Ухвала
від 01.11.2022 по справі 569/8584/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/8584/22

1-кс/569/5127/22

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

01 листопада 2022 рокум. Рівне

Слідча суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И Л А:

Слідчий СВ РУП поліції ГУНП в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджене прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що з початку 2022 року по даний час, з метою проходження митних процедур у зоні діяльності ІНФОРМАЦІЯ_1 службові особи окремих митно-брокерських структур, за попередньою змовою з автоімпортерами, при декларуванні колісних транспортних засобів (товарні позиції 8701-8705 УКТЗЕД «Моторні транспортні засоби для перевезення вантажів»),ввезених в митному режимі «імпорт», подають до підрозділів митного оформлення фіктивні сертифікати про належність автомобілів до

відповідного екологічному класу, складені на бланку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). Зокрема, 13.04.2022 митним брокером ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) до митного оформлення подано митну декларацію типу ІМ40ДЕ UA204020/2022/210274, якою заявлено у митний режим «імпорт» легковий автомобіль марки «Peugeot», модель «Partner», ідентифікаційний номер (кузова) - НОМЕР_3 , ввезений громадянином Республіки Болгарія ОСОБА_5 . При цьому, до підрозділу митного оформлення, в числі інших документів, подано сертифікат №АС-2821 від 11.04.2022 про належність вищезазначеного автомобіля до екологічному класу не нижче «ЄВРО-2», складений на бланку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з проставленою печаткою та підписом керівника даного товариства. Разом з тим, згідно

офіційного листа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », документ з номером АС-2821 від 11.04.2022 товариство не видавало, а також звернень чи заявок на встановлення приналежності до норм екологічних стандартів автомобіля марки «Peugeot», модель «Partner», ідентифікаційний номер (кузова) - НОМЕР_3 не отримувало та не розглядало. За наявними даними, сертифікати відповідності екологічним стандартам з описаними ознаками фіктивності неодноразово протягом 2022 року використовувались під час декларування колісних транспортних засобів ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_7 (код ДРФО НОМЕР_5 ), ФОН ОСОБА_8

(код ДРФО НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) та іншими митно-брокерськими структурами.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення ч.3 ст.358 КК України.

Документи,тимчасовий доступдо якихпланується отримати - сертифікатів (довідок) про належність автомобілів до відповідного екологічного класу виданих за період часу з 01.01.2022 по даний час ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Вилучення документів необхідно для всебічного, повного і об`єктивного дослідження обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення істини по кримінальному провадженню, проведення огляду документів та призначення судових експертиз.

Слідчий в судове засідання не з`явився, однак подав до суду заяву в якій клопотання підтримав та просив суд провести розгляд без його участі.

З урахуванням заяви дізнавача, відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Згідно із ч. 2ст. 163 КПК Українислідчий суддя розглядає клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі чи документи.

Дослідивши надані матеріали клопотання в судовому засіданні, слідча суддя дійшла висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий у своєму клопотанні довів достатньо підстав вважати, що документи які перебувають в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , мають істотне значення у даному кримінальному провадження, оскільки в них містяться відомості, що підтверджують або спростовують вчинення кримінального правопорушення.

За наведених обставин, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим, наведені у ньому обставини свідчать про наявні усі підстави для його задоволення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 159, 162-164 КПК України, слідча суддя,-

У Х В А Л И Л А:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділу Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, що перебувають в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , а саме сертифікатів (довідок) про належність автомобілів до відповідного екологічного класу виданих за період часу з 01.01.2022 по даний час з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх оригінали (здійснити виїмку).

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду Оксана КРИЖОВА

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення01.11.2022
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу107085838
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/8584/22

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 04.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 04.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 04.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 01.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 29.06.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні