Ухвала
від 31.10.2022 по справі 742/4852/21
ПРИЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/742/385/22

Єдиний унікальний № 742/4852/21

УХВАЛА

31 жовтня 2022 року м.Прилуки Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області у складі головуючого-судді Фетісової Н.В., за участю секретаря судового засідання Шептун В.В., розглянувши клопотання представника відповідача Приватного акціонерного товариства «ЗАВОД «БУДМАШ» адвоката Круторогової Світлани Ігорівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «ЗАВОД «БУДМАШ», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору територіальна громада м. Прилук Чернігівської області в особі Прилуцької міської ради Чернігівської області про встановлення земельного сервітуту,

установив:

Позивач звернувся до суду з позовом до ПрАТ «ЗАВОД «БУДМАШ», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору територіальна громада м. Прилуки Чернігівської області в особі Прилуцької міської ради Чернігівської області про встановлення земельного сервітуту.

Ухвалою Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 24 грудня 2021 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, призначено підготовче засідання у відкритому судовому засіданні, яке було відкладено до 12 липня 2022 року.

Ухвалою Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 12 липня 2022 року закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні, яке відкладено до 01 листопада 2022 року.

Від представника відповідача ПрАТ «ЗАВОД «БУДМАШ» адвоката Круторогової С.І. заявлено клопотання про її участь в судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме програмного забезпечення «EasyCon».

У відповідності до ч.2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч.1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч.3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до ч.4 ст. 212 ЦПК України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус"або Державною судовою адміністрацією України.

За таких обставин, з метою всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи, враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника відповідача про участь в судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.212,223,240,247,258,260 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання представника відповідача Приватного акціонерного товариства «ЗАВОД «БУДМАШ» адвоката Круторогової Світлани Ігорівни про проведення судового засідання в режимі відео конференції задовольнити.

Представнику відповідача Приватного акціонерного товариства «ЗАВОД «БУДМАШ» адвокату Крутороговій Світлані Ігорівні надати можливість брати участь у судовому засіданні 01 листопада 2022 року о 14 год 30 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EasyCon.

Попередити,щовідповіднодоч.5ст.212ЦПКУкраїни ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Використовувані представником відповідача технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Наталія ФЕТІСОВА

Дата ухвалення рішення31.10.2022
Оприлюднено04.11.2022
Номер документу107091825
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —742/4852/21

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

Ухвала від 28.08.2022

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

Ухвала від 11.07.2022

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

Ухвала від 21.06.2022

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

Ухвала від 03.03.2022

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Фетісова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні