Ухвала
від 07.07.2022 по справі 757/16173/22-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/16173/22-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 липня 2022 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

До Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказує наступне.

Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12021000000001165 за фактами заволодіння шахрайським шляхом земельних ділянок державної форми власності та зловживання службовими особами уповноважених державних та контролюючих органів своїм службовим становищем, які всупереч інтересам служби, з корисливих мотивів, неправомірно реєструють та видають суб`єктам господарювання дозвільні документи на проведення будівельних робіт, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364 КК України.

Слідчий вказує, що 24.01.2022 у кримінальному провадженні призначено судову будівельно-технічну експертизу, у ході проведення якої, судовим експертом заявлено клопотання про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи.

Документи, в сукупності з тими, на підставі яких був виданий дозвіл на будівництво, підлягають детальному огляду, проведення судових експертиз та визнання їх речовими доказами у кримінальному провадженні як такими, що є одним із знаряддям вчинення кримінального правопорушення та містять відомості, які підтверджують факти та обставини, що встановлюються під час досудового розслідування.

Також слід зазначити, що документи, які перебувають у володінні ДІАМ України, містять графічний (текст) та цифровий (цифрові знаки) рукописний текст службових осіб, що вкрай необхідні для проведення судової почеркознавчої та технічної експертизи документів.

В судове засідання слідчий не з`явився. До суду надійшла заява слідчого ОСОБА_3 про розгляд клопотання за його відсутності, вимоги визначені у клопотанні підтримує, просить задовольнити.

У судове засідання представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи не з`явився, про розгляд клопотання повідомлений належним чином.

Враховуючи положення ч. 2 ст. 163 КПК України, слідчий суддя визнав за можливе розглянути клопотання за відсутності особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий суддя, вивчивши матеріали провадження за клопотанням та додані до нього матеріали, приходить до наступного висновку.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, аналізуючи обґрунтування клопотання з відповідністю до фабули кримінального правопорушення, приходить до висновку, що документи, до яких просить доступ слідчий, дійсно перебувають у володінні вказаної ним особи, в сукупності з іншими речами і документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та в подальшому може бути використаний як доказ у кримінальному провадженні, при цьому іншим способом в даний час довести обстави, які передбачається довести не вбачається можливим, а також з метою проведення призначеної почеркознавчої експертизи, а відтак клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-160, 161, 162, 163, 542 КПК України,

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати тимчасового доступу старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_4 , старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_5 , старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_6 , до оригіналів документів (з можливістю їх вилучення), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яка зареєстрована та здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: дозволу на будівельні роботи серії ІУ № 013201207852 та усіх документів, які стали підставою у його видачі, у томи числі проектної документації на будівництво та заяви замовника будівництва з усіма додатками до неї, оригінали інших дозвільних документів або зміни до вказаного дозволу на будівельні роботи із документи, які стали підставою до їх розгляду та реєстрації; копії наказів про призначення, посадових обов`язків, особових справ, положень про управління, відділи співробітників, які безпосередньо приймали участь у підготовці та видачі вказаного дозволу; матеріалів перевірок щодо додержання вимог чинного містобудівного законодавства замовником будівництва на земельних ділянках за кадастровими номерами 8000000000:72:219:0033 та 8000000000:72:219:0011, за адресою: АДРЕСА_2 .

Визначити строк дії ухвали тривалістю два місяці, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 матеріали судового провадження;

Примірник 2 надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.07.2022
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу107012078
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/16173/22-к

Ухвала від 07.07.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні