Ухвала
від 01.11.2022 по справі б/н
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

01 листопада 2022 року

м. Київ

провадження № 61-98вп22

Верховний Суд у складі судді Касаційного цивільного суду Зайцева А. Ю., розглянувши заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Сербіної Анастасії Валеріївни про визначення підсудності у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про припинення стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини та звільнення від сплати заборгованості зі сплати аліментів,

ВСТАНОВИВ:

Представник ОСОБА_1 - адвокат Сербіна А. В. 28 жовтня 2022 року подала через систему «Електронний суд» заяву, в якій просить визначити підсудність справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про припинення стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини та звільнення від сплати заборгованості зі сплати аліментів.

Заява представника ОСОБА_1 - адвоката Сербіної А. В. мотивована тим, що позивач ОСОБА_1 має намір звернутися до суду з позовом до ОСОБА_2 про припинення стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини.

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 є батьками неповнолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоцтвом про народження (серія НОМЕР_1 ).

На підставі рішення Голосіївського районного суду м. Києва від 01 жовтня 2015 року у справі № 752/12306/15 з ОСОБА_1 стягуються аліменти на користь ОСОБА_2 на утримання неповнолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходу), але не менше 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з 27 липня 2015 року.

З 21 лютого 2022 року дитина перебуває в Словаччині, що підтверджується закордонним паспортом ОСОБА_3 з відміткою про перетин кордону, та проживає разом з батьком у АДРЕСА_1 , і перебуває на його повному утриманні.

Те, що дитина проживає з батьком за однією адресою підтверджується посвідками на проживання в Словаччині позивача та його дитини.

У зв`язку з тим, що дитина тепер проживає з батьком, виникла необхідність звернення до суду з указаним позовом.

Однак обидві сторони є громадянами України, але проживають за її межами.

Позивач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , але фактично проживає поза межами України за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджується посвідкою на проживання.

Відповідач зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 , але фактично проживає в м. Братиславі (Словаччина), що підтверджується довідкою ODIDENEC.

Відповідно до статті 29 ЦПК України підсудність справ за участю громадян України, якщо обидві сторони проживають за її межами, а також справ про розірвання шлюбу між громадянином України та іноземцем або особою без громадянства, які проживають за межами України, визначається суддею Верховного Суду, визначеним у порядку, передбаченому статтею 33 цього Кодексу, одноособово.

Розглядаючи заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Сербіної А. В. про визначення підсудності, Верховний Суд встановив, що позивач ОСОБА_1 є громадянином України, який фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 . Відповідач ОСОБА_2 , є громадянкою України, яка фактично проживає за адресою: Словаччина, Братислава-Вайнори, округ Братислава ІІІ.

Ураховуючи, що сторони у цій справі є громадянами України, які проживають за її межами, підсудність справи для розгляду необхідно визначити Голосіївському районному суду м. Києва.

Керуючись статтею 29 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Визначити підсудність справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про припинення стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини та звільнення від сплати заборгованості зі сплати аліментів Голосіївському районному суду м. Києва.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. Ю. Зайцев

Дата ухвалення рішення01.11.2022
Оприлюднено02.11.2022

Судовий реєстр по справі —б/н

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Приходько Костянтин Петрович

Рішення від 02.12.2009

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Українець П. Ф.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Постанова від 14.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Постанова від 14.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Рішення від 17.12.2009

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Ткаченко С. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні