Вирок
від 25.10.2022 по справі 334/3154/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 25.10.2022

Справа № 334/3154/22

Провадження № 1-кп/334/571/22

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 жовтня 2022 року м. Запоріжжя

Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченої ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні м. Запоріжжя кримінальне провадження у відношенні

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Запоріжжя, громадянки України, освіта середня, не працевлаштованої, не заміжньої, яка має на утриманні неповнолітніх дітей: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не засуджена.

обвинуваченої у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 перебуваючи у злочинній змові з невстановленою особою, діючи з корисливих мотивів, в період часу з 24.02.2022 по 11.04.2022 (більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено), розробили злочинну схему незаконного збагачення, шляхом обману, а саме шляхом заволодіння грошовими коштами громадян, під приводом зборів благодійних внесків на потреби Збройних сил України, користуючись введенням в дію воєнного стану в Україні, обумовленого збройною агресією російської федерації.

Відповідно до вказаного заздалегідь розробленого злочинного плану, невстановлена під час досудового розслідування особа, виконуючи роль представника благодійної організації, що не відповідало дійсності, використовуючи мобільний зв`язок, повинна була здійснювати підшукання громадян, які мають бажання здійснювати добровільні грошові внески задля формування благодійного фонду, метою якого є придбання матеріальних цінностей направлених на допомогу Збройним силам України, та після чого, шляхом обману, орієнтувати вказаних громадян на перерахування коштів на банківський рахунок, підконтрольний ОСОБА_4 .

В свою чергу ОСОБА_4 , після надходження грошових коштів, отриманих шахрайським шляхом на відповідний підконтрольний їх банківський рахунок, використовуючи банківську картку, проводила транзакції зі зняття готівкових грошових коштів та, утримуючи певний відсоток з вказаних грошових коштів на свою користь, перераховувала іншу частину грошових коштів на визначений невстановленою особою банківський рахунок, яким останній у подальшому розпоряджався на власний розсуд.

Так, 17.03.2022, приблизно в обідню пору доби (більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено), реалізуючи заздалегідь розроблений злочинний план, невстановлена в ході досудового розслідування особа, діючи умисно, шляхом обману, з корисливих мотивів та діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , використовуючи мобільний телефон з номером НОМЕР_1 , здійснила дзвінок на особистий номер мобільного телефону ОСОБА_7 ( НОМЕР_2 ), та під час розмови з останнім, представився ОСОБА_8 заступником голови Івано-Франківської ОДА.

В подальшому, в ході бесіди з ОСОБА_7 , невстановлена особа, чоловічої статі, використовуючи вигаданий привід необхідності придбання амуніції для потреб військових підрозділів Збройних сил України, та потреби у добровільній фінансовій допомоги запропонувала ОСОБА_7 надати добровільну допомогу у вигляді грошових коштів.

Після цього, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи з метою реалізації раніше розробленого плану, використовуючи багатоплатформовий клауд-месенджер «Вайбер», направила на особистий абонентський номер мобільного телефону ОСОБА_7 текстове повідомлення, в якому було зазначено реквізити для перерахунку грошових коштів, а саме: рахунок № НОМЕР_3 , та номер картки НОМЕР_4 , підконтрольний ОСОБА_4 , для перерахування грошових коштів, призначених нібито для придбання амуніції на потреби військових підрозділів Збройних сил України.

В подальшому, отримавши вказане повідомлення, ОСОБА_7 , не усвідомлюючи протиправного характеру діянь невстановленої особи, яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_4 , не маючи власних грошових коштів на банківській картці, будучи впевненим в наданні матеріальної допомоги Збройним силам України, попрохав односельчанку ОСОБА_9 перерахувати грошові кошти в якості благодійного внеску на вказану банківську картку.

Після чого, приблизно о 14:45, ОСОБА_9 , не усвідомлюючи протиправного характеру діянь невстановленої особи, яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_4 , зі своєї власної банківської картки АТ КБ ПриватБанк № НОМЕР_5 перерахувала грошові кошти в сумі 1 000 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок.

Крім того, в цей день, приблизно о 14:49, ОСОБА_9 , продовжуючи бути впевненою в наданні матеріальної допомоги Збройним силам України, не усвідомлюючи протиправного характеру діянь невстановленої особи, зі своєї власної банківської картки АТ КБ ПриватБанк № НОМЕР_5 здійснила переказ грошових коштів на суму 2 000 гривень на вищезазначений рахунок.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи умисно, з корисливих мотивів та за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, шляхом обману, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_9 в сумі 3 000 гривень.

Своїми діями ОСОБА_4 вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб.

18.03.2022, приблизно о 10:00 (більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено), реалізуючи заздалегідь розроблений злочинний план, невстановлена в ході досудового розслідування особа, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , використовуючи мобільний телефон з номером НОМЕР_6 , здійснила дзвінок до бухгалтерії ТДВ «ІваноФранківськзалізобетон», де представившись заступником голови Івано-Франківської ОДА ОСОБА_10 повідомила про необхідність зв`язку з керівником підприємства ОСОБА_11 .

В подальшому, в ході бесіди з керівником підприємства ОСОБА_11 , невстановлена особа, чоловічої статі, яка представилася заступником міського голови Івано-Франківської ОДА ОСОБА_10 , шляхом обману, використовуючи вигаданий привід необхідності придбання амуніції для потреб військових підрозділів Збройних сил України, та потреби у добровільній фінансовій допомоги запропонувала директору ТДВ «ІваноФранківськзалізобетон» надати добровільну допомогу у вигляді грошових коштів в сумі 75 000 гривень.

Після цього, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи з метою реалізації раніше розробленого плану, використовуючи багатоплатформовий клауд-месенджер «Watsapp», направила на особистий абонентський номер мобільного телефону директора ТДВ «ІваноФранківськзалізобетон» ОСОБА_11 , з номеру мобільного телефону НОМЕР_6 , текстове повідомлення, в якому було зазначено реквізити для перерахунку грошових коштів, а саме: банківська картка НОМЕР_7 , на ім`я ОСОБА_12 , а також фотознімок реквізитів для проведення операції поповнення рахунку «установа банку Філія Запорізьке обласне управління АТ Ощадбанк, МФО 3139 57, код отримувача 3347707558, картковий рахунок № НОМЕР_8 , отримувач ОСОБА_12 , підконтрольний ОСОБА_4 , для перерахування на картку грошових коштів, призначених нібито для придбання амуніції на потреби військових підрозділів Збройних сил України.

В подальшому, отримавши вказане повідомлення, директором ТДВ «ІваноФранківськзалізобетон», не усвідомлюючи протиправного характеру діянь невстановленої особи, яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_4 , складено та направлено платіжне доручення №2745 від 18 березня 2022 року на суму 75 000 гривень.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, шляхом обману, заволоділа грошовими коштами ТДВ «ІваноФранківськзалізобетон» в сумі 75 000 гривень, чим завдала збиток вказаній юридичній особі на зазначену суму.

Своїми діями ОСОБА_4 вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

21.03.2022, приблизно о 09:00, реалізуючи заздалегідь розроблений злочинний план, невстановлена в ході досудового розслідування особа, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та за попередньою змовою з ОСОБА_4 , використовуючи мобільний телефон, здійснила дзвінок на абонентський номер мобільного телефону, що належить ОСОБА_13 , назвавшись під час розмови з останнім, начальником штабу Верховинскьої районної державної адміністрації та, використовуючи вигаданий привід необхідності придбання тепловізорів для потреб військових підрозділів Збройних сил України, запропонувала ОСОБА_13 надати добровільну допомогу у вигляді грошових коштів в сумі 50000 гривень.

Після цього, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи з метою реалізації раніше розробленого плану, використовуючи багатоплатформовий клауд-месенджер «Телеграм», направила на номер мобільного телефону ОСОБА_13 текстове повідомлення, в якому було зазначено реквізити банківського рахунку та номер банківської картки, підконтрольних ОСОБА_4 , та заздалегідь відкритих нею 19.10.2021 в АТ «Ощадбанк» на ім`я ОСОБА_14 (яка не була обізнана про злочинні наміри останньої), для перерахування на них грошових коштів, призначених нібито для придбання тепловізорів на потреби військових підрозділів Збройних сил України.

Будучи таким чином введеним в оману невстановленою досудовим розслідуванням особою та не підозрюючи про її злочинні наміри, ОСОБА_13 одразу повідомив своєму синові ОСОБА_15 інформацію про можливість надати добровільну матеріальну допомогу військовим підрозділам Збройних сил України, на що останній погодився та ОСОБА_13 надав йому інформацію щодо реквізитів банківського та карткового рахунків АТ «Ощадбанк» для перерахування грошових коштів в якості благодійної допомоги, надісланих йому невстановленою досудовим розслідуванням особою.

Так, 21.03.2022 ОСОБА_15 , отримавши реквізити для здійснення благодійного внеску, використовуючи програмний додаток «Мобільний банк Альфа-Мобайл» зі своєї банківської картки відкритої в КБ «Альфа Банк», приблизно о 09:49 здійснив перерахування власних грошових коштів в сумі 10000 гривень на банківську картку АТ «Ощадбанк» підконтрольну ОСОБА_4 та відкриту на ім`я ОСОБА_14 (яка не була обізнана про злочинні наміри останньої).

В подальшому ОСОБА_15 , використовуючи інтернет-банкінг «Приват 24», зі своєї банківської картки відкритої в АТ КБ «ПриватБанк», приблизно о 10:39 здійснив перерахування власних грошових коштів в сумі 5000 гривень на банківську картку АТ «Ощадбанк» підконтрольну ОСОБА_4 та відкриту на ім`я ОСОБА_14 (яка не була обізнана про злочинні наміри останньої).

В подальшому, ОСОБА_4 , будучи обізнаною про надходження грошових коштів в сумі 15000 гривень від ОСОБА_15 на банківську картку АТ «ОЩАДБАНК» відкриту на ім`я ОСОБА_14 (яка не була обізнана про злочинні наміри останньої) та підконтрольну їй, маючи умисел на незаконне збагачення, діючи умисно, з корисливих мотивів та за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, здійснила перерахування грошових коштів у сумі 14500 гривень на визначений невстановленою особою банківський рахунок, яким останній у подальшому розпоряджався на власний розсуд, залишивши при цьому 500 гривень собі в якості відсотку.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, шляхом обману заволоділа грошовими коштами ОСОБА_15 в сумі 15000 гривень, тим самим завдавши йому матеріальної шкоди на вказану суму.

Своїми діями ОСОБА_4 вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

23.03.2022, приблизно о 09:00 (більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено), реалізуючи заздалегідь розроблений злочинний план, невстановлена в ході досудового розслідування особа, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , використовуючи мобільний телефон з номером НОМЕР_1 , шляхом обману, здійснила дзвінок на особистий номер мобільного телефону ОСОБА_16 , та в ході розмови з останньою, представився ОСОБА_17 головою Коломийської військової адміністрації.

В подальшому, в ході бесіди з ОСОБА_16 , невстановлена особа, чоловічої статі, використовуючи вигаданий привід необхідності придбання амуніції для потреб військових підрозділів Збройних сил України, та потреби у добровільній фінансовій допомоги запропонувала директору ОСОБА_16 надати добровільну допомогу у вигляді грошових коштів в сумі 10 000 гривень.

Після цього, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи з метою реалізації раніше розробленого плану, використовуючи багатоплатформовий клауд-месенджер «Вотсап», направила на особистий абонентський номер мобільного телефону ОСОБА_16 текстове повідомлення, в якому було зазначено реквізити для перерахунку грошових коштів, а саме: «установа банку ІНФОРМАЦІЯ_4 , рахунок № НОМЕР_9 , отримувач ОСОБА_18 , підконтрольний ОСОБА_4 , для перерахування грошових коштів, призначених нібито для придбання амуніції на потреби військових підрозділів Збройних сил України.

В подальшому, отримавши вказане повідомлення, ОСОБА_16 , не усвідомлюючи протиправного характеру діянь невстановленої особи, яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_4 , за допомогою додатку «Приват24», перерахувала грошові кошти в сумі 10 000 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, шляхом обману, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_16 в сумі 10 000 гривень, чим завдали збиток останній на вказану суму.

Своїми діями ОСОБА_4 вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, 23.03.2022, приблизно о 09:00 (більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено), реалізуючи заздалегідь розроблений злочинний план, невстановлена в ході досудового розслідування особа, діючи умисно, з корисливих мотивів та діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , використовуючи мобільний телефон з номером НОМЕР_1 , шляхом обману, здійснила дзвінок на особистий номер мобільного телефону ОСОБА_16 , та під час розмови з останньою, представився ОСОБА_17 головою Коломийської військової адміністрації.

В подальшому, особа, чоловічої статі, в ході бесіди з ОСОБА_16 , використовуючи вигаданий привід необхідності придбання амуніції для потреб військових підрозділів Збройних сил України, та потреби у добровільній фінансовій допомоги запропонувала директору ОСОБА_16 надати добровільну допомогу у вигляді грошових коштів в сумі 10 000 гривень.

Після цього, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи з метою реалізації раніше розробленого плану, використовуючи багатоплатформовий клауд-месенджер «Вотсап», направила на особистий абонентський номер мобільного телефону ОСОБА_16 текстове повідомлення, в якому було зазначено реквізити для перерахунку грошових коштів, а саме: «установа банку ІНФОРМАЦІЯ_4 , рахунок № НОМЕР_9 , отримувач ОСОБА_18 , підконтрольний ОСОБА_4 , для перерахування грошових коштів, призначених нібито для придбання амуніції на потреби військових підрозділів Збройних сил України.

Приблизно о 11:00, невстановлена особа, діючи умисно, з корисливих мотивів та за попередньою змовою з ОСОБА_4 , шляхом обману, використовуючи мобільний телефон з номером НОМЕР_1 , здійснила дзвінок на особистий номер мобільного телефону ОСОБА_16 , та під час розмови з останньою повідомила про необхідність в перерахуванні 5 000 гривень на вищевказаний розрахунковий рахунок.

Після чого, ОСОБА_16 , запідозрила злочинні наміри невстановленої досудовим розслідуванням особи та відмовилась у здійснення переказу вищевказаної суми грошових коштів.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи умисно, з корисливих мотивів та за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, вчинила закінчений замах направлений на заволодіння грошовими коштами шляхом обману ОСОБА_16 в сумі 5 000 гривень, тим самим виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.

Своїми діями ОСОБА_4 вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України, а саме: закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

28.03.2022, приблизно о 10:00, реалізуючи заздалегідь розроблений злочинний план, невстановлена в ході досудового розслідування особа, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , шляхом обману, використовуючи мобільний телефон, здійснила дзвінок на особистий номер мобільного телефону НОМЕР_10 , що належить директору ТОВ «ТГФ агент» ОСОБА_19 та представилась заступником голови військової районної адміністрації м. Ізмаїл.

В подальшому, в ході бесіди з директором підприємства ОСОБА_19 , невстановлена особа, чоловічої статі, яка представилася заступником міського голови військової районної адміністрації м. Ізмаїл, використовуючи вигаданий привід необхідності придбання амуніції для потреб військових підрозділів Збройних сил України, та потреби у добровільній фінансовій допомоги запропонувала директору ТОВ «ТГФ агент» надати добровільну допомогу у вигляді грошових коштів в сумі 15 000 гривень.

Після цього, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи з метою реалізації раніше розробленого плану, використовуючи багатоплатформовий клауд-месенджер «Вайбер», направила на особистий абонентський номер мобільного телефону директора ТОВ «ТГФ агент» ОСОБА_19 текстове повідомлення, в якому було зазначено реквізити для перерахунку грошових коштів, а саме: «установа банку ІНФОРМАЦІЯ_4 , код отримувача НОМЕР_11 , рахунок № НОМЕР_12 , отримувач ОСОБА_20 , підконтрольний ОСОБА_4 , для перерахування грошових коштів, призначених нібито для придбання амуніції на потреби військових підрозділів Збройних сил України.

В подальшому, отримавши вказане повідомлення, ОСОБА_19 , не усвідомлюючи протиправного характеру діянь невстановленої особи, яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_4 , склав та направив платіжне доручення №B881052952 від 28.03.2022 на суму 15 000 гривень.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи умисно, повторно з корисливих мотивів та за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, шляхом обману, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_19 в сумі 15 000 гривень.

Своїми діями ОСОБА_4 вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, 30.03.2022, приблизно о 10:10, реалізуючи заздалегідь розроблений злочинний план, невстановлена в ході досудового розслідування особа, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , використовуючи мобільний телефон, шляхом обману, здійснила дзвінок на робочий абонентський номер мобільного телефону ПФ «Галицький двір» (ЄРДПОУ НОМЕР_13 ), а саме до секретаря ОСОБА_21 , та під час розмови з останньою, представився заступником Голови Івано Франківської обласної державної адміністрації ОСОБА_10 , та попрохав, щоб директор фірми зв`язався з останнім за вказаним номером мобільного телефону НОМЕР_14 .

Однак у вказаний у період часу з 30.03.2022 по 08.04.2022, директор ПФ «Галицький двір» (ЄРДПОУ 22197173) ОСОБА_22 , був відсутній на робочому місці та перебував за кордоном, останній у телефонній розмові із юристом вказаної фірми ОСОБА_23 , надав вказівку юристу зв`язатися з невідомою особою, яка представилася заступником Голови Івано Франківської обласної державної адміністрації ОСОБА_10 , та з`ясувати питання, з якого приводу він хоче з`являтися з директором.

08.04.2022, приблизно о 10:40, юрист ПФ «Галицький двір» (ЄРДПОУ 22197173) ОСОБА_23 , виконуючи доручення директора ОСОБА_22 , зв`язався за номером мобільного телефону НОМЕР_14 , який залишила невстановлена особа, де в телефонній розмові, невстановлена особа, чоловічої статі, представилася заступником Голови Івано Франківської обласної державної адміністрації ОСОБА_10 , та використовуючи вигаданий привід необхідності придбання амуніції для потреб військових підрозділів Збройних сил України, та потреби у добровільній фінансовій допомоги запропонувала ПФ «Галицький двір» надати добровільну допомогу у вигляді грошових коштів в сумі 100 000 гривень.

Після цього, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи з метою реалізації раніше розробленого плану, використовуючи багатоплатформовий клауд-месенджер «Вайбер», направила на робочий номер мобільного телефону ПФ «Галицький двір», з номеру мобільного телефону НОМЕР_14 , текстове повідомлення, в якому було зазначено фото із номером банківської картки АТ «ОЩАДБАНК» № НОМЕР_15 із текстом отримувача « ОСОБА_20 », підконтрольній ОСОБА_4 , заздалегідь відкритою нею 26.10.2021 в АТ «Ощадбанк» на ім`я ОСОБА_20 (яка не була обізнана про злочинні наміри останньої), для перерахування на картку грошових коштів, призначених нібито для придбання амуніції на потреби військових підрозділів Збройних сил України.

Після чого, юрист ПФ «Галицький двір» (ЄРДПОУ 22197173) ОСОБА_23 запідозрив злочинні наміри невстановленої досудовим розслідуванням особи, та вирішив перевірити інформацію про можливість надати добровільну матеріальну допомогу військовим підрозділам Збройних сил України у розмірі 100 000 гривень, де через своїх колег, дізнався, що заступник Голови Івано Франківської обласної державної адміністрації ОСОБА_10 , не використовує номеру мобільного телефону НОМЕР_14 , та не збирає ніякі грошові кошти нібито для придбання амуніції на потреби військових підрозділів Збройних сил України, тобто стало зрозуміло, що невстановлена досудовим розслідуванням особа намагалася заволодіти грошовим коштами ПФ «Галицький двір» (ЄРДПОУ 22197173).

В подальшому, того ж дня 08.04.2022, приблизно о 16:10, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи з метою реалізації раніше розробленого плану із ОСОБА_4 , намагаючись довести свій злочинний намір до кінця, направлений на заволодіння грошовими коштами ПФ «Галицький двір» (ЄРДПОУ 22197173) в черговий раз, здійснила дзвінок на робочий номер мобільного телефону ПФ «Галицький двір», з номеру мобільного телефону НОМЕР_14 , де телефонній розмові спитала, чому не надійшли грошові кошти на банківську картку, де у свою чергу юрист ПФ «Галицький двір» (ЄРДПОУ 22197173) ОСОБА_23 , повідомив, що знаходиться поряд із заступником Голови Івано Франківської обласної державної адміністрації ОСОБА_10 , та грошей перераховувати не буде.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, вчинила закінчений замах направлений на заволодіння грошовими коштами шляхом обману ПФ «Галицький двір» (ЄРДПОУ 22197173), в сумі 100 000 гривень, тим самим виконав усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.

Своїми діями ОСОБА_4 вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України, а саме: закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, 01.04.2022, приблизно о 12:10, реалізуючи заздалегідь розроблений злочинний план, невстановлена в ході досудового розслідування особа, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , шляхом обману, використовуючи мобільний телефон, здійснила дзвінок на робочий абонентський номер мобільного телефону ПП «ВАМБУД» (ЄРДПОУ 34622913), а саме до адміністратора ОСОБА_24 , де під час розмови з останньою, представився заступником Голови Івано Франківської обласної державної адміністрації ОСОБА_10 , та попрохав, щоб директор фірми зв`язався з останнім за вказаним номером мобільного телефону НОМЕР_14 .

Після чого, директор ПП «ВАМБУД» (ЄРДПОУ 34622913) ОСОБА_25 , зв`язався з невстановленою особою, за номером мобільного телефону НОМЕР_14 , який залишила невстановлена особа адміністратору фірми, зі свого особистого номеру телефону, де в телефонній розмові, невстановлена особа, чоловічої статі, представилася заступником Голови Івано Франківської обласної державної адміністрації ОСОБА_10 , та використовуючи вигаданий привід щодо волонтерської допомоги для потреб військових підрозділів Збройних сил України, запропонувала ПП «ВАМБУД» надати добровільну допомогу у вигляді грошових коштів в сумі 60 000 гривень. На вказане прохання, ОСОБА_25 , надав свою добровільну згоду, але повідомив, що може допомогти грошовими коштами у сумі 30 000 гривень.

Після цього, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи з метою реалізації раніше розробленого плану, використовуючи багатоплатформовий клауд-месенджер «Вайбер» направила на номер мобільного телефону НОМЕР_16 , що належить ОСОБА_25 , з номеру мобільного телефону НОМЕР_14 , текстове повідомлення, в якому було зазначено фото із номером банківської картки, для перерахування на картку грошових коштів, призначених нібито для волонтерської допомоги для військових підрозділів Збройних сил України.

В подальшому, того ж дня 01.04.2022, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи з метою реалізації раніше розробленого плану із ОСОБА_4 , намагаючись довести свій злочинний намір до кінця, направлений на заволодіння грошовими коштами ПП «ВАМБУД» (ЄРДПОУ 34622913) повторно, здійснила дзвінок на номер мобільного телефону ОСОБА_25 , з номеру мобільного телефону НОМЕР_14 , де телефонній розмові спитала щодо відсутності надходження грошових коштів на відповідній банківській картці, де у свою чергу директор ПП «ВАМБУД» (ЄРДПОУ 34622913), повідомив, що здіснюватиме переказ грошових коштів пізніше.

Після чого, директор ПП «ВАМБУД» (ЄРДПОУ 34622913) ОСОБА_25 запідозрив злочинні наміри невстановленої досудовим розслідуванням особи, та вирішив перевірити інформацію про можливість надати добровільну матеріальну волонтерську допомогу військовим підрозділам Збройних сил України у розмірі 30 000 гривень, для чого, на номер мобільного телефону заступника Голови Івано Франківської обласної державної адміністрації ОСОБА_10 , було направлено текстове повідомлення від ОСОБА_25 , щоб переконатися у справжності намірів особи, але згодом стало зрозуміло, що невстановлена досудовим розслідуванням особа намагалася заволодіти грошовим коштами ПП «ВАМБУД» (ЄРДПОУ 34622913).

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, вчинила закінчений замах направлений на заволодіння грошовими коштами шляхом обману ПП «ВАМБУД» (ЄРДПОУ 34622913), в сумі 60 000 гривень, тим самим виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.

Своїми діями ОСОБА_4 вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України, а саме: закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, 08.04.2022, приблизно о 11:00, реалізуючи заздалегідь розроблений злочинний план, невстановлена в ході досудового розслідування особа, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , шляхом обману, використовуючи мобільний телефон з номером НОМЕР_17 , здійснила дзвінок на особистий номер мобільного телефону НОМЕР_18 що належить директору ТОВ «АГРО-КОЛОС» ОСОБА_26 .

В подальшому, в ході бесіди з директором підприємства ОСОБА_26 , невстановлена особа, чоловічої статі, використовуючи вигаданий привід необхідності придбання амуніції для потреб військових підрозділів Збройних сил України, та потреби у добровільній фінансовій допомоги запропонувала директору ТОВ «АГРО-КОЛОС» ОСОБА_26 надати добровільну допомогу у вигляді грошових коштів в сумі 6 000 гривень.

Після цього, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи з метою реалізації раніше розробленого плану, використовуючи багатоплатформовий клауд-месенджер «Вотсап», направила на особистий абонентський номер мобільного телефону директора ТОВ «АГРО-КОЛОС» ОСОБА_26 , текстове повідомлення, в якому було зазначено реквізити для перерахунку грошових коштів, а саме: «установа банку ІНФОРМАЦІЯ_4 , код отримувача 2709019749, рахунок № НОМЕР_12 , отримувач ОСОБА_20 , підконтрольний ОСОБА_4 , для перерахування грошових коштів, призначених нібито для придбання амуніції на потреби військових підрозділів Збройних сил України.

В подальшому, отримавши вказане повідомлення, ОСОБА_26 , не усвідомлюючи протиправного характеру діянь невстановленої особи, яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_4 , дав вказівку своєму бухгалтеру ОСОБА_27 , яка склала та направила платіжне доручення №1097 від 08.04.2022 на суму 6 000 гривень.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, шляхом обману, заволоділа грошовими коштами ТОВ «АГРО-КОЛОС» в сумі 6 000 гривень.

Своїми діями ОСОБА_4 вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, 11.04.2022, приблизно о 09:00 (більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено), реалізуючи заздалегідь розроблений злочинний план, невстановлена в ході досудового розслідування особа, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , шляхом обману, використовуючи мобільний телефон з номером НОМЕР_19 , здійснила дзвінок на особистий абонентський номер мобільного телефону директора ТОВ «УБА» ОСОБА_28 , та під час розмови з останнім, представився заступником міського голові м. Калуш Мирославом Тихим.

В подальшому, в ході бесіди, невстановлена особа, чоловічої статі, яка представилася заступником міського голові м. Калуш Мирославом Тихим, використовуючи вигаданий привід необхідності придбання амуніції для потреб військових підрозділів Збройних сил України, та потреби у добровільній фінансовій допомоги запропонувала директору ТОВ «УБА» надати добровільну допомогу у вигляді грошових коштів в сумі 48 000 гривень.

Після цього, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи з метою реалізації раніше розробленого плану, використовуючи багатоплатформовий клауд-месенджер «Вайбер», направила на особистий абонентський номер мобільного телефону директора ТОВ «УБА» ОСОБА_28 , з номеру мобільного телефону НОМЕР_19 , текстове повідомлення, в якому було зазначено реквізити для перерахунку грошових коштів, на рахунок НОМЕР_12 , на ім`я ОСОБА_20 , підконтрольний ОСОБА_4 , заздалегідь відкритий нею 26.10.2021 в АТ «Ощадбанк» на ім`я ОСОБА_20 (яка не була обізнана про злочинні наміри останньої), для перерахування на картку грошових коштів, призначених нібито для придбання амуніції на потреби військових підрозділів Збройних сил України.

В подальшому, отримавши вказане повідомлення, директором ТОВ «УБА», не усвідомлюючи протиправного характеру діянь невстановленої особи, яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_4 , складено та направлено платіжне доручення №16126 від 11 квітня 2022 року на суму 50 000 гривень.

Після чого, 12.04.2022 директор ТОВ «УБА» вирішив перевірити інформацію про можливість надати добровільну матеріальну допомогу військовим підрозділам Збройних сил України у розмірі, де через своїх колег, дізнався, що заступник міського голови м. Калуш Мирослав Тихий, не використовує номеру мобільного телефону НОМЕР_19 , та не збирає ніякі грошові кошти нібито для придбання амуніції на потреби військових підрозділів Збройних сил України, тобто стало зрозуміло, що невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи умисно та за попередньою змовою з ОСОБА_4 заволоділа грошовими коштами ТОВ «УБА».

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів та за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, шляхом обману, заволоділа грошовими коштами ТОВ «УБА» в сумі 50 000 гривень.

Своїми діями ОСОБА_4 вчинила кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Допитана у судовому засіданні ОСОБА_4 свою провину у вчиненні кримінальних правопорушень визнала повністю, повідомила, що обставини викладені у обвинувальному акті відповідають дійсності. Через спільних знайомих, вона познайомилася з ОСОБА_29 , з яким спілкувалася тільки через відеозв`язок. За попередньою домовленістю з ОСОБА_29 , вона підшукувала серед друзів та знайомих осіб, які оформлювали у банку картку для виплат, які в подальшому передавали вказану банківську карту разом з ПІН-кодом обвинуваченій. Вона надавала банківські реквізити карти ОСОБА_29 , на які потерпілі переводили з благодійною метою. Вона далі перераховувала їх ОСОБА_29 та залишала собі суму в розмірі від 300 до 1000 грн, які дозволяв їй залишити ОСОБА_29 . Вказані кошти вона витрачала на власні потреби. Про шахрайські дії ОСОБА_29 їй було відомо, вона погодилася на його пропозицію, тому що перебувала у скрутному матеріальному становищі, має на утриманні двох неповнолітніх дітей та доглядає за старенькими батьками. У вчиненому розкаюється, їй соромно за свою поведінку. Щодо цивільного позову, вона не відмовляється, що винна, але таких коштів немає, усі кошти забирав ОСОБА_29 .

Потерпілі у судове засідання не з`явилися, в матеріалах кримінального провдаження містяться заяви від ОСОБА_11 , представника ТДВ «Івано-Франківськзалізобетон», ОСОБА_9 , ОСОБА_27 , представника ТОВ «Агро-Колос», ОСОБА_19 , ОСОБА_16 , ОСОБА_23 , представника ПФ «Галицький Двір», ОСОБА_25 , представника ПП «ВАМБУД», ОСОБА_15 про розгляд кримінального провадження без їх участі, покарання обвинуваченій залишають на розсуд суду.

02.09.2022 року ТОВ «Українська будівельна асоціація» звернувся з цивільним позовом до ОСОБА_4 про відшкодування матеріальної шкоди у розмірі 50000,00 грн.

Отримавши показання обвинуваченої, що відповідають фактичним обставинам кримінального провадження, з`ясувавши правильність розуміння всіма учасниками судового засідання змісту цих обставин та відсутності їх оспорювань, сумнівів у добровільності та істинності їх позицій, роз`яснивши правові наслідки застосування положень ч. 3ст. 349 КПК України,суд визнав недоцільним дослідження інших доказів по справі, які визнаютьсяусіма учасниками судового провадження.

Таким чином, проводячи судовий розгляд в межах висунутого обвинувачення відповідного до вимог ст. 337 КПК України, обвинувачення, висунуте ОСОБА_4 відповідно до обвинувального акту, визнається судом доведеним, воно ніким не оспорюється, а тому суд кваліфікує дії ОСОБА_4 :

-за епізодами від 17.03.2022 року, 18.03.2022 року, 21.03.2022 року, 23.03.2022 року (о 09 год.00 хв.), 28.03.2022 року, 08.04.2022 року, 11.04.2022 року за ч. 2 ст. 190 КК України, як заволодіння чужим майном, шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, вчинене повторно;

-за епізодом 23.03.2022 року ( о 11 год. 00 хв.), 30.03.2022 року, 01.04.2022 року за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України, як закінчений замах на заволодіння чужим майном, шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Відповідно до ст. 65 КК Українипри призначенні виду та міри покарання обвинуваченому суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Обтяжуючою обставиною відповідно до ст. 67 КК України є вчинення кримінального правопорушення відносно особи похилого віку.

Пом`якшуючою покарання обставиною відносно ОСОБА_4 є щире каяття.

Призначаючи покарання обвинуваченій ОСОБА_4 , відповідно до ст. 65 КК України, суд враховує ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, які відповідно до ст. 12 КК Україниналежать до нетяжких злочинів, частина яких є незакінченими злочинами, особу обвинуваченої, яка незаміжня, має на утриманні малолітню доньку ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та неповнолітнього сина ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , не працює, на обліку у лікаря-психіатра та лікаря-нарколога не перебуває, раніше не засуджена.

Суд зазначає, що згідно положень статей50,65 КК України, покарання є заходом примусу, що застосовується від імені держави за вироком суду до особи, визнаної винною у вчиненні кримінального правопорушення, і полягає в передбаченому законом обмеженні прав і свобод засудженого. Покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами.

Враховуючи викладене та дані щодо особи обвинуваченої, її майновий стан, характер та ступінь суспільної небезпечності скоєних злочинів, наявність пом`якшуючої та обтяжуючої покарання обставини, суд приходить до висновку про нгеобхідність призначення покарання у виді позбавлення волі в межах санкції ч. 2 ст. 190 КК України, яке наближене до його максимальної межі та остаточно призначити покарання, з урахуванням положень ч. 1 ст. 70 КК Україниза сукупністю кримінальних правопорушень, застосувавши при цьому, принцип поглинення менш суворого покарання більш суворим. На підставіст.75 КК Українизвільнити від відбування покарання з випробуванням з покладенням окремих обов`язків, передбаченихст. 76 КК України, оскільки такий вид кримінального покарання є необхідним та достатнім для її виправлення та попередження вчинення ним нових злочинів.

Таке покарання, на переконання суду, буде необхідним для виправлення обвинуваченої, запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень, відповідатиме особі обвинуваченої та є достатнім для досягнення відповідно дост. 50 КК Українимети покарання.

Долю речових доказів вирішити в порядкуст. 100 КПК України.

Запобіжний захід не обирався. Підстав для його обрання до набрання вироком законної сили суд не вбачає.

Вирішуючи заявлений у справі цивільний позов, суд виходить з наступного.

Так, відповідно до ч. 5 ст.128 КПК України цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Згідно з ч. 1 ст. 128 КПК України особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право пред`явити цивільний позов до обвинуваченого.

Відповідно до ч. 1 ст. 1166 ЦК України майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

Потерпілому, ТОВ «Українська будівельна асоціація» кримінальним правопорушенням було завдано матеріальну шкоду у розмірі 50000,00 грн, яка підлягає відшкодуванню обвинуваченою.

Відповідно до ч. 4 ст. 174 КПК Українисуд одночасно з ухваленням судового рішення, яким закінчується судовий розгляд, вирішує питання про скасування арешту майна. Суд скасовує арешт майна, зокрема, у випадку виправдання обвинуваченого, закриття кримінального провадження судом, якщо майно не підлягає спеціальній конфіскації, непризначення судом покарання у виді конфіскації майна та/або незастосування спеціальної конфіскації, залишення цивільного позову без розгляду або відмови у цивільному позові.

Процесуальні витрати у кримінальному провадженні, пов`язані з проведенням експертиз, підтвердженні належними доказами, підлягають стягненню з обвинуваченої на користь держави.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.368-370,373-374 КПК України,

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 визнати винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України, та призначити їй покарання:

- за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України - у виді позбавлення волі строком на 2 роки;

- за ч. 2 ст. 190 КК України у виді позбавлення волі строком 3 роки;

На підставіст. 70 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити ОСОБА_4 покарання у виді позбавлення волі строком на три роки.

На підставі ст.75КК України ОСОБА_4 звільнити від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю три роки.

Згідно зі ст.76КК України протягом іспитового строку ОСОБА_4 покласти обов`язки:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Скасувати арешт накладений ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 14.04.2022 року на: обліково-послужну картку №171 на ім`я ОСОБА_30 , картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_20 ) на 1 арк., заяву про приєднання №131908809/261021 на 3 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_31 ) на 1 арк., заяву про приєднання №650861409/080921 на 3 арк., анкету-заяву до Договору про надання банківських послуг на ім`я ОСОБА_32 на 1 арк., накладну № 6906504687652 на 1 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_33 ) на 1 арк., заяву про приєднання № 1302836/010716 на 2 арк., заяву на встановлення відновлюваної кредитної лінії (кредиту) на ім`я ОСОБА_34 на 3 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_35 ) на 1 арк., заяву про приєднання №606682009/040221 на 3 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_18 ) на 1 арк., заяву про приєднання №1216220/090616 на 4 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_36 ) на 1 арк., заява про приєднання №660669709/191021 на 5 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_12 ) на 1 арк., заяву про приєднання № 680976509/260122 на 4 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_37 ) на 1 арк., заяву про приєднання № 4856409/140222 на 4 арк., коробку від стартового пакету «lifecell» м.т. +380-93-480-82-17, коробку від стартового пакету «lifecell» м.т. +380-63-694-54-98, коробку від стартового пакету «lifecell» м.т. +380-63-699-20-96, коробку від стартового пакету «lifecell» м.т. +380-93-527-90-41, коробку від стартового пакету «lifecell» (номер відсутній), коробку від стартового пакету «lifecell» (номер відсутній), коробку від стартового пакету «Vodafone» м.т. +380-50-513-80-75, стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-63-699-20-96 з написом «Кр», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-93-480-82-21 з написом «Кол.», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-63-694-54-98 з написом «Т.», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-63-055-15-70 з написом «Ю.», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-63-664-24-52 з написом «Н.», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-93-480-82-17 з написом «Г.», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-63-050-67-53 з написом «СТ.», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-93-527-90-41 з написом «Ле.», стартовий пакет «Vodafone» м.т. +380-991-32-88-31, стартовий пакет «Vodafone» м.т. НОМЕР_20 з написом «Д.», сім-картку «lifecell» ( НОМЕР_21 ), сім-картку «lifecell» з написом «Г.», сім-картку «Київстар» ( НОМЕР_22 , НОМЕР_23 ) з написом «Ф.», сім-картку «Київстар» ( НОМЕР_24 , НОМЕР_25 ), сім-картку «lifecell» ( НОМЕР_26 ), сім-картку «lifecell» ( НОМЕР_27 ), сім-картку «Vodafone» ( НОМЕР_28 ), 2 (два) тримача для сім-карток, банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_7 , банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_29 , банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_15 , банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_30 з написом «Ле.», банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_31 , банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_32 з написом «К.», банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_33 з написом «Д.», банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_34 з написом «Л.», банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_35 з написом «Б.», банківську картку «А-Банк» НОМЕР_36 , банківську картку «А-Банк» НОМЕР_37 , банківську картку «А-Банк» НОМЕР_38 , банківську картку «А-Банк» НОМЕР_39 , банківську картку «ПУМБ» НОМЕР_40 , банківську картку «ПриватБанк» НОМЕР_41 , банківську картку «ПриватБанк» НОМЕР_42 , чохол рожевого кольору, кнопковий мобільний телефон Samsung GT-C5212I S\N- C52112IGSMH, IMEI1: НОМЕР_43 , IMEI2: НОМЕР_44 з сім-карткою «lifecell» ( НОМЕР_45 ), сім-карткою «lifecell» (2300565471652), мобільний телефон Samsung SM-G530H\DV (SEK), IMEI1: НОМЕР_46 , IMEI2: НОМЕР_47 з сім- карткою «Київстар» ( НОМЕР_24 , НОМЕР_48 ), сім-карткою «lifecell» (230056512265) та картка пам`яті micro SD на 8 GB, мобільний телефон «Redmi Note 4» IMEI1: НОМЕР_49 , IMEI2: НОМЕР_50 , мобільний телефон «Xiaomi A1» IMEI1: НОМЕР_51 , планшет «Samsung» IMEI: НОМЕР_52 .

Речові докази - обліково-послужну картку №171 на ім`я ОСОБА_30 , картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_20 ) на 1 арк., заяву про приєднання №131908809/261021 на 3 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_31 ) на 1 арк., заяву про приєднання №650861409/080921 на 3 арк., анкету-заяву до Договору про надання банківських послуг на ім`я ОСОБА_32 на 1 арк., накладну № 6906504687652 на 1 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_33 ) на 1 арк., заяву про приєднання № 1302836/010716 на 2 арк., заяву на встановлення відновлюваної кредитної лінії (кредиту) на ім`я ОСОБА_34 на 3 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_35 ) на 1 арк., заяву про приєднання №606682009/040221 на 3 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_18 ) на 1 арк., заяву про приєднання №1216220/090616 на 4 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_36 ) на 1 арк., заява про приєднання №660669709/191021 на 5 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_12 ) на 1 арк., заяву про приєднання № 680976509/260122 на 4 арк., картку реквізитів для проведення операцій поповнення карткового рахунку (отримувач ОСОБА_37 ) на 1 арк., заяву про приєднання № 4856409/140222 на 4 арк., коробку від стартового пакету «lifecell» м.т. +380-93-480-82-17, коробку від стартового пакету «lifecell» м.т. +380-63-694-54-98, коробку від стартового пакету «lifecell» м.т. +380-63-699-20-96, коробку від стартового пакету «lifecell» м.т. +380-93-527-90-41, коробку від стартового пакету «lifecell» (номер відсутній), коробку від стартового пакету «lifecell» (номер відсутній), коробку від стартового пакету «Vodafone» м.т. +380-50-513-80-75, стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-63-699-20-96 з написом «Кр», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-93-480-82-21 з написом «Кол.», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-63-694-54-98 з написом «Т.», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-63-055-15-70 з написом «Ю.», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-63-664-24-52 з написом «Н.», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-93-480-82-17 з написом «Г.», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-63-050-67-53 з написом «СТ.», стартовий пакети «lifecell» м.т. +380-93-527-90-41 з написом «Ле.», стартовий пакет «Vodafone» м.т. +380-991-32-88-31, стартовий пакет «Vodafone» м.т. НОМЕР_20 з написом «Д.», сім-картку «lifecell» ( НОМЕР_21 ), сім-картку «lifecell» з написом «Г.», сім-картку «Київстар» ( НОМЕР_22 , НОМЕР_23 ) з написом «Ф.», сім-картку «Київстар» ( НОМЕР_24 , НОМЕР_25 ), сім-картку «lifecell» ( НОМЕР_26 ), сім-картку «lifecell» ( НОМЕР_27 ), сім-картку «Vodafone» ( НОМЕР_28 ), 2 (два) тримача для сім-карток, банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_7 , банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_29 , банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_15 , банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_30 з написом «Ле.», банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_31 , банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_32 з написом «К.», банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_33 з написом «Д.», банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_34 з написом «Л.», банківську картку «ОщадБанк» НОМЕР_35 з написом «Б.», банківську картку «А-Банк» НОМЕР_36 , банківську картку «А-Банк» НОМЕР_37 , банківську картку «А-Банк» НОМЕР_38 , банківську картку «А-Банк» НОМЕР_39 , банківську картку «ПУМБ» НОМЕР_40 , банківську картку «ПриватБанк» НОМЕР_41 , банківську картку «ПриватБанк» НОМЕР_42 , чохол рожевого кольору, які зберігаються у камері схову речових доказів Запорізького РУП (спец пакет INZ4029252) залишити в матеріалах кримінального провадження.

Речові докази планшет «Samsung» IMEI: НОМЕР_52 , кнопковий мобільний телефон Samsung GT-C5212I S\N- C52112IGSMH, IMEI1: НОМЕР_43 , IMEI2: НОМЕР_44 з сім-карткою «lifecell» ( НОМЕР_45 ), сім-карткою «lifecell» ( НОМЕР_53 ), мобільний телефон «Redmi Note 4» IMEI1: НОМЕР_49 , IMEI2: НОМЕР_50 , які передані на зберігання ОСОБА_4 залишити за належністю.

Речові докази - мобільний телефон Samsung SM-G530H\DV (SEK), IMEI1: НОМЕР_46 , IMEI2: НОМЕР_47 з сім- карткою «Київстар» ( НОМЕР_24 , НОМЕР_48 ), сім-карткою «lifecell» ( НОМЕР_54 ) та картка пам`яті micro SD на 8 GB (спец пакет №5271770), мобільний телефон «Xiaomi A1» IMEI1: НОМЕР_51 (спец пакет №3800761), які зберігаються у камері схову речових доказів Запорізького РУП повернути ОСОБА_4 .

Скасувати арешт накладений ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 14.04.2022 року на: мобільний телефон Samsung A 20, ІМЕІ: НОМЕР_55 , ІМЕІ 2: НОМЕР_56 , мобільний телефон Redmi, IMEI 1: НОМЕР_57 , ІМЕІ 2: НОМЕР_58 з сім-картою оператора мобільного зв`язку ПрАТ «Київстар» НОМЕР_59 , 5 банківських карт «ПриватБанк» №№ « НОМЕР_60 », « НОМЕР_61 »; « НОМЕР_62 »; « НОМЕР_63 »; « НОМЕР_64 », 2 банківські карти «А Банк» №№ « НОМЕР_65 »; « НОМЕР_66 ».

Речові докази - мобільний телефон Samsung A 20, ІМЕІ: НОМЕР_55 , ІМЕІ 2: НОМЕР_56 , мобільний телефон Redmi, IMEI 1: НОМЕР_57 , ІМЕІ 2: НОМЕР_58 з сім-картою оператора мобільного зв`язку ПрАТ «Київстар» НОМЕР_59 (спец пакет №SUD3066198, які зберігаються у камері схову речових доказів Запорізького РУП повернути ОСОБА_4 .

Речові докази - 5 банківських карт «ПриватБанк» № « НОМЕР_60 », « НОМЕР_61 »; « НОМЕР_62 »; « НОМЕР_63 »; « НОМЕР_64 », 2 банківські карти «А Банк» №№ « НОМЕР_65 »; « НОМЕР_66 » які зберігаються у камері схову речових доказів Запорізького РУП залишити в матеріалах кримінального провадження.

Стягнути з ОСОБА_4 на користь держави процесуальні витрати за проведення експертизи №СЕ-19/108-22/5298-КТ від 10.06.2022 року у розмірі 3020 грн 48 коп., за проведення експертизи №СЕ-19/108-22/5296-КТ від 17.06.2022 року у розмірі 3020 грн 48 коп.

Стягнути з ОСОБА_4 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська будівельна асоціація» матеріальну шкоду у розмірі 50000 грн 00 коп.

На вирок може бути подано апеляційну скаргу до Запорізького апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення через Ленінський районний суд м. Запоріжжя, а обвинуваченим, який тримається під вартою, у той же строк з моменту вручення йому копії вироку.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, а у разі її подання, якщо його не скасовано, після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору, а іншим учасникам судового провадження роз`яснити, що вони мають право отримати його копію в суді.

Суддя: ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення25.10.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу107041035
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Шахрайство

Судовий реєстр по справі —334/3154/22

Вирок від 25.10.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Філіпова І. М.

Ухвала від 25.08.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Філіпова І. М.

Ухвала від 12.08.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Філіпова І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні