Ухвала
від 26.10.2022 по справі 546/167/22
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/167/22

номер провадження 2/546/212/22

У Х В А Л А

26 жовтня 2022 року м. Решетилівка

Решетилівський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Романенко О.О.,

за участю секретаря судового засідання Захарченко Л.Я.,

представника позивача СТОВ «Говтва» адвоката Яковенка О.В.,

представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Кумечко М.С.,

представника відповідача ФГ «Горобець С.Г.» адвоката Гирі А.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Решетилівка у порядку загального позовного провадження цивільну справу № 546/167/22 за позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Горобець С.Г.», третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: державного реєстратора виконавчого комітету Новосанжарської селищної ради Полтавської області Плахотнік Інни Іванівни та Новосанжарської селищної ради Полтавської області про визнання протиправним та скасування рішення про внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, визнання недійсним договору оренди землі та скасування запису у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та за зустрічнимпозовом ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Говтва» про визнання неукладеним договору оренди землі, -

в с т а н о в и в :

У провадженні Решетилівського районного суду Полтавської області перебуває вищевказана цивільна справа.

26.10.2022 представником відповідача за первісним позовом та позивача за зустрічним ОСОБА_1 адвокатом Кумечко М.С. подано до суду клопотання про витребування доказів у якому вона просить:

- витребувати від Головного управління Пенсійного фонду України у Полтавській області (адреса місцезнаходження: вул.Соборності, 66, м.Полтава, 36000, електронна пошта: gu@pl.pfu.gov.ua) оригінал паперової пенсійної справи, померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ), жительки села Хрещате, Решетилівського району Полтавської області;

- витребувати від Полтавського обласного державного нотаріального архіву (адреса місцезнаходження: вул.Шевченка, 13, м.Полтава, 36011, код ЄДРПОУ 3441208) спадкову справу №86/2019, після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , 1923 року народження, РНОКПП НОМЕР_1 , жительки села Хрещате, Решетилівського району Полтавської області.

Клопотання обґрунтоване тим, що в матеріалах справи містяться копія (та витребуваний за ухвалою суду оригінал) договору оренди землі від 22.12.2015 року, нібито, укладений Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю «Говтва» та померлою ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , при цьому спадкоємиця позивачка за зустрічним позовом ОСОБА_1 стверджує, що підпис на даному договорі не належить померлій власниці.

У підготовче судовому засідання з`явилися представник позивача за первісним позовом та відповідача за зустрічним СТОВ «Говтва» - адвокат Яковенко О.В., представники відповідача за первісним позовом та позивача за зустрічним ОСОБА_1 адвокати Кумечко М.С. та Гиря А.В., інші учасники справи не з`явилися, про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлені належним чином.

Представники ОСОБА_1 адвокати Кумечко М.С. та Гиря А.В. у підготовчому судовому засіданні підтримали дане клопотання. Додатково зазначили, що державний нотаріус Решетилівської державної нотаріальної контори в усній розмові повідомив, що після завершення спадкування спадкова справа передається на зберігання до архіву. Пояснили, що у матеріалах пенсійної та спадкової справи знаходяться умовні зразки підпису померлої ОСОБА_2 , які необхідні для подальшого призначення у справі почеркознавчої експертизи.

Представник СТОВ «Говтва» - адвокат Яковенко О.В. при вирішенні даного клопотання покладався на розсуд суду.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Згідно зст.189 ЦПК Українизавданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи те, що інформація, яку у своєму клопотанні просить витребувати представник ОСОБА_1 адвокат Кумечко М.С. має суттєва значення для розгляду даної справи, зокрема призначення у справі почеркознавчої експертизи, сторона позбавлена можливості самостійно отримати вказаний доказ, у матеріалах пенсійної та спадкової справи знаходяться умовні зразки підпису померлої ОСОБА_2 , суд вважає за необхідне задовольнити його у повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 83, 84, 189, 198 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Клопотання представника відповідача за первісним позовом та позивача за зустрічним позовом ОСОБА_1 адвоката Кумечко М.С. про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Головного управління Пенсійного фонду України у Полтавській області (адреса місцезнаходження: вул.Соборності, 66, м.Полтава, 36000, електронна пошта: gu@pl.pfu.gov.ua) оригінал паперової пенсійної справи, померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ), жительки села Хрещате, Решетилівського району Полтавської області.

Витребувати від Полтавського обласного державного нотаріального архіву (адреса місцезнаходження: вул.Шевченка, 13, м.Полтава, 36011, код ЄДРПОУ 3441208) спадкову справу №86/2019, після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , 1923 року народження, РНОКПП НОМЕР_1 , жительки села Хрещате, Решетилівського району Полтавської області.

Витребувані докази надати до суду у десятиденний термін з моменту отримання даної ухвали.

Роз`яснити, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає апеляційному оскарженню окремо від рішення суду.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали виготовлено 28.10.2022.

Суддя О.О. Романенко

СудРешетилівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення26.10.2022
Оприлюднено31.10.2022
Номер документу106997117
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —546/167/22

Постанова від 27.04.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Постанова від 27.04.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Ухвала від 20.01.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Ухвала від 07.12.2022

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 25.11.2022

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 25.11.2022

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні