Ухвала
від 15.07.2022 по справі 569/19829/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/19829/21

1-кс/569/3085/22

УХВАЛА

про надання дозволу на проведення обшуку

15 липня 2022 року м.Рівне

Слідча суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого у кримінальному провадженні - заступника начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУ НП в Рівненській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 (далі - слідчий), розглянувши у судовому засіданні в м. Рівне клопотання слідчого, погоджене прокурором Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 , в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021180000000253 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.08.2021 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.199, ч.1 ст.204 КК України (далі - це ж кримінальне провадження) про обшук, -

ВСТАНОВИЛА:

З клопотання слідує, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , діючи за попередньою змовою із ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 та іншими особами, діючи з корисливих мотивів, з метою одержання незаконних прибутків на постійній основі здійснюють незаконне придбання та зберігання з метою збуту, а також збут та транспортування з цією метою незаконно виготовлених тютюнових виробів, як з підробленими марками акцизного податку, так і без них. Також, з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_6 зареєстрований як суб`єкт підприємницької діяльності з видом діяльності 47.26 роздрібна торгівля тютюновими виробами в спеціалізованих магазинах, однак встановлено, що ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та інші особи здійснюють реалізацію незаконно виготовленої продукції з «рук» в м. Рівне, по вул. Здолбунівська, 17/1 (ринок «Дикий») та м. Рівне, вул. Шевченка, 7 (ринок «Моріон»), а також оптовими партіями постачають суб`єктам господарської діяльності та фізичним особам на території Рівненської області.

Також, в ході проведення досудового розслідування, 30.11.2021 проведено ряд санкціонованих обшуків за місцем зберігання та реалізації незаконно виготовлених тютюнових виробів зазначеною групою осіб, за результатами яких вилучено більше 20 тис. пачок цигарок різних марок, з марками акцизного податку та без них, зразки яких було скеровано до експертних установ та використані в якості об`єктів дослідження під час проведення судових технічних експертиз та експертиз матеріалів, речовин та виробів.

За результатами проведених експертиз отримано висновки експертів відповідно до яких встановлено, що сигарети марки «Marshal Ultra» марки «Marshal Power» марки «Marshal Classic» та марки «UT Red», продаж яких здійснювався у торговому кіоску з вивіскою «Кава», що розташований поблизу в`їзду № 6 на території ринку ПП «Торговий центр-Д», де здійснює свою діяльність ОСОБА_6 , були обклеєні підробленими марками акцизного податку.

Також, тютюнові вироби вилучені у торговому кіоску НОМЕР_1 на ринку «Моріон», який розміщений на земельній ділянці із кадастровим номером 6510100000:01:026:0274, за адресою м. Рівне, вул. Шевченка, 7, в ході якого було виявлено та вилучено тютюнові вироби (цигарки) марки «Keno Club», відповідно до висновку експерта №4494/22-34/10028/22-31/10029/22-53/ від 16.05.2022 не відповідають вимогам законодавчих та нормативних документів діючих в Україні стосовно тютюнових виробів, які реалізовуються на території України, реалізація їх на ринку України, заборонена, тобто є фальсифікованими.

Крім того, проведено обшук у приміщенні гаража № НОМЕР_1 , гаражного кооперативу «Нива», в ході якого вилучено цигарки наступних марок: «Oskar Silver», «Winston», «Keno Club», «King Size», «Urta», «Mac», «Marshall», «Sobranie», «Minsk», «Zen», «Compliment», «Marlboro», Minsk», «Focus», «Millionaire», які відповідно до висновку експерта №4500/22-34/6468-6480/22-34 від 04.04.2022, не відповідають вимогам законодавчих та нормативних документів діючих в Україні стосовно тютюнових виробів, які реалізовуються на території України, реалізація їх на ринку України, заборонена, тобто є фальсифікованими.

Окрім цього, в ході проведення досудового розслідування встановлено, що вказана група осіб не припинила протиправну діяльність із незаконного придбання та зберігання з метою збуту, а також збуту та транспортування з цією метою незаконно виготовлених тютюнових виробів, з підробленими марками акцизного податку, так і без них та продовжує реалізацію фальсифікованих підакцизних товарів на території Рівненської області, що підтверджується матеріалами отриманими в ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

Крім того, в ході проведення досудового розслідування надійшов рапорт оперуповноваженого УСР в Рівненській області ДСР НП України про те, що в ході виконання доручення слідчого в порядку ст. 40 КПК України, встановлено, що особи причетні до вчинення вказаної протиправної діяльності, зокрема: ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрований та проживаючий за адресою: АДРЕСА_2 , який має у користуванні автомобіль «SKODA SUPERB» д.н.з. НОМЕР_2 (який використовується для транспортування незаконно виготовлених тютюнових виробів) та ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , проживаючий за адресою: АДРЕСА_3 , здійснюють реалізацію тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку та без них в торговому кіоску № НОМЕР_3, який розміщений на земельній ділянці із кадастровим номером: 5610100000:01:026:0211, на території ринку «Моріон», за адресою: АДРЕСА_2 .

Під час перевірки інформації встановлено, що за місцем проживання вказаних осіб, у вказаному транспортному засобі та торговій точці, зберігаються підроблені марки акцизного податку, обладнання для їх виготовлення, фальсифіковані підакцизні товари, зокрема тютюнові вироби, обклеєні підробленими марками акцизного податку та без них та інші, сировина для їх виготовлення, чорнові записи, товарно - транспортні накладні, фіскальні чеки (операторів поштового зв`язку) та інші документи, що стосуються реалізації фальсифікованих підакцизних товарів, мобільні телефони, носії інформації, комп`ютерна техніка, що використовуються під час вчинення кримінального правопорушення та на яких міститься інформація, що має значення для кримінального провадження, а також грошові кошти здобуті злочинним шляхом та інші речі, які мають значення для кримінального провадження.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, встановлено, що земельна ділянка із кадастровим номером: 5610100000:01:026:0211, за адресою: АДРЕСА_2 на праві комунальної власності належить територіальній громаді м. Рівне, в особі Рівненської міської ради.

Покликаючись на наведене, з метою неупередженого, повного та всебічного дослідження всіх обставин, у зв`язку з необхідністю відшукання документів і речей, що містять на собі інформацію про кримінальне правопорушення, перелік яких наведено у клопотанні, слідчий доводить необхідність проведення обшуку у торговому кіоску № НОМЕР_3 , який розміщений на земельній ділянці із кадастровим номером: 5610100000:01:026:0211, на території ринку «Моріон», за адресою: м. Рівне, вул. Шевченка, 3 з метою фіксації відомостей, здобуття доказів та фактичних даних, які мають значення для розслідування кримінального правопорушення.

Дослідивши клопотання та додані матеріали, заслухавши слідчого, який клопотання підтримав, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Оцінюючи клопотання, яке відповідає вимогам встановленим ч. 3 ст. 234 КПК України, так само доведені органом досудового розслідування підстави передбачені ч. 5 ст. 234 КПК України та надані до клопотання матеріали кримінального провадження у їх сукупності, які оглянуті під час розгляду клопотання та можуть зберігатися у торговому кіоску № НОМЕР_3 , який розміщений на земельній ділянці із кадастровим номером: 5610100000:01:026:0211, на території ринку «Моріон», за адресою: м. Рівне, вул. Шевченка, 3, слідча суддя вважає їх достатніми для проведення обшуку за вищевказаною адресою, з метою відшукання та вилучення вищевказаних речей та документів, які можуть містити в собі сліди злочину та зберігатись за вказаною вище адресою, а також мають доказове значення у даному кримінальному провадженні, неможливо отримати іншим способом, оскільки наявні ризики їх знищення або підміни і саме обшук, є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання речей, які мають значення для досудового розслідування.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідча суддя,-

УХВАЛИЛА:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл слідчим, що входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 12021180000000253 від 04.08.2021, на проведення обшуку у торговому кіоску № НОМЕР_3 , який розміщений на земельній ділянці із кадастровим номером: 5610100000:01:026:0211, на території ринку «Моріон», за адресою: АДРЕСА_2 , з метою відшукання та вилучення: підроблених марок акцизного податку, обладнання для їх виготовлення, фальсифікованих підакцизних товарів, зокрема тютюнових виробів та інших, обклеєних підробленими марками акцизного податку та без них та інших, сировини для їх виготовлення, чорнових записів, товарно - транспортних накладних, фіскальних чеків (операторів поштового зв`язку) та інших документів, що стосуються реалізації фальсифікованих підакцизних товарів, мобільних телефонів, носіїв інформації, комп`ютерної техніки, банківських карток, що використовуються під час вчинення кримінального правопорушення та на яких міститься інформація, що має значення для кримінального провадження, а також грошових коштів здобутих злочинним шляхом та інших речей, які мають значення для кримінального провадження.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення15.07.2022
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу107085762
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/19829/21

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бущенко Аркадій Петрович

Постанова від 23.01.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бущенко Аркадій Петрович

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бущенко Аркадій Петрович

Постанова від 23.01.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бущенко Аркадій Петрович

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бущенко Аркадій Петрович

Постанова від 23.01.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бущенко Аркадій Петрович

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бущенко Аркадій Петрович

Постанова від 23.01.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бущенко Аркадій Петрович

Ухвала від 28.11.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Король Володимир Володимирович

Ухвала від 10.11.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Король Володимир Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні