудженого ОСОБА_5 криміногенних потреб «Вживання алкоголю», на подолання яких індивідуальним планом роботи із засудженим були визначені заходи, які засуджений виконав повністю. Тому, просить вирішити питання про звільнення ОСОБА_5 від покарання в зв`язку з закінченням строку покарання з випробуванням.

Фахівець II категорії Синельниківського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_6 в судове засідання не з`явилася, однак подала до суду заяву, згідно якої вищевказане подання підтримує та просить його розглядати за її відсутності. Подання підтримує, просить задовольнити.

Прокурор Покровського відділу Синельниківської окружної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 подання підтримує.

Засуджений ОСОБА_5 в судове засідання не з`явився, надіслав до суду заяву про розгляд подання за його відсутності. Подання підтримує, просить задовольнити.

Згідно ч.5 ст.539 КПК України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Відповідно до ч.1 ст.78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Частиною 2 ст.165 КВК України передбачено, що після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням кримінально-виконавчої інспекції звільняється судом від призначеного йому покарання, контроль за його поведінкою припиняється і засуджений знімається з обліку в кримінально-виконавчій інспекції.

Відповідно до вимог п.9 ч.1 ст.537 КПК України, під час виконання вироків суд має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Суд, вивчивши подання про звільнення від призначеного покарання ОСОБА_5 та матеріали до нього, вважає,що воно підлягає задоволенню. Іспитовий строк відносно засудженого ОСОБА_5 закінчився 15.10.2022 року.

Судом не виявлено обставин, які б свідчили про небажання засудженого стати на шлях виправлення, а тому його слід звільнити від призначеного судом покарання.

На підставі вищевикладеного та керуючись ч. 1 ст. 78 КК України, ст. ст. 372, 539 КПК, суд, -

ухвалив:

Подання начальника Синельниківського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_4 про звільнення ОСОБА_5 від призначеного йому судом покарання у зв`язку з закінченням строку покарання з випробуванням - задовольнити.

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від призначеного йому покарання вироком Покровського районного суду Дніпропетровської області від 15.10.2020 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку через Покровський районний суд Дніпропетровської області шляхом подання апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду протягом 7 днів з дня її оголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію ухвали суду.

Учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні, копія ухвали надсилається не пізніше наступного дня після ухвалення.

Суддя: ОСОБА_1

СудПокровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення26.10.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106985343
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —189/848/20

Ухвала від 26.10.2022

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Вирок від 15.10.2020

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 06.10.2020

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 06.10.2020

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 10.08.2020

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні