Вирок
від 27.10.2022 по справі 953/4630/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа№ 953/4630/22

н/п 1-кп/953/782/22

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" жовтня 2022 р. Київський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

обвинуваченої ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Харкові кримінальне провадження №12022220000000156 за обвинуваченням:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уроженки с.Цупівка Дергачівського району Харківської області, громадянки України, із середньою освітою, раніше не судимою, яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживає на час ухвалення вироку за адресою: АДРЕСА_2 ,

у вчиненнікримінальних правопорушень,передбачених ч.1,ч.3ст.358КК України,-

встановив:

Згідно до вимог Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559 (далі Прядок), проводяться обов`язкові попередні (до прийняття на роботу) та періодичні профілактичні медичні огляди (далі - обов`язкові медичні огляди) працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов`язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення акційних хвороб (далі - працівники), та видача їм особистих медичних книжок. Обов`язкові медичні огляди проводяться у закладі охорони здоров`я. При цьому працівник має пройти необхідні обстеження, лікарів-спеціалістів, клінічні, лабораторні та інші види досліджень, що необхідні для проведення обов`язкових медичних оглядів, перелік яких затверджується МОЗ. Для проходження обов`язкового медичного огляду працівникові видається особиста медична книжка, яка після проведення огляду підлягає поверненню роботодавцеві, який забезпечує зберігання цієї книжки. Усі результати обстеження, що проводяться лікарями-спеціалістами (у тому числі лабораторних, клінічних та інших досліджень), обов`язково заносяться до особистої медичної книжки. На підставі результатів обстеження кожен лікар-спеціаліст робить висновок щодо можливості допущення працівника до роботи.

Особиста медична книжка складається на відповідному бланку форми №1-ОМК, містить відомості щодо проходження певною особою медичного огляду та підтверджує відсутність протипоказань для працівника займатися конкретними видами діяльності, видається та посвідчується уповноваженою особою юридичної особи незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, складена з дотриманням визначених законом форм, а саме відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 №150 та має обов`язкові реквізити первинних документів, передбачені ст. 9 гону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», а отже, відповідно до примітки до ст. 358 КК України, є офіційним документом, що містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру.

Так, у лютому 2020 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого проживання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, всупереч вимогам Порядку, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК на бланку серії 10 ЯЯЮ № 443709, який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_6 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документуй який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою.

Крім того, у липні 2020 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії 1ААВ № 124176, який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_7 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська" поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у вересні 2020 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії Ї2ААВ № 011695, який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_8 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у вересні 2020 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії 1ААГ № 451378, який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_9 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у вересні 2020 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії 1ЯЯЮ № 408748, який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_10 та відсутність для останнього протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_11 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у вересні 2020 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_11 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії АДРЕСА_4 , який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_12 та відсутність для останнього протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. З ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у вересні 2020 року, більш точні дату та час в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії АДРЕСА_5 , який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_13 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. З ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у вересні 2020 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії 2ААА № 996610, який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_14 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у вересні 2020 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії АДРЕСА_6 , який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_15 та відсутність для останнього протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. З ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у вересні 2020 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії 1ААГ № 451377, який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_16 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у вересні 2020 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії АДРЕСА_7 , який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_17 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у вересні 2020 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії 1ААВ № 521273, який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_18 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. З ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у травні 2021 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії 1ААВ , який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_19 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. З ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у жовтні 2021 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за адресою: м. Харків, вул. Університетська, 8, згідно попередньої усної домовленості зустрілася із раніше не знайомим їй ОСОБА_20 . В ході розмови останній повідомив про те, що потребує допомоги у проходженні медичного огляду та отриманні особистої медичної книжки форми № 1 -ОМК на його ім`я з метою використання за місцем роботи, повідомив свої анкетні дані.

Після цього, того ж дня ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії 1ААВ № 155061, який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_20 та відсутність для останнього протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у грудні 2021 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії АДРЕСА_8 , який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_21 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у грудні 2021 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії АДРЕСА_9 , який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_22 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у грудні 2021 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії АДРЕСА_10 , який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_23 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Крім того, у грудні 2021 року, більш точні дату та час не встановлено, ОСОБА_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно та повторно, всупереч вимогам Порядку проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, не маючи жодної медичної освіти чи досвіду роботи у медичних установах, підробила офіційний документ - особисту медичну книжку форми № 1-ОМК, яка складається з дотриманням визначених законом форм відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 та містить інформацію, яка підтверджує певні факти, здатні спричинити наслідки правового характеру, на бланку серії АДРЕСА_11 , який заздалегідь був нею придбаний, внісши до нього завідомо неправдиві відомості про проходження обов`язкового медичного огляду ОСОБА_24 та відсутність для останньої протипоказань займатися конкретним видом діяльності. При цьому ОСОБА_5 , надаючи особистій медичній книжці статусу офіційного документу, завірила її печаткою КЗОЗ «Харківська міська поліклініка № 26» ЄДРПОУ 02003698 та печаткою лікаря-терапевта, які заздалегідь придбала за невідомих обставин.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними та протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена винуватою себе у скоєні кримінальних правопорушень визнала, підтвердила факти та обставини вчинення кримінальних правопорушень, викладені вище, їх не оспорювала , у скоєному щиро розкаялась.

Враховуючи, що обвинувачена визнала себе винною у вчинені кримінальних правопорушень, їй роз`яснені наслідки вимог ч.3 ст. 349 КПК України, інші учасники судового провадження не оспорюють обставини даного кримінального провадження, суд вважає недоцільним дослідження доказів, щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

Суд вважає доведеною вину ОСОБА_5 у вчинені кримінальних правопорушень та вірну кваліфікацію її дій за ч. 1 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документуй який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою та за ч.3 ст. 358 КК України, тобто підроблення офіційного документу, який видається та посвідчується установою, і який надає права, з метою використання його іншою особою, вчинене повторно.

Як особа ОСОБА_5 : на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває, не працює, раніше не судимий, за місцем проживання характеризується задовільно.

Обставиною, яка пом`якшує покарання обвинуваченої, суд визнає її щире каяття.

Згідно досудової доповідіШевченківського районноговідділу філії ДУ«Центр пробації» вХарківській області,встановлений середнійризик вчинення обвинуваченою повторногокримінального правопорушеннята середнійрівень ймовірноїнебезпеки длясуспільства.Орган пробації вважаєза можливевиправлення обвинуваченоїбез позбавлення воліабо обмеження волі, зпокладанням додаткового обов`язку не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

При призначенніпокарання обвинуваченій суд,згідно звимогами ст.65КК України,враховує ступіньтяжкості вчинених кримінальних правопорушень,які відноситься докримінального проступкута нетяжких злочинів, конкретні обставини за якими вчинені кримінальні правопорушення, особу винної, наявність обставини, яка пом`якшує покарання обвинуваченої та відсутність обставин, які обтяжують покарання обвинуваченої, і вважає за необхідне призначити їй покарання в межах санкції встановленої ч.1, ч.3 ст. 358 КК України у вигляді обмеження волі .

На підставіч.1 ст.70КК Україниза сукупністюзлочинів,суд вважає занеобхідне призначити ОСОБА_5 покарання шляхом поглинання більшсуворого покаранняменш суворим.

При цьому, враховуючи приведені обставини, враховуючи тяжкість кримінальних правопорушень, особу винної, досудову доповідь Шевченківського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Харківській області, суд приходить до висновків про можливість виправлення обвинуваченої без відбуття покарання, у відповідності до ст. 75 КК України, однак в умовах здійснення контролю за його поведінкою в період строку звільнення від покарання з покладенням обов`язків, передбачених ч.1, ч.2 ст.76 КК України.

В строк відбуття покарання ОСОБА_5 , підлягає зарахуванню строк її попереднього ув`язнення з 18.08.2022р. по 22.08.2022р., із розрахунку одному дню позбавлення волі відповідають два дні обмеження волі, у відповідності до ч.1, ч.5 ст. 72 КК України.

Застава, внесена за ОСОБА_5 , ОСОБА_25 , в сумі 49620 грн. підлягає поверненню заставодавцю, у відповідності до ч.11 ст. 182 КПК України..

Згідно положень ст.124 КПК України витрати на залучення експертів в загальній сумі 27892 грн. 44 коп. підлягають стягненню з обвинуваченої на користь держави.

Питання щодо речових доказів суд вирішує відповідно до ст. 100 КПК України, при цьому скасувавши арешт накладений ухвалами слідчих суддів у відповідності до ч.4 ст. 174 КПК України.

Вилучені грошові кошти у обвинуваченої, суд вважає за необхідне їй повернути, оскільки доказів того, що вилучені гроші отримані ОСОБА_5 , внаслідок вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч.1, ч.3 ст. 358 КК України та/або є доходами від нього, суду не надано.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 100, 349, 370,371 КПК України, суд,-

ухвалив :

ОСОБА_5 визнати винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.3 ст. 358 КК України та призначити їй покарання:

за ч.1 ст. 358 КК України 1 рік обмеження волі;

за ч.3 ст. 358 КК України - 4 роки обмеження волі.

На підставі ч.1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинання більш суворого покарання менш суворим, призначити ОСОБА_5 покарання у вигляді обмеження волі строком 4 роки.

Зарахувати в строк відбуття покарання ОСОБА_5 , строк її попереднього ув`язнення з 18.08.2022р. по 22.08.2022р., із розрахунку одному дню позбавлення волі відповідають два дні обмеження волі.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбуття покарання з випробуванням на іспитовий строк 2 роки.

У відповідності до ч.1, ч. 2 ст.76 КК України зобов`язати ОСОБА_5 : періодичноз`являтися дляреєстрації доуповноваженого органуз питаньпробації; повідомлятиуповноважений органз питаньпробації прозміну місцяпроживання,роботи абонавчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь держави витрати на залучення експертів в сумі 27892 грн. 44 коп.

Повернути ОСОБА_25 суму застави в розмірі 49620грн., яка внесена згідно ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Харкова від 19.08.2022р. справа №953/3745/22 (н/п 1кс/953/2315/22).

Скасувати арешт накладений на речові докази ухвалою слідчого суддів Київського районного суду м.Харкова від 06.01.2022р. №953/12190/21. Речові докази :

- штамп «гостриків не виявлено»; штамп «до роботи допускається»; штамп «поліклініка №26»; штамп «медбюро дзержинського району»; трикутний штамп «для документів»; - штамп «поліклініка №26»; штамп «флюорографія органів грудної клітини»; штамп «без видимих патологій»; штамп «онкоогляд»; штамп «РПФ не виділено»; штамп « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; печатка « ОСОБА_26 »; печатка «врач ОСОБА_27 »; печатка «врач ОСОБА_28 »; печатка «врач ОСОБА_29 »; чорнові записи у кількості чотирнадцяти аркушів паперу; засоби для змочування штампів та печаток у кількості 5 штук;

- порожні бланки особистих медичних книжок 17 шт.; бланки особистих медичних книжок із штампами та печатками «ХМП №26» - 7 шт. та така ж ще одна особиста медична книжка із прикріпленим аркушем паперу на якому є напис - « ОСОБА_30 . Вожатий. ОСОБА_31 . Вожатий.»;

- заповнені особисті медичні книжки із печатками, штампами та особистими даними осіб у кількості 63 шт.: ОСОБА_9 , ОСОБА_16 , ОСОБА_16 , ОСОБА_32 , ОСОБА_17 , ОСОБА_33 , ОСОБА_18 , ОСОБА_13 , ОСОБА_34 , ОСОБА_35 , ОСОБА_36 , ОСОБА_37 , ОСОБА_37 , ОСОБА_38 , ОСОБА_39 , ОСОБА_40 , ОСОБА_41 , ОСОБА_41 , ОСОБА_42 , ОСОБА_42 , ОСОБА_43 , ОСОБА_44 , ОСОБА_45 , ОСОБА_46 , ОСОБА_47 , ОСОБА_48 , ОСОБА_49 , ОСОБА_50 , ОСОБА_51 , ОСОБА_52 , ОСОБА_53 , ОСОБА_54 , ОСОБА_55 , ОСОБА_56 , ОСОБА_57 , серія 1ААВ №311138, ОСОБА_58 , ОСОБА_59 , ОСОБА_60 , ОСОБА_61 , ОСОБА_62 , ОСОБА_62 , ОСОБА_63 , ОСОБА_64 , ОСОБА_22 , ОСОБА_65 , ОСОБА_66 , ОСОБА_67 , ОСОБА_67 , ОСОБА_68 , серія 1ААВ169723, ОСОБА_24 , ОСОБА_69 , ОСОБА_70 , ОСОБА_71 , ОСОБА_72 , ОСОБА_73 , ОСОБА_74 , ОСОБА_75 , ОСОБА_76 , ОСОБА_77 , ОСОБА_78 , ОСОБА_79 ;

- порожні особисті медичні книжки із заповненими прізвищами: ОСОБА_80 , ОСОБА_81 , ОСОБА_82 , ОСОБА_83 , ОСОБА_84 , ОСОБА_85 , ОСОБА_86 , ОСОБА_49 , ОСОБА_50 , ОСОБА_51 , ОСОБА_87 , ОСОБА_53 ;

- медична довідка форми 086/о ОСОБА_88 , 2 серія МДО 374158;

- аркуш паперу із надписом «екологи 4 шт.» - 1 шт знищити;

- мобільний телефон «Samsung Note 10+» у корпусі сірого кольору, у технічно-справному стані, IMEI: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , із сім-картою з номером НОМЕР_3 усередині ; гривні: 7 купюр по 500 грн. ВИ8742114, ГА4020906, ЗГ4991090, ЗБ0400331, ВИ7269352, ЗБ6422341, СГ1189168; 15 купюр по 200 грн. МА4633285, УБ2753135, ГА7983362, ХА1990205, СМ3058145, РГ9035710, ЦА9199812, ТГ1070442, УФ4992779, КВ9094395, СГ3495933, ЗВ2819512, УЙ3240239, ЄЯ9853753, СЗ7742369; 5 купюр по 100 грн. АД8597989, УХ2867773, УР1122027, УС6102568, УЖ9738748; одна купюра номіналом 50 грн. ФБ4224136; 16 купюр по 500 грн. ВЄ9281900, ХГ2050178, АА0460122, АЗ8252322, АБ2608495, ВЄ0559857, ХИ7066927, АГ2153699, ФГ8456864, ЛИ0575084, ВИ1502092, СД1294397, ЛЗ6987556, СЖ2285641, ВЗ0836068, УИ6221430; 6 купюр по 200 грн. ТБ2948337, ДГ8046414, РА7587871, ХД8973510, ТГ5635918, ТЖ9560561; 2 купюри по 100 грн. УЦ9409254, УН7191428, ЗГ5587201 (усього 16450 грн.); євро: 10 купюр по 50 євро WA2946647683, SE4246975306, UB0264513809, SC8553519516, VB2611251343, UA0232460391, SE3846988153, PB0408847786, SA3613007543, UB4796521481; 10 купюр по 100 євро X13383375833, X13734881471, X12630743966, S24735110974, N25224793779, X20059205033, V02730461809, X19147376621, N22194232914, UC3072306052 (усього 1500 євро); долари США: 2 купюри по 100 доларів - PB92830400A, AB52029739L (усього 200 доларів) - повернути ОСОБА_5 .

На вирок може бути подано апеляцію до Харківського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення через Київський районний суд м.Харкова.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Копія вироку суду негайно вручити прокурору та обвинуваченому.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.10.2022
Оприлюднено17.01.2023
Номер документу107003092
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —953/4630/22

Вирок від 27.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Вирок від 27.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 01.09.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 01.09.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні